Latest post of the previous page:
Ja to okropna jestem... :(19
Caroll - w żadnym wypadku! Nie jesteś okropna. Mam w stosunku do tego opowiadania tak mieszane uczucia, że sama nie wiem co zrobić. Z jednej strony jest klawisz Delete, z drugiej Ctrl+s. Może uwagi bezstronnych czytaczy pozwolą mi podjąc decyzję. Bo może to taki gniot, ze nie warto poświęcic mu kolejnych pięciu minut. 
anowi - poproszę o adres na pw.

anowi - poproszę o adres na pw.
"Natchnienie jest dla amatorów, ten kto na nie bezczynnie czeka, nigdy nic nie stworzy" Chuck Close, fotograf
20
Nie melodramatyzuj!dorapa pisze:może to taki gniot, ze nie warto poświęcic mu kolejnych pięciu minut

Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium
Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka
21
To nie melodramat. Postanowienie "noworoczne".
Po co zajmować się tekstem chybionym. Można tę samą historię napisać całkiem inaczej i będzie w porządku. Przyjąć inny punkt widzenia, kogoś innego uczynić głownym bohaterem, na inne sprawy położyć nacisk.

Po co zajmować się tekstem chybionym. Można tę samą historię napisać całkiem inaczej i będzie w porządku. Przyjąć inny punkt widzenia, kogoś innego uczynić głownym bohaterem, na inne sprawy położyć nacisk.
"Natchnienie jest dla amatorów, ten kto na nie bezczynnie czeka, nigdy nic nie stworzy" Chuck Close, fotograf
27
Właśnie czytam. 
To ciekawe, że każdy widzi w opowiadaniu inny motyw przewodni. Gdybym w tej chwili zaczęła konstruować fabułę w oparciu o Wasze uwagi, to miałabym trzy różne opowieści. ;D Fajne to jest.

To ciekawe, że każdy widzi w opowiadaniu inny motyw przewodni. Gdybym w tej chwili zaczęła konstruować fabułę w oparciu o Wasze uwagi, to miałabym trzy różne opowieści. ;D Fajne to jest.
28
To może wykorzystaj to i spróbuj zrobić jedną, ale trójwarstwową. Może wyjść coś super. 

Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.