Latest post of the previous page:
A tu akurat trochę nie masz racji - akcje z obniżaniem cen ebooków stosuje się bardzo często. właściwie powinienem napisać, że znam jedną taka firmę, która to stosuje, ale nie będę nikogo reklamować ;-)inatheblue pisze:Mnie jeszcze zastanawiało, dlaczego ebooki się w tak niewielkim stopniu przeceniają, a książki na "taniej książce" widzimy codziennie.
Zwróć uwagę, że na Nexto.pl czy w Virtualo codziennie jest duża obniżka ceny jednego wybranego ebooka. I ZTCW taki ebook sprzedaje się zwykle w całkiem przyzwoitych ilościach ;-)
Ja też nie jestem ekspertem, ale sprzedażą ebooków zajmuję się na co dzień i wierz mi - sposoby na podniesienie wolumenu sprzedaży są tak różnorodne, że dech zapiera ;-)inatheblue pisze:Nie jestem ekspertem, ale jakiś spec od marketingu pewnie by to sobie ładniej wymyślił.
[ Dodano: Sob 27 Paź, 2012 ]
A to jest bardzo trafna uwaga ;-)dziko pisze:Fakt, że książki papierowy są bardziej przeceniane jest pozornym paradoksem - tu chodzi o pozbycie się towaru z magazynów (szeroko rozumiane koszty magazynowania to ważna pozycja dla przedsiębiorstwa) czego w przypadku ebooków nie ma.