Dzień dobry!

1
Od dłuższego czasu forum jest dla mnie istną kopalnią wiedzy. Dziś pomyślałam, że wypada wreszcie za wszystkie mądre rady podziękować. Zatem: dziękuję.
Jak inni tutaj, piszę (a to niespodzianka ;) ). Aktualnie - prozę.
Pozdrawiam serdecznie!

hatsumi

2
Witam również!
W jakich klimatach piszesz? Widzę, że poniekąd interesujesz się Japonią, skąd to wzięłaś?

Pozdrawiam!
A black secret in the shadows of ancient times
Forgotten knowledge the rocks now teach me
About the Trollking's war against a poisonous pig
The stone whispers, but it tells no lie.

3
Witaj :)
Po prostu lubię japońską literaturę.
Piszę... w bardzo różnych klimatach. Ostatni ukończony tekst to kryminał, ale w mojej szufladzie znajdą się też inne gatunki :). Aktualnie pracuję nad powieścią sf.

4
Ciekawie się zapowiada. A jaką to literaturę japońską czytasz? Bo ja raczej kojarzę tylko te napisane przez strategów i innych wojowników, napisane jeszcze za Japonii feudalnej.

5
Och nie! Żadna ze mnie znawczyni literatury japońskiej (bo tak mogło wyglądać). Nie mam jakiejś usystematyzowanej wiedzy na ten temat. Po prostu: czytam, co mi wpadnie w ręce. Bardzo lubię te klimaty (w kinie też), dlatego japońskim powieściom i filmom nigdy nie odmawiam. Strzelam trochę na oślep, ale to co dotychczas ustrzeliłam bardzo mi się podoba. Ostatnio czytałam Kenzaburo Oe (nie wiem jak tu zrobić obce znaki...). Podobał mi się też Jun'ichiro Tanizaki. Jedną z "moich" książek jest "Kronika ptaka nakręcacza" Murakamiego.

Nie jestem zafiksowana na określony kierunek geograficzny, ale są rzeczy, które ciekawią mnie bardziej, np. literatura amerykańska czy właśnie japońska. Czasem też przyczepię się do konkretnego pisarza i wtedy on wyznacza kierunek.

Uff... to się wyspowiadałam :)

6
No akurat tych autorów nie znam. No ale dzięki za przedstawienie się. Zobaczymy, jak to wyjdzie za 30 dni :D

Powodzenia na poligonie!

7
Witaj, hatsumi!

Ukończony kryminał, teraz powieść sf. Od jak dawna pisujesz?
I pity the fool who goes out tryin' to take over da world, then runs home cryin' to his momma!
B.A. = Bad Attitude

9
To czekamy 30 dni i mam nadzieję, że pokażesz, co tam masz w szufladzie :)
I pity the fool who goes out tryin' to take over da world, then runs home cryin' to his momma!
B.A. = Bad Attitude
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”