Latest post of the previous page:
Esensja poleca opowiadanie dorapy pt. "Święto Ptaków" - tekst z finałowej dwudziestki Horyzontów Wyobraźni 2011.422
Dorapa... Cacko jest! Gratuluję
[ Dodano: Sob 23 Lut, 2013 ]
Dodaję: w tym opowiadaniu Dorota Pasek przywołała "cudowną i pożyteczną" baśń - baśń ludową, rubaszną i prawdziwą, do tego bawiąc się symboliką baśniową, nicując ją z humorem i wrażliwością. Lubię takie przygody literackie - dziękuję.
[ Dodano: Sob 23 Lut, 2013 ]
Dodaję: w tym opowiadaniu Dorota Pasek przywołała "cudowną i pożyteczną" baśń - baśń ludową, rubaszną i prawdziwą, do tego bawiąc się symboliką baśniową, nicując ją z humorem i wrażliwością. Lubię takie przygody literackie - dziękuję.
Granice mego języka bedeuten die Grenzen meiner Welt.(Wittgenstein w połowie rozumiany)
423
NIE zdążyłam się pochwalić... 
Czytajcie, komentujcie, zapraszam. Od siebie dodam, że to chyba najpogodniejsze opowiadanie, jakie popełniłam. A Malwinka to dziewczyna miód-malina.

Czytajcie, komentujcie, zapraszam. Od siebie dodam, że to chyba najpogodniejsze opowiadanie, jakie popełniłam. A Malwinka to dziewczyna miód-malina.
"Natchnienie jest dla amatorów, ten kto na nie bezczynnie czeka, nigdy nic nie stworzy" Chuck Close, fotograf
424
Kiedy jej łebek widać tylko spośród skrzydeł smoka i przed rodzicami się wstydzi, bo bez szatek jest - dreszcze mamdorapa pisze:A Malwinka to dziewczyna miód-malina.

Granice mego języka bedeuten die Grenzen meiner Welt.(Wittgenstein w połowie rozumiany)
425
dorapa, gratulacje! 
Postaram się przeczytać w najbliższym czasie, to może coś więcej napiszę.

Postaram się przeczytać w najbliższym czasie, to może coś więcej napiszę.
I pity the fool who goes out tryin' to take over da world, then runs home cryin' to his momma!
B.A. = Bad Attitude
B.A. = Bad Attitude
427
Bo my jesteśmy silną grupą pod wezwaniem. 

"Natchnienie jest dla amatorów, ten kto na nie bezczynnie czeka, nigdy nic nie stworzy" Chuck Close, fotograf
428
Gratulacje! Trzeba będzie przeczytać!
"Istnieje na świecie parę rzeczy ważniejszych niż pokój, a jedną z nich jest godne człowieczeństwo. Koncepcja, że ludzkość miałaby zrezygnować z wojen wyłącznie ze strachu, to poniżenie ludzkiej godności, zwłaszcza gdy w grę wchodzi strach przed czymś tak banalnym jak technika, którą ludzie sami przecież wymyślili" (Chesterton)
429
To, do czego się przyznam, zabrzmi może okropnie, ale w tym miejscu muszę. Opowiadanie Dorapy jest pierwszym niepapierowym, które przeczytałam w całości.
Niesamowicie mi się podobało. I - co może zabrzmieć jeszcze dziwniej - pod koniec (szczególnie w miejscu "– Ja latam?! – zakrzyknęła.") wzruszyłam się. Tłumaczę to sobie zbliżającymi się wielkimi krokami dniami mymi babskimi. No, wiecie;)
Dorapo, gratuluję opisania świetnej historii.
Ps. Przeczytałabym tę inną historię Josepha VII.
Niesamowicie mi się podobało. I - co może zabrzmieć jeszcze dziwniej - pod koniec (szczególnie w miejscu "– Ja latam?! – zakrzyknęła.") wzruszyłam się. Tłumaczę to sobie zbliżającymi się wielkimi krokami dniami mymi babskimi. No, wiecie;)
Dorapo, gratuluję opisania świetnej historii.
Ps. Przeczytałabym tę inną historię Josepha VII.
Ostatnio zmieniony sob 23 lut 2013, 17:09 przez anowi, łącznie zmieniany 2 razy.
431
anowi, dzięki.To wspaniała wiadomość. Bardzo podnosi na duchu i dowodzi, że ta moja pisanina jednak coś warta, skoro się wzruszasz. Nawet jeśli zbliżają się wielkimi krokami wiadome dni. 

433
Dzięki wszystkim za wsparcie. 

434
Góral musi pochwalić się propozycją pracy w Kurierze Pienińskim.
I to nie byle jakaś tam praktyka czy staż...
I to nie byle jakaś tam praktyka czy staż...
435
Góral:
No to się nie chwal tylko bierz
A pochwalisz się pierwszym artykułem.
Pozdrawiam,
G.
No to się nie chwal tylko bierz

A pochwalisz się pierwszym artykułem.
Pozdrawiam,
G.
"Każdy jest sumą swoich blizn" Matthew Woodring Stover
Always cheat; always win. If you walk away, it was a fair fight. The only unfair fight is the one you lose.
Always cheat; always win. If you walk away, it was a fair fight. The only unfair fight is the one you lose.
436
To mamy numer specjalny Qfanta. Zapraszam na "Pawie pióra". Bardzo jestem ciekawa waszych komentarzy. W ramach zachęty dodam, że podobno opowiadanie dostało od recenzentów 10/10. (Chociaż jeden z nich wyznał, że dałby 9,5, ale nie ma połówek.)