176
autor: Magic
Dusza pisarza
Dialog na FB:
Czytelnik: Bardzo jestem ciekaw przekroju gatunkowo - tematycznego i poziomu sztampowości tekstów. W końcowym werdykcie takie podsumowanie "ideowe" właśnie powinno się znaleźć.
NF: Najwięcej było fantasy i historii współczesnych, na pograniczu horroru. Błędy różne. Często brakowało zakończeń, baaardzo często teksty były stanowczo za długie, nudziły, bo zamiast konkretnie, autorzy pisali o pierdołach (mnóstwo opowiadań rzucałem w kąt po 10 stronach, stwierdziwszy, że były one niepotrzebne). Idei, jakiś zaskakujących konceptów, było może kilka. Reszta wolała opisywać normalność i coś w nią wplatać - polegli na tym, że przynudzali, nie dbali o czytelnika, myśleli, że jeden ciekawy element wystarczy na 30 stron tekstu.
i jeszcze:
NF: [Marcin] Skończyłem czytać swój przydział. Spośród ok. 140-180 (szacunkowo tyle czytałem), wybrałem 11. Spora selekcja, nie?
Nie jest najważniejsze, byś był lepszy od innych. Najważniejsze jest, byś był lepszy od samego siebie z dnia wczorajszego. - Mahatma Gandhi
"tylko grafomani nie mają żadnych wątpliwości odnośnie swojej tfurczości" - Navajero