Latest post of the previous page:
..."Mam nadzieję, że ktoś z Wery załapie się w ostatnim rzucie!"...Załapałem się w drugim... :-p
Moderatorzy: Poetyfikatorzy, Weryfikatorzy, Moderatorzy, Zaufani przyjaciele
Nie czytałeś mojego posta wyżej.Seprioth pisze:Ej, ten konkurs to jakiś pic, bo mnie nie ma tam, chociaż może dlatego, że nic nie wysłałem? Ale i tak pic.
Ergo: jak zwykle nie trafiłem w gusta ziuryDobry wieczór,
Na plus: pióro lekkie, tekst czyta się szybko, przyjemnie, zdania same się połykają. Jest tez jakaś naturalność w opisach, swoboda w budowaniu literackiej rzeczywistości.
Na minus: wszystko, co mogę powiedzieć o tej historii to: sympatyczna. Ot, przeczytałem, zaraz wyleciała z głowy, żeby teraz odpisać musiałem wrócić do tekstu i go sobie odświeżyć.
Tyle teraz wokół bodźców, tyle książek, gier, filmów, a Pan proponuje mi w sumie banalną opowieść. To za mało. Dobre jak na wprawkę dla początkującego pisarza, ale nic godnego zapamiętania. A skoro nie warto zapamiętać, to nie warto drukować.
Proszę spróbować z czymś odważniejszym.
Ty na poważnie? Może przeprowadź analizę statystyczną na Wery? Albo zerknij na informacje o autorach w Fabryce Słów czy jakimkolwiek innym wydawnictwie poza tymi dla dzieci i "harlequinowymi", i porównaj procent autorów - mężczyzn do kobiet? Znam bliżej Parowskiego i mogę ręczyć głową, że jedynym kryterium jakim się kierował była jakość tekstu. Były przypadki, kiedy forsował on teksty napisane przez kobietę, wbrew opinii całego niemal środowiska.Magic pisze:Jeśli wziąć pod uwagę, że w jury było trzech facetów... Coś w określeniu "literatura dla kobiet" musi chyba być. Tylko proszę was, oszczędzcie sobie komentarzy typu "faceci lepiej piszą"...
Tzn co? Bo ja nie o Parowskim.Navajero pisze:Caroll - ta sama uwaga.
Odniosłem wrażenie, że Twoja uwaga dotyczy całej komisji, a więc i Parowskiego. A bardzo wątpię, aby tenże instruował autorów w sposób przez Ciebie przytoczony. O otoczce konkursu się nie wypowiadam: nie śledziłem na bieżąco i nie mam zamiaru tego robić. A jeśli to zarzuty personalne, to pisz o konkretnej osobie/ osobach.Caroll pisze:Tzn co? Bo ja nie o Parowskim.
Wróć do „Konkursy literacko-poetyckie”