Latest post of the previous page:
Romek Pawlak pisze:Proszę cię, pomyśl, sprawdź... i nie ufaj redaktorom.

Przepraszam za czepialstwo, ale wolę doprecyzować. Powiedział, że takie teksty są i powinny być czy są, a powinny być inne?Nemesis666 pisze:Teraz teksty mają być krótkie, szybkie, każdą sceną walczyć o uwagę czytelnika; ekscytować i zakręcać w głowie nadmiarem pomysłów. Tak mi napisał pan Cetnarowski. Gdzie tu miejsce na choćby sekundę refleksji?
Nie zabieram głosu co do całej Waszej powyższej dyskusji, ale chciałam tylko zaznaczyć, że MC wybierał (ponoć) teksty dopiero do numeru marcowego. W NF3 od biedy "zabawna" (tja...) była miniatura Parowskiego, którą jednak ja zakwalifikowałabym jako ponura groteskę polityczną. Ani Chimaerus Burszty, ani Agnozja Gutschego nie były do śmiechu (ani też sensacyjno-groteskowo-"szybkie"). Z numeru kwietniowego czytałam na razie tylko opowiadanie Raka i można o nim powiedzieć WSZYSTKO, tylko nie to, że jest lekkie.Nemesis666 pisze: Zresztą jeśli czytacie NF z numeru na numer to powinniście zauważyć jak się zmieniła jakość tekstów odkąd pan Parowski odszedł. Zdarzają się refleksyjne, ale najczęściej jeśli nazwisko autora jest znane. A coraz więcej jest humorystycznych, lekkich.
To chyba nieźle, bo dla każdego coś miłego. Ja czasami miałem wrażenie jednakowości pod względem klimatu w NF; a ponieważ uważam, że różnorodność w literaturze jest dobra, to więcej czytywałem SFFiH. Teraz nie SFFiH :( więc myślę, że takie zmiany mogą wyjść na dobre.Nemesis666 pisze:Bo robi się tak pół na pół.
Wróć do „Konkursy literacko-poetyckie”