16

Latest post of the previous page:

W poprzedniej edycji limit był do 72 tys. znaków, więc pewnie tym się powinno sugerować ;)
"Laugh and the world laughs with you, weep and you weep alone." Ella Wheeler Wilcox

17
Limit pozostaje ten sam - 72 tys. znaków, ilość prac na autora również się nie zmieniła - 3 prace na osobę ;) Regulamin, terminarz i pozostałe istotne informacje będą opublikowane na stronie konkursu najpóźniej w chwili jego rozpoczęcia.
A teraz:
UWAGA!!!
Qfant poszukuje osób, które chciałyby dołączyć do grona recenzentów Horyzontów Wyobraźni. Zainteresowanych proszę o PW z krótkim opisem doświadczenia w ocenianiu cudzych tekstów i próbką, najlepiej odnośnik do weryfikacji tu na forum.

[ Dodano: Czw 16 Maj, 2013 ]
Z przyczyn technicznych nastąpi nieokreślone czasowo opóźnienie w starcie konkursu. Bardzo mocno wszystkich przepraszamy. Liczba trzynaście w tytule tegorocznych Horyzontów Wyobraźni chyba jest nieco dla nas pechowa. Prosimy o cierpliwość i wyrozumiałość - z maszynami się nie dogadasz, człowieku, choćbyś na uszach stawał... Nasi informatycy na bieżąco walczą o uruchomienie strony konkursu, więc mam nadzieję już wkrótce wysłać Wam dobrą wiadomość.
Cierpliwości, nawet trawa z czasem zamienia się w mleko.

18
Horyzonty ruszyły. :)
Nabór prac konkursowych rozpoczyna się 15 maja 2013 r. i trwa do 30 czerwca 2013 r.
Niestety nie mam nic gotowego, więc to dla mnie bardzo mało czasu...
Nikt nie kupi powieści urban fantasy, żeby w środku znaleźć polskie kino moralnego niepokoju.
by Bel

20
Weber pisze:Hmm, może wezmę udział.
Tak? Hm. To może ja też?
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium

Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka

22
Hmmm. Przypuszczam, że ja też :)
Nie jest naj­ważniej­sze, byś był lep­szy od in­nych. Naj­ważniej­sze jest, byś był lep­szy od sa­mego siebie z dnia wczorajszego. - Mahatma Gandhi

"tylko grafomani nie mają żadnych wątpliwości odnośnie swojej tfurczości" - Navajero

24
A ja hmm chyba nie, mam 4 inne które mi sie bardziej podobają :)
"Optymizm to obłęd dowodzenia, że wszystko jest dobrze kiedy nam się dzieje źle "

26
Thana pisze:
Weber pisze:Hmm, może wezmę udział.
Tak? Hm. To może ja też?
Nom, teraz mogę. Chyba. W sumie nie wiem.

Nie, jeszcze nie wysyłałem nic. Dopiero piszę. Czasu jest aż nadto. Nie ma co się śpieszyć.
Po to upadamy żeby powstać.

Piszesz? Lepiej poszukaj sobie czegoś na skołatane nerwy.

27
Chyba w sumie nic ci nie stoi na przeszkodzie, Weber ;) Zapowiada się interesująco...
Cierpliwości, nawet trawa z czasem zamienia się w mleko.

28
1. termin jest do 30.06 do północy?
2. na ile ważne jest określenie w formularzu właściwego gatunku- nie wiem czy mam bardziej horror czy kryminał- a od tego zależy do jakich trzech recenzentów trafi tekst, prawda? ważne to jest bardzo? :)
3. zapomniałem

31
To oznaczenie gatunku to chyba na potrzeby "statystyczne".

Sam zawsze mam z tym problem, w zeszłym roku moje opowiadanie to był właśnie coś a la steampunk i wybrałem "soft SF" - najpojemniejsza kategoria. Inna rzecz, że gdybym np. pisał urban fantasy to byłbym mocno w kropce :-)
pozdrawiam - Bartek
Dzikopis znaleziony w sieci...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Konkursy literacko-poetyckie”