46

Latest post of the previous page:

Gratulacje! Trzymam kciuki za dokończenie niedokończonych!
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

47
olla pisze:Jedyny plus dodatni to opowiadanie do "Chimery" - zostało opowiadaniem miesiąca i można je przeczytać w październikowym numerze :)
Gratulacje! :)

To teraz powinnaś mieć motywację do dalszego pisania! Będę zaglądał :)
I pity the fool who goes out tryin' to take over da world, then runs home cryin' to his momma!
B.A. = Bad Attitude

49
Ithil, B.A. i Bari - dzięki :)

Miałam poprawiać powieść, więc konsekwentnie napisałam kolejne opowiadanie - ok 19tys znaków, które wymagają jeszcze gruntownego przeglądu. Powieści oczywiście nie ruszyłam. Durna, durna ja! Od jutra nie życzę sobie żadnych nowych pomysłów!

50
olla pisze:Miałam poprawiać powieść, więc konsekwentnie napisałam kolejne opowiadanie
Czyli teraz powinnaś się zmusić do pisania następnego opowiadania :)
Nie jest naj­ważniej­sze, byś był lep­szy od in­nych. Naj­ważniej­sze jest, byś był lep­szy od sa­mego siebie z dnia wczorajszego. - Mahatma Gandhi

"tylko grafomani nie mają żadnych wątpliwości odnośnie swojej tfurczości" - Navajero

51
olla pisze:Od jutra nie życzę sobie żadnych nowych pomysłów!
Zawsze możesz nowe pomysły połączyć ze starymi i zobaczyć, co wyjdzie :)
I pity the fool who goes out tryin' to take over da world, then runs home cryin' to his momma!
B.A. = Bad Attitude

52
Poprawiam, poprawiam... Oczywiście zaczęłam od poprawiania dopiero co narodzonego opowiadania, które nie jest mi do niczego potrzebne. Z drugiej strony, lepsze to, niż np. pieczenie ciasta, żeby tylko nie pisać. Z trzeciej, moje ciasta wcale nie są takie złe ;)
W zasadzie, może by tak jakąś babkę piaskową...

B.A. - nie chcę niczego łączyć i nie chcę na razie więcej pomysłów. Sam widzisz - ledwo wspomniałam o poprawianiu, a już mam pomysł na działalność kulinarną. I napisz tu, człowieku, powieść!

53
Natalia Szczepkowska pisze:Masz jakieś namiary na wersję elektroniczną? :)
Natalia, tutaj:

W zasadzie to bardziej kolaż eseju i opowiadania, niż takie "czyste" opowiadanie.

54
Olla, przeczytałam. Robi wrażenie. Zgrabna symbolika. Takie teksty muszą motywować do dalszego tworzenia, więc wcale się, nie dziwię, że co chwilę wypadają Ci nowe opka.

56
olla pisze:
Natalia Szczepkowska pisze:Masz jakieś namiary na wersję elektroniczną? :)
Natalia, tutaj:

W zasadzie to bardziej kolaż eseju i opowiadania, niż takie "czyste" opowiadanie.

Bardzo poruszające. Gratuluję.
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

58
Jak idą postępy? Powieść czy opowiadanie?
B.A. = Bad Attitude

59
B.A.Urbański pisze:Jak idą postępy? Powieść czy opowiadanie?
W tej chwili tango argentyńskie w Krakowie ;)

Oj, chyba już po maratonie, a tu postępy znikome... Przejrzałam ten najświeższy tekst i teraz leżakuje w czeluściach twardego dysku, a powieść... Zaczęłam mieć obawy, że do uśmiechniętej śmierci nie skończę poprawiać, a i spadkobiercy będą mieli pełne ręce roboty...

No nic, po powrocie ogłoszę kolejny poprawkowy maraton.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Maraton pisarski”