121

Latest post of the previous page:

W takim razie proponuję Ci złożenie podania na Weryfikatora, myślę, że z tym podejściem świetnie byś się do tego nadawała :)
„Racja jest jak dupa - każdy ma swoją” - Józef Piłsudski
„Jest ktoś dwa razy głupszy od Ciebie, kto zarabia dwa razy więcej hajsu niż Ty, bo jest zbyt głupi, żeby w siebie wątpić”.

https://internetoweportfolio.pl
https://kasia-gotuje.pl
https://wybierz-ubezpieczenie.pl
https://dbest-content.com

122
ravva pisze:
dorapa, to forum jest, nie klasztor, gdzie albo modlitwa albo nic.
jeśli zabronisz ludziom rozmawiac i bedziesz restrykcyjnie trzymac się tematu pierwszego posta, zarżniesz, co chcesz ocalić - dyskusje ewoluują, zmieniają się, poszerzają zagadnienia i je dodają, odcinając te mozliwosć wylejesz dziecko z kąpielą.
ravva czy Ty naprawdę nie widzisz różnicy między dyskusją nad tekstem, a dyskusją koło tekstu? Na ogół luźne takie dyskusje zarzynają temat, bo dryfują w tak odległe rejony, że autor nie wie już, czy to rozmowa ciągle na temat jego tekstu. A czy temu ma służyć tuwrzuć?

Co do klasztoru... Nie byłam nigdy mniszką, ale pewnie są dwa składniki takiego życia - modlitwa i praca. Jedno i drugie trudne, jedno i drugie godne podziwu. To forum nigdy nie było klasztorem i pewnie nie będzie.
"Natchnienie jest dla amatorów, ten kto na nie bezczynnie czeka, nigdy nic nie stworzy" Chuck Close, fotograf

123
Cerro pisze:
Zastanówmy się... Na forum trafia dużo tekstów, liczba weryfikatorów i czas, jaki mogą poświęcać nowym propozycjom, nie wystarczają, ergo: coś z tym trzeba zrobić.
Rozwiązaniem problemu nie jest z pewnością "zmniejszyć ilość tekstów poprzez przesiew". To mniej więcej jak stwierdzić, że popyt na chleb jest większy niż podaż, więc trzeba strzelać z kałasza we wchodzących do piekarni.
Moja propozycja podziału Weryfikatorow na młodszych i starszych nie miała na celu zwiększenia odsiewu tekstów, tylko ułatwienie pracy samym Weryfikatorom.
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

124
Wyznam szczerzę, że śledzę tę dyskusję od samego początku i coraz bardziej się sobie dziwię. Pal sześc, że rozpoczęła się ona od rodzącego się z irytacji i chyba tęsknoty za lepszymi czasami pomysłu zupełnie od czapy, ale to co poniżej, to już całkowicie jałowe bicie piany (oczywiście, tym bardziej jałowe i większa ilość postów w temacie).

Trudno nie zauważyć panującego od jakiegoś czasu na forum trendu "potrzeby zmian na lepsze (albo takie jak było kiedyś, niektórzy postawiliby zapewne miedzy tymi dwoma rzeczami znak równości)", ale czy cokolwiek z tego wynikło? Bywam na forum tak sobie często i poza chyba dwoma inicjatywami, będącymi realną próbą wprowadzenia zmian (nawet nie wiem czy cokolwiek z tego wyszło), czytam tylko takie "żale świętokrzyskie". Rozumiem, ulało się komuś, przeprosił i posprzątał, ludzka rzecz, ale po co doprawiać do tego ideologię? Przecież i tak nic z tego nie wyniknie (obym się mylił), tematów u których podstaw leżało to co tutaj (co zrobić, aby było lepiej?) było tu już przecież kilka. A kolejny sprawia tylko, że odechciewa mi się tu zaglądać.

W zasadzie nie widzę większego sensu w publikowaniu tego posta, bo ani on coś zmieni, ani "ważnym głosem w dyskusji" nie jest, ale ludzie, pomysły typu weryfikatorzy młodsi, starsi, dziesięć dodatkowych kolorów itp. to jakiś absurd. W żaden sposób nie zmieni to faktu, że ludzie wrzucać tu będą teksty wylane z siebie bez najmniejszej refleksji aby to przynajmniej wcześniej z raz przeczytać. Tylko czy warto się w ogóle taką pracą zajmować?
https://soundcloud.com/para-bellum-3

125
W takim razie proponuję Ci złożenie podania na Weryfikatora, myślę, że z tym podejściem świetnie byś się do tego nadawała :)
Odpowiedziałabym... ale w sumie po co, skoro z dyskusji wchodzisz w towarzyską pogawędkę? :D

ithilhin, ja tylko nie rozumiem, po co dodatkowa hierarchia? Są Weryfikatorzy. Nie potrzeba Weryfikatorów Od Ortografii i Weryfikatorów Od Interpunkcji dodatkowo. W tym miejscu nie ma niszy, fucha obsadzona. Tak przez czarnych, jak i przez zwykłych użytkowników.
jestem zabawna i mam pieski

126
Cerro pisze:
Odpowiedziałabym... ale w sumie po co, skoro z dyskusji wchodzisz w towarzyską pogawędkę? :D
Cerro :-) towarzyskie pogawedki sa zle :-)
Serwus, siostrzyczko moja najmilsza, no jak tam wam?
Zima zapewne drogi do domu już zawiała.
A gwiazdy spadają nad Kandaharem w łunie zorzy,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie mów o tym.
(...)Gdy ktoś się spyta, o czym piszę ja, to coś wymyśl,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie zdradź nigdy.

128
Romek Pawlak pisze:Cóż, ta rozmowa coraz bardziej przypomina tę:
:)
wroce dome, to obejrze :-)
Serwus, siostrzyczko moja najmilsza, no jak tam wam?
Zima zapewne drogi do domu już zawiała.
A gwiazdy spadają nad Kandaharem w łunie zorzy,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie mów o tym.
(...)Gdy ktoś się spyta, o czym piszę ja, to coś wymyśl,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie zdradź nigdy.

130
Wygląda, że temat się wyczerpał, więc pozwalam sobie go zamknąć.

Wszystkim dziękuję za udział w dyskusji. :D
"Natchnienie jest dla amatorów, ten kto na nie bezczynnie czeka, nigdy nic nie stworzy" Chuck Close, fotograf

Wróć do „Sprawy organizacyjne”