76

Latest post of the previous page:

Jest porywające i to bardzo. Nie dajesz się załamkom, nie poddajesz depresji bateriom, po prostu robisz swoje. Tylko przez skromność nie powiem, którą lewą część ciała oddałbym za taką siłę woli. :)

77
Ach, nie, nie, nie. Zapętliłam się, pogubiłam w fabule, straciło mi się gdzieś to, co miało być tutaj ważne. Opowiadanie poszło do śmieci, kiedyś napiszę je może po raz drugi.

Muszę odstawić Dziewiątkę. Po pierwsze, kompletnie nie mogę się odnaleźć w czystym fantasy, które reprezentuje. Po drugie, namnożyło mi się ostatnio mnóstwo konspektów. Po trzecie, nareszcie chyba wiem jak uchwycić pomysł, który pałęta mi się po głowie od bez mała trzech lat, ale nie mogła go wyartykułować. Po piąte, zdałam sobie sprawę, że mam na dysku dwanaście opowiadań, dwie powieści i zbiór opowiadań, z którymi muszę coś zrobić.
Pomysłu nie porzucam, ale odpoczynku zdecydowanie potrzebuję. Długiego. Bo nie lubię pisać bez iskry, a czuję, że na razie ta wygasła. Inne za to płoną jasno i rozpraszają.
A na razie w ogóle muszę to wszystko poprawić i wysłać w świat.

Niemniej maraton sobie zostawię. Bo pomaga. I Dziewiątki nie skończyłam, a prędzej czy później to zrobię.
jestem zabawna i mam pieski

78
Po piąte, zdałam sobie sprawę, że mam na dysku dwanaście opowiadań, dwie powieści i zbiór opowiadań, z którymi muszę coś zrobić.
Jak najbardziej masz prawo do przerwy, masz już ładny materiał. :)

Znam Twój ból ze zmęczeniem, dlatego trzymam kciuki.

81
1. Napisz w maratonie, że masz problemy z pisaniem czystego fantasy.
2. Obudź się w środku nocy z pomysłem na czyste fantasy.
3. Koniecznie dzień przed egzaminem, żeby nie mieć kiedy tego spisać, a zamiast o wzorach myśleć o opowiadaniu.
Story of my life.
jestem zabawna i mam pieski

82
Połącz jedno z drugim, nazwij bohatera Lagrange, niech chwyci swój worpalny miecz wyższej matematyki (+5 przeciwko humanistom) i wyruszy w epicką podróż ku punktom lagranga, które wywróżyła mu przepowiednia. :P

"Gdy wyruszałem na swoją misję, myślałem, że odnajdę punkty mojego rodu. Myliłem się. Odnalazłem granicę. Ciągu."

Mam nadzieję, że pomogłem. ;)

89
Wiedźmin jest fajny. :D
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

Wróć do „Maraton pisarski”