No i właśnie się zmartwiłem...
Marcin Ciszewski
2 godz.
Szanowni Czytelnicy,
Kapitan Jamróz, mam nadzieję, że udanie, zakończył cykl. Nie mówię, że na pewno (już raz się zarzekałem, po ru 2012:), ale raczej już dalszych części nie będzie. Potencjał był, ale się skończył.
Na pocieszenie powiem, że jesienią ukaże się drugie wydanie
www.ru2012.pl w nowej, warbookowskiej okładce. No i nie tracę nadziei na film lub serial. Scenariusze trzech pierwszych odcinków serialu oraz filmu fabularnego, zatytułowanego "Wojna42.pl" są gotowe. Prezentuję je różnym producentom, zobaczymy, co z tego wyjdzie.
Co dalej?
2 czerwca uroczysta premiera (przy znaczącym współudziale Muzeum Powstania Warszawskiego) nowej książki, tym razem paradokumentalnej opowieści, pt. "Powstanie Warszawskie, Wędrówka po walczącym mieście". Wydanie papierowe, e-book i audiobook nastąpi zapewne jednocześnie.
Jesienią, obok wspomnianej reedycji ru, drugi tom Krugera - Tygrys, wraz z, najprawdopodobniej, nowym wydaniem Szakala.
Pozostałe dwa tomy Krugera - wiosna przyszłego roku.
A potem powrót do Tyszkiewicza: Mgła i Deszcz.
A jeszcze później....
Gratuluję planów i życzę powodzenia przy ich realizacji, ale żałuję, że dalszych części mojej ulubionej serii nie będzie... Choć ponoć nigdy nie należy mówić nigdy :-)