151

Latest post of the previous page:

Mam 10 stron :) To pooprawianie chyba zaczęło mi sie podobać. Najważniejsze, że wiem, na co zwracać uwagę :) Jeszcze raz wielkie dzięki, Gorg
Everything happens for a reason

153
Gorgiasz, żaden drobiazg, naprawdę bardzo mi pomogłeś. Zauważyłeś rzeczy, które mniej lub bardziej świadomie umknęły mojej uwadze. Bo wychodzę z założenia że jeśli ktoś wskaże mi jako błąd coś co do czego nie jestem pewna, to warto nad tym przysiąść. No i otworzyłeś mi oczy na kilka spraw, dzięki czemu wszystko stało sie latwiejsze :)

154
Ogarnęła mnie niemoc. Przyszła znikąd i nie chce odejść. Chyba dopadło mnie zmęczenie materiału. Demo, wracaj!!!

155
Poprawiłam do tej pory w sumie 60 stron (do całości doszło 6 nowych). łatwo nie jest, bo wygładzanie stylistyczne to niezła ekwilibrystyka. Najtrudniejsze ciągle przede mną: musze wkomponować w całość parę elementów, ale nie mam pomysłu jak to zrobić. Będzie wesoło.

156
Książka ma już prawie 400 000 znaków. Mnożą się niemal jak króliki. Trzeba nad nimi jakoś zapanować.

157
Jak to mówią mądrzy ludzie: im dalej w las tym więcej drzew. Konieczność dodania opisu zmusiła mnie do przekształcenia całej sceny. Ale są to zmiany na lepsze. (Mam nadzieję:) ) Jedyny mankament to fakt, że pomnożyli mi się bohaterowie, którzy nic nie wnoszą. Pojawiają się raz i słuch po nich ginie - robią za tło. Chociaż z drugiej strony może jeszcze mi się do czegoś kiedyś przydadzą. Carran i Egil występują w drugiej części, więc może znajdzie się też trochę miejsca na ich kobiety. Pomyślimy.

ps. szukam imienia dla dziewczyny z którą Alex przyjdzie na bal. Jakieś pomysły?

158
Przebrnęłam przez Święto Podwójnej Pełni Księżyca. Hurrrra! Jupi! Jestem z siebie dumna. Powoli będę poprawiać dalej szukając miejsca, gdzie upchnąć bardzo ważną scenę, która rysuje się już w mojej wyobraźni przybierając kształt zbliżony do ostatecznego. Wyobrażenie wyobrażeniem, ale łatwo chyba nie będzie. Z Omerem należy postępować baaardzo ostrożnie.

159
Skończyłam przerabiać jedną scenę i zabrałam się za kolejną. Ale tym razem zmiany będą większe. No i muszę wreszcie spisać podwieczorek u Ilyi, zaaranżowany oczywiście przez Omera, który z miłą chęcią do nich dołączy. Tylko jak Ilya ma ostrzec Catherine przed złowieszczymi zakusami męża? Czy zrozumie przekazana jej zaszyfrowaną informację? Tego dowiecie się Państwo z kolejnego wpisu do Dziennika imadoki.

160
Tego dowiecie się Państwo z kolejnego wpisu do Dziennika imadoki.
Haha! Tylko nie zdradź nam zbyt wiele zanim tekst pojawi się w księgarniach ;).

Powodzenia w pisaniu, miło zobaczyć, że ktoś trzyma się planu i sprawnie pokonuje przeszkody! Oby tak dalej!

163
Mandragora, przeróbki są fajne :) wychodzą na jaw szczegóły, na które wcześniej nie zwracałam uwagi. Wątki dotychczas traktowane po macoszemu nabierają kolorów i znaczenia. To jest fajne :) Odkrywam całkiem nowe możliwości.

164
długo się nie widzieliśmy, mój Dzienniku. Wczoraj nieśmiało wróciłam do pracy, mam nadzieję, że będzie mi dobrze szło. Tylko nadal męczy mnie opis tej zwiewnej sukni z krepiny w kolorze grynszpanu.

165
Kurczę, to NIE JEST łatwe! Gdy już wydaje mi się, że już zaczynam coś ogarniać, pojawiają się nowe fakty i zajawki kolejnych scen, i zaczynam się martwic gdzie to wszystko upchać, żeby mi gdzieś bokiem nie wyszło. Weno, dodaj mi skrzydeł! (nie, pegazów nie będzie. Definitywnie nie.)

166
Nie będzie pegazów? Ale jak to? :P
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

Wróć do „Maraton pisarski”