igor pisze:Wszystko się zgadza. Książki są dostępne, dobrej jakości, tanie. Dlaczego w takim razie tak często słyszy się, że czytelnictwo jest tak niskie?
Naprawdę sądzisz, że proponowane przez Ciebie rozwiązanie przyczyni się do rozwoju czytelnictwa w Polsce?
igor pisze:Zbyt mała ilość autorów, którzy pisali opowiadania interaktywne.
Naprawdę sądzisz, że teraz będzie inaczej?
igor pisze:Za co taki portal przeprowadza kampanie reklamowe, oddając 80% autorowi?
Naprawdę uważasz, że dasz radę pociągnąć taki portal, finansując jego promocję i reklamę z zysków, wypracowanych przez Autorów wraz z czytelnikami???
igor pisze:Chcę się skupić na debiutantach.
Naprawdę sądzisz, że w chwili obecnej debiutanci nie mają gdzie pokazać swoich tekstów w innej, bardziej atrakcyjnej dla czytelnika formie?
Igorze, pomysłów być może Ci nie brakuje - rzeczywiście też przypominam sobie sytuację, o której wspominał Romek - ale pomysł to nie wszystko, a pomysł mało realnie osadzony w rzeczywistości - to po prostu mrzonka.
Nie wiem, czy zrobiłeś jakąś analizę rynku, oraz usług i produktów obecnie na tym rynku dostępnych, nie wiem, czy oszacowałeś głębokość rynku, zarówno pod kątem potencjału użytkowników, jak i Autorów, których utwory chcesz w ten sposób sprzedawać, nie wiem, czy masz doświadczenie w marketingu sieciowym i nie wiem, czy masz dostatecznie dużo charyzmy i czaru osobistego, aby mimo innych braków taki projekt pociągnąć.
Sam sobie odpowiedz na powyższe pytania.