4
Ciekawa inicjatywa dla początkujących. Czy i dla bardziej znanych, rzecz dyskusyjna. Podają jakieś statystyki?
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

5
Nie, ale później poszperam trochę po sieci, może jakieś statystyki uda się znaleźć.
W komentarzach pod opowiadaniem Orbitowskiego albo tutaj (nie pamiętam już) http://www.spidersweb.pl/2014/08/spider ... necie.html
rozgorzała dyskusja, czy to się godzi, żeby za teksty nie płacić. Jakiś redaktor z tego portalu podaje argument, że sam fakt promocji jest wystarczającą zapłatą, gdyż opowiadanie dotrze do kilkudziesięciu tysięcy czytelników. Czy "kilkadziesiąt tysięcy" to 20 czy 80 i czy aby "kilkadziesiąt tysięcy" to nie synonim "bardzo dużo" - tego nie wiem.

[ Dodano: Nie 24 Sie, 2014 ]
Post pod postem, tak się chyba nie powinno.
Ale tak sobie myślę - może profesjonalistom płacą? Przeca Orbit to marka sama w sobie, pewnie jedno z bardziej rozpoznawalnych nazwisk wśród polskich pisarzy młodego pokolenia, ergo, w tym wypadku to raczej Orbitowski robi reklamę portalowi Spider's Web, a nie vice versa.

6
No zależy jak jest z tymi statystykami.
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

7
Widać duży profesjonalizm strony, choć trochę przeszkadzają mi stockowe, sztuczne zdjęcia, zupełnie jakbym czytał jakiś poradnik, całe szczęście w nowym opowiadaniu już jest pod tym względem lepiej.
"-(...)I dopiero, gdy wydasz śmiertelne tchnienie, pojmiesz, że żywot twój więcej nie znaczył niźli jedna kropla w nieskończonym oceanie!
Lecz czymże jest każdy ocean, jeśli nie morzem kropel?"

8
Nie rozumiem tej promocji. O tutaj debiut: http://www.spidersweb.pl/2014/08/dss.html , czyli maciupeńkie nazwisko autorki i żadnego (przynajmniej nie widzę) odnośnika do jej bloga, czy czegoś podobnego. Raczej kiepskie promowanie siebie.

:/

Przypomniało mi to: http://th09.deviantart.net/fs70/PRE/f/2 ... 7bcfu5.jpg

Napisałam komentarz na stronie, wskazałam na maluteńkie nazwisko i brak linków do stron autorów.

Napisałam, że trudno mówić o promowaniu siebie bez:

- WYRAZISTEGO nazwiska autora (a nie używania najmniejszej czcionki, jaką dysponują),
- wyraźnie zaznaczonego linku do strony autora,
- wymienienia książek autora (jeśli są), chociażby pod tekstem (ci, co nie wiedzą, że Orbitowski ma jakiś dorobek - a są tacy - przeczytają opek i zamkną stronę).

Poprosiłam ekipę SW o odniesienie się do tych uwag.

Mój komentarz został w krótkim czasie usunięty.

Pytanie o usunięty komentarz zniknęło po jakichś 5. minutach.
"Istnieje na świecie parę rzeczy ważniejszych niż pokój, a jedną z nich jest godne człowieczeństwo. Koncepcja, że ludzkość miałaby zrezygnować z wojen wyłącznie ze strachu, to poniżenie ludzkiej godności, zwłaszcza gdy w grę wchodzi strach przed czymś tak banalnym jak technika, którą ludzie sami przecież wymyślili" (Chesterton)

9
Odrzuca mnie trochę wygląd strony. Znaczy, jest niby wyraziście i ładne, ale czyta się te teksty raczej źle przez te bycze litery, kontrastujące z tłem (a fragmenty bielą na fiolecie to jakiś sadysta wymyślił). I nic nie mogę tam znaleźć, omg.

I - na co zwracano już uwagę w komentarzach - mam wątpliwości, czy jest sens publikować opowiadania na portalach związanych z technologią, bo... no... hmmm. Taki sobie target? Strona może mieć i sto tysięcy wejść dziennie, ale co z tego, jeżeli przeglądający ją ludzie nie szukają opowiadań?
jestem zabawna i mam pieski

10
Kamiko pisze: Poprosiłam ekipę SW o odniesienie się do tych uwag.

Mój komentarz został w krótkim czasie usunięty.

Pytanie o usunięty komentarz zniknęło po jakichś 5. minutach.

Pff, no to im już podziękujemy.

11
Też mam nadzieję, że z tym Orbitowskim to nie na poważnie. Faktycznie, nikomu nieznany autor kilku(nastu?) książek... ;) Całkiem dobrych zresztą. Na Wikipedii choćby jest o nim i jego dorobku, dość obszernie. Zdaje się, że, dawno temu, pisywał też felietony do "Magii i Miecza".
Don't you hate people who... well, don't you just hate people?

12
Myślę, że ten cytat z twórcy tematu rozwieje Twoje wątpliwości co do jego powagi, Mich'Ael :p
Przeca Orbit to marka sama w sobie, pewnie jedno z bardziej rozpoznawalnych nazwisk wśród polskich pisarzy młodego pokolenia, ergo, w tym wypadku to raczej Orbitowski robi reklamę portalowi Spider's Web, a nie vice versa.
jestem zabawna i mam pieski

13
Mnie jest nie podoba taka prezentacja literatury. Skupić się trudno. Jak film przerywany reklamami.
Granice mego języka bedeuten die Grenzen meiner Welt.(Wittgenstein w połowie rozumiany)

14
Unikalne treści, różnorodna tematyka, długie treści w stosunku do klasycznych artykułów.
Świetny ruch serwisu spidersweb. Oczywiście myślę o content marketingu.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wydawnictwa”