106

Latest post of the previous page:

Wow, ogromne graty, Patren, będę wypatrywał wszystkich newsów związanych z publikacją i cieszę się Twoim szczęściem ;D
Całe życie o tym marzyłem, prawie cztery lata od napisania ostatniego zdania
Czekaj, czekaj, czyli kończyłeś powieść w wieku 18 lat? :shock:
"-(...)I dopiero, gdy wydasz śmiertelne tchnienie, pojmiesz, że żywot twój więcej nie znaczył niźli jedna kropla w nieskończonym oceanie!
Lecz czymże jest każdy ocean, jeśli nie morzem kropel?"

107
Patren, super ;) Gratulacje! Październik już niedługo! :mrgreen:
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

108
Czekaj, czekaj, czyli kończyłeś powieść w wieku 18 lat? :shock:
Tak. 18 i pół, żeby być dokładnym. ;)
Październik już niedługo! :mrgreen:
Ano! Nie dowierzam, że to już naprawdę już.
"Życie jest tak dobre, jak dobrym pozwalasz mu być"

109
Tak. 18 i pół, żeby być dokładnym.
<całe moje osiemnastoletnie życie przelauje mi przed oczami>
Masz we mnie fana :>
"-(...)I dopiero, gdy wydasz śmiertelne tchnienie, pojmiesz, że żywot twój więcej nie znaczył niźli jedna kropla w nieskończonym oceanie!

110
Masz we mnie fana :>
Dobra, dobra, wstrzymaj się, aż przeczytasz książkę, nie wiesz, w co wchodzisz. ;)

111
Patren pisze:Krzyczałem o tym rok temu i teraz wznawiam swój krzyk: już wkrótce, bo 22 października, debiutuję powieścią!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Całe życie o tym marzyłem, prawie cztery lata od napisania ostatniego zdania czekałem. Jestem podekscytowany jak jeszcze nigdy, przenigdy, jaram się jak Londyn w 1666r. i wszystkie inne rzeczy, które płonęły przez czas trwania świata. :D Wkrótce podzielę się i tytułem, i krótkim opisem, i okładką. A póki co krzyczę:

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA A A A A A A A A AAAAAAAAAAAAAAAAAA KJDLKGJLSAAAUHKSJGFSKJFHSFS SFSUJHFKJAFHAKJSF AKJFAHSKGJSHKJSAGGWSUIHAJHGLJEGHEGH AAAAAAAAAAAAAAAAG JHGW :D:D:D

Gratuluję - powieść w wieku 18 lat to jest coś, zwłaszcza, jeżeli jest wydana bez współfinansowania.

112
Gratuluję - powieść w wieku 18 lat to jest coś, zwłaszcza, jeżeli jest wydana bez współfinansowania.
No, napisana w wieku 18, ale wydawana już cztery lata później - uroki transformacji, jakie zachodziły w WABie na przestrzeni ostatnich lat.

Tak czy inaczej, dziękuję serdecznie. :)

113
Patren - gratulacje! :D

W sumie mogłam się tu pochwalić wcześniej, ale też kto miał zobaczyć, to wie - Nowa Fantastyka Wydanie Specjalne nr 3 (44)/2014, opowiadanie "Pokłosie pewnego bankructwa" z cyklu o Krzyczącym w Ciemności (baaardzo luźno zainspirowane jedną z powieści Balzaka). Trafiliśmy z szopenem do tego samego numeru :)
Między kotem a komputerem - http://halas-agn.blogspot.com/

114
szopen pisze:To ja też się pochwalę. "Trzy do dwóch dla Nowogóry", Fantastyka Wydanie Specjalne 03/14, pod pseudonimem Radomir Darmiła. na razie ocenione najgorzej ze wszystkich ocenionych polskich opowiadań, więc fajerwerków nie ma.

Z tegoż cyklu opowiadanie wyslane do Fahrenheita wróciło z recenzją, że wzudziło kontrowersje, a pierwsze scena w karczmie powinna trafić do zestawienia najgorszych scen w fantasy (zapewne chodziło o skrzata bojąego się, że go karczmarka znokautuje biustem :-D ).
To ja może powiem przewrotnie powiem tak: mnie się to opowiadanie z FWS KOMPLETNIE nie podobało, ale to kompletnie, JEDNAK ja jestem absolutnie anty-targetem dla fantasy na wesoło. Po prostu, żeby takie opowiadanie do mnie trafiło, to musi sie zdarzyć cud nad Wisłą.

Natomiast nie widzę też niczego, w czym miałoby odstawać od innych tekstów tego podgatunku, które widywałam w pismach. Więc chociaż jestem bardzo na "nie", to ze względu na sam typ prozy, a nie wykonanie.

A Patren - gratulacje! Rzuć jakimś linkiem, okładką, opisem, co w środku można przeczytać.
Anna Nieznaj - Cyberdziadek
Nocą wszystkie koty są czarne
Gwiezdne wojny: Wróg publiczny

115
Patren, to ile czasu dogadywałeś się z wydawnictwem? Po jakim czasie od napisania wysłałeś tekst? :wink:

117
No dobra, pora wyjść do ludzi. :)

22 października nakładem wydawnictwa W.A.B., po wielu trudach i przygotowaniach, wreszcie, nareszcie, w końcu, wychodzi moja debiutancka powieść zatytułowana "Śnieg widmo". Tutaj znajdziecie jej opis oraz okładkę. Co prawda ta druga ostatecznie wygląda nieco inaczej, ale są to zmiany kosmetyczne. Inna jest też finalna liczba stron - będzie ich łącznie niemal 500.

Nie jestem w stanie powiedzieć, jak bardzo jest podekscytowany i - tak, nie sądziłem, że to mnie dopadnie, ale jednak - przestraszony. Chciałem - po raz enty - podziękować Weryfikatorium, które bardzo pomogło mi dotrzeć do tego miejsca i spełnić dokarmiane od najmłodszych lat marzenie. Jest, kurczę, wspaniale. Jestem dokładnie tutaj, gdzie chciałem być. Pozostaje mi mieć nadzieję, że wszyscy inni również odnajdą na Wery to, co i ja kiedyś odnalazłem.

Będzie mi bardziej niż miło, będę wręcz zaszczycony, jeśli zechcecie pochylić się nad tą książką i ją przeczytać. :) A jeśli potem powiecie mi, co o niej myślicie, to już w ogóle czad na maksa. Dawno nie wrzucałem nic do zweryfikowania - pora nadrobić z nawiązką. ;)
Patren, to ile czasu dogadywałeś się z wydawnictwem? Po jakim czasie od napisania wysłałeś tekst? ;)
Vanoge, tekst wysłałem do wydawnictw niecałe pół roku po napisaniu (musiał odleżeć, a potem był czas poprawek - to była wtedy wielka kniga, 589str. miała [a w znormalizowanym pewnie z ponad 700]). W.A.B. wyraziło wstępne zainteresowanie trzy miesiące później, z tym że było to dopiero zainteresowanie, żadna deklaracja - chcieli wiedzieć czy prawa są jeszcze wolne. No i od tego zaczęyła się trzyletnia podróż...

119
Dziękuję bardo, nie omieszkam dużo krzyczeć i przypominać przed premierą. :) I podczas. I po.

120
Dobrze się zapowiada, przeczytalłem opis i zaświeciła mi się lampka, że to moze być coś super, będę wypatrywać :wink:

121
Dobrze się zapowiada, przeczytalłem opis i zaświeciła mi się lampka, że to moze być coś super, będę wypatrywać ;)
Super! O to chodziło. :)

Wróć do „Sukcesy Weryforumowiczów”