Witam wszystkich, na imię mam Piotr, urodziłem się w roku 1988 i pochodzę z Katowic.
Interesuję się wieloma rzeczami, choć niestety wszystkim "po łebkach" - czasem mam wrażenie, że moja doba powinna trwać jakieś trzydzieści dwie godziny zamiast standardowych dwudziestu czterech. Lubię czytać o mitologii i religii, ciekawi mnie równie Japonia (tak współczesna, jak i niegdysiejsza).
Interesuje mnie głównie fantastyka - sztandarowy niemal Andrzej Sapkowski oraz Jarosław Grzędowicz, Andrzej Pilipiuk ze świetnym cyklem o kuzynkach, ostatnio również Maja Lidia Kossakowska... można by powiedzieć, że elita polskiej fantastyki.
Zaś Terry Pratchett to niesamowity pisarz i bez jego książek nie wyobrażam sobie życia, mam ich w kolekcji bodaj szesnaście i czytam średnio jedną w miesiącu.
książek spoza gatunku najbardziej utkwił mi w pamięci "Shantaram". Minęło sporo czasu, od kiedy ją skończyłem, a do dziś nie potrafię nie spojrzeć w jej kierunku choć raz w tygodniu.
Poza czytaniem lubię aktywność fizyczną, interesuję się kulturystyką oraz treningiem siłowym. Ostatnio również żywe zainteresowanie wzbudziło u mnie nunchaku, więc staram się chociaż parę minut dziennie poświęcić na zapoznawanie się z tą świetną, dającą mnóstwo radości bronią.
Uwielbiam również grać w gry planszowe, oglądać anime oraz - co często budzi zdziwienie i chyba trochę pogardę - oglądać wrestling.
Co piszę? Różnie. Napisałem powieść, ale nie jestem z niej w pełni zadowolony. Na moim koncie są również dwa opowiadania, choć niestety, po odłożeniu ich do szuflady i powrocie po kilku miesiącach stwierdzam, że zdecydowanie nie są najlepsze na świecie.
Moja praca nie wiąże się nijak z pisaniem, jestem prostym pracownikiem fizycznym z marzeniami.
Ot i tyle, oto ja w całej okazałości.
3
Dobry.
Zainteresowania można pogłębiać, albo używać przy pisaniu unikalnej mieszanki tego na czym się znasz, w takim stopniu, w jakim to opanowałeś. Co komu pasuje
W jakim stylu piszesz/chcesz pisać?
Zainteresowania można pogłębiać, albo używać przy pisaniu unikalnej mieszanki tego na czym się znasz, w takim stopniu, w jakim to opanowałeś. Co komu pasuje

4
Pytanie, na które nie potrafię podać jednoznacznej odpowiedzi. Głównie dlatego, że nie do końca rozumiem o co chodzi, szczerze mówiąc.
W jakim stylu chcę pisać? Przejrzystym, jasnym, choć od czasu do czasu ozdobionym jakąś metaforą. Mam nadzieję, że mi to wychodzi, choć nie mogę być tego pewnym - nigdy nie pokazywałem swoich tekstów komuś, kto nie byłby ze mną w jakiś sposób związany, stąd nawet jeżeli usłyszałem komplement, traktowałem go nieufnie.
Lubię opisywać uczucia, natomiast zawsze miałem problem z opisami miejsc akcji. Setki słów określających miejsca są dla mnie w większości nudne.
Budynek był wielki i szary, zaś na balkonach zwisały strzępy kwiatów, o które nikt nie dbał od długiego czasu. Tynk odchodził ze ścian, odsłaniając nagie, nierówne cegły, ułożone niewprawną ręką jednego z uczniów murarza... nuda, nuda, nuda.
A jeżeli chodzi o gatunek - fantastyka, horror. Mam także tendencję do wplatania elementów religii do niemal wszystkiego, co zacznę pisać.
Oraz do wtrącania słówka "niemal" niemal wszędzie, gdzie da się je wtrącić.
Pytanie, na które nie potrafię podać jednoznacznej odpowiedzi. Głównie dlatego, że nie do końca rozumiem o co chodzi, szczerze mówiąc.
W jakim stylu chcę pisać? Przejrzystym, jasnym, choć od czasu do czasu ozdobionym jakąś metaforą. Mam nadzieję, że mi to wychodzi, choć nie mogę być tego pewnym - nigdy nie pokazywałem swoich tekstów komuś, kto nie byłby ze mną w jakiś sposób związany, stąd nawet jeżeli usłyszałem komplement, traktowałem go nieufnie.
Lubię opisywać uczucia, natomiast zawsze miałem problem z opisami miejsc akcji. Setki słów określających miejsca są dla mnie w większości nudne.
Budynek był wielki i szary, zaś na balkonach zwisały strzępy kwiatów, o które nikt nie dbał od długiego czasu. Tynk odchodził ze ścian, odsłaniając nagie, nierówne cegły, ułożone niewprawną ręką jednego z uczniów murarza... nuda, nuda, nuda.
A jeżeli chodzi o gatunek - fantastyka, horror. Mam także tendencję do wplatania elementów religii do niemal wszystkiego, co zacznę pisać.
Oraz do wtrącania słówka "niemal" niemal wszędzie, gdzie da się je wtrącić.

6
Hej,
też uwielbiam twórczość Sapkowskiego. Przeczytałem wszystkie opowiadania z serii o wiedźminie. Jak dla mnie jest wzorcem w tym temacie.
Wyciągnij opowiadania z szafy, popraw oczywiste błędy i wrzucaj na forum ! Nie ma na co czekać. Jakoś trzeba się zmobilizować do pisania
też uwielbiam twórczość Sapkowskiego. Przeczytałem wszystkie opowiadania z serii o wiedźminie. Jak dla mnie jest wzorcem w tym temacie.
Wyciągnij opowiadania z szafy, popraw oczywiste błędy i wrzucaj na forum ! Nie ma na co czekać. Jakoś trzeba się zmobilizować do pisania

God's in his heaven, all's right with the world.
7
Kolega urodzony w moim rodzinnym mieście! Nie pozostaje mi nic innego, jak trzymać kciuki :wink:
"Och, jak zawiłą sieć ci tkają, którzy nowe słowo stworzyć się starają!"
J.R.R Tolkien
-
"Gdy stałem się mężczyzną, porzuciłem rzeczy dziecinne, takie jak strach przed dziecinnością i chęć bycia bardzo dorosłym."
C.S. Lewis
J.R.R Tolkien
-
"Gdy stałem się mężczyzną, porzuciłem rzeczy dziecinne, takie jak strach przed dziecinnością i chęć bycia bardzo dorosłym."
C.S. Lewis