Witam

1
Witam wszystkich, na imię mam Piotr, urodziłem się w roku 1988 i pochodzę z Katowic.

Interesuję się wieloma rzeczami, choć niestety wszystkim "po łebkach" - czasem mam wrażenie, że moja doba powinna trwać jakieś trzydzieści dwie godziny zamiast standardowych dwudziestu czterech. Lubię czytać o mitologii i religii, ciekawi mnie równie Japonia (tak współczesna, jak i niegdysiejsza).

Interesuje mnie głównie fantastyka - sztandarowy niemal Andrzej Sapkowski oraz Jarosław Grzędowicz, Andrzej Pilipiuk ze świetnym cyklem o kuzynkach, ostatnio również Maja Lidia Kossakowska... można by powiedzieć, że elita polskiej fantastyki.
Zaś Terry Pratchett to niesamowity pisarz i bez jego książek nie wyobrażam sobie życia, mam ich w kolekcji bodaj szesnaście i czytam średnio jedną w miesiącu.
książek spoza gatunku najbardziej utkwił mi w pamięci "Shantaram". Minęło sporo czasu, od kiedy ją skończyłem, a do dziś nie potrafię nie spojrzeć w jej kierunku choć raz w tygodniu.

Poza czytaniem lubię aktywność fizyczną, interesuję się kulturystyką oraz treningiem siłowym. Ostatnio również żywe zainteresowanie wzbudziło u mnie nunchaku, więc staram się chociaż parę minut dziennie poświęcić na zapoznawanie się z tą świetną, dającą mnóstwo radości bronią.

Uwielbiam również grać w gry planszowe, oglądać anime oraz - co często budzi zdziwienie i chyba trochę pogardę - oglądać wrestling.

Co piszę? Różnie. Napisałem powieść, ale nie jestem z niej w pełni zadowolony. Na moim koncie są również dwa opowiadania, choć niestety, po odłożeniu ich do szuflady i powrocie po kilku miesiącach stwierdzam, że zdecydowanie nie są najlepsze na świecie.

Moja praca nie wiąże się nijak z pisaniem, jestem prostym pracownikiem fizycznym z marzeniami.

Ot i tyle, oto ja w całej okazałości.

2
Marzenia są najważniejsze!
cześć :)
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

3
Dobry.

Zainteresowania można pogłębiać, albo używać przy pisaniu unikalnej mieszanki tego na czym się znasz, w takim stopniu, w jakim to opanowałeś. Co komu pasuje ;)

W jakim stylu piszesz/chcesz pisać?
ichigo ichie

Opowieść o sushi - blog kulinarny

4
W jakim stylu piszesz/chcesz pisać?

Pytanie, na które nie potrafię podać jednoznacznej odpowiedzi. Głównie dlatego, że nie do końca rozumiem o co chodzi, szczerze mówiąc.

W jakim stylu chcę pisać? Przejrzystym, jasnym, choć od czasu do czasu ozdobionym jakąś metaforą. Mam nadzieję, że mi to wychodzi, choć nie mogę być tego pewnym - nigdy nie pokazywałem swoich tekstów komuś, kto nie byłby ze mną w jakiś sposób związany, stąd nawet jeżeli usłyszałem komplement, traktowałem go nieufnie.
Lubię opisywać uczucia, natomiast zawsze miałem problem z opisami miejsc akcji. Setki słów określających miejsca są dla mnie w większości nudne.

Budynek był wielki i szary, zaś na balkonach zwisały strzępy kwiatów, o które nikt nie dbał od długiego czasu. Tynk odchodził ze ścian, odsłaniając nagie, nierówne cegły, ułożone niewprawną ręką jednego z uczniów murarza... nuda, nuda, nuda.

A jeżeli chodzi o gatunek - fantastyka, horror. Mam także tendencję do wplatania elementów religii do niemal wszystkiego, co zacznę pisać.
Oraz do wtrącania słówka "niemal" niemal wszędzie, gdzie da się je wtrącić. ;)

6
Hej,
też uwielbiam twórczość Sapkowskiego. Przeczytałem wszystkie opowiadania z serii o wiedźminie. Jak dla mnie jest wzorcem w tym temacie.

Wyciągnij opowiadania z szafy, popraw oczywiste błędy i wrzucaj na forum ! Nie ma na co czekać. Jakoś trzeba się zmobilizować do pisania :)
God's in his heaven, all's right with the world.

7
Kolega urodzony w moim rodzinnym mieście! Nie pozostaje mi nic innego, jak trzymać kciuki :wink:
"Och, jak zawiłą sieć ci tkają, którzy nowe słowo stworzyć się starają!"
J.R.R Tolkien
-
"Gdy stałem się mężczyzną, porzuciłem rzeczy dziecinne, takie jak strach przed dziecinnością i chęć bycia bardzo dorosłym."
C.S. Lewis
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”