287
Ok, to dla porządku jeszcze ja: "Nowa Fantastyka" 05/15, a w środku mój debiutancki mój szort.
And the world began when I was born
And the world is mine to win.

290
Carewna, brawo!
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

292
Jak tu się wiosennie zrobiło ;)

Cieszę się, Augusto, że spełniłaś marzenie. Dalszych sukcesów!

Gratulacje, Hum, ciekawa jestem tej filozoficznej książki.

Dziko, Zoee, Carewna - rozwijacie skrzydła. Oby tak dalej :)

293
Gallo dziękuję bardzo, choć spełniłam je póki co połowicznie, gdyż moje drugie dziecko jest traktowane po macoszemu ;)

294
Gratulacje, Dziko, Zoee, Carewna!

Carewna a mogę spytać, ile czekałaś na publikację? Bo mój szorcik też czeka już parę miesięcy :wink:
"Istnieje na świecie parę rzeczy ważniejszych niż pokój, a jedną z nich jest godne człowieczeństwo. Koncepcja, że ludzkość miałaby zrezygnować z wojen wyłącznie ze strachu, to poniżenie ludzkiej godności, zwłaszcza gdy w grę wchodzi strach przed czymś tak banalnym jak technika, którą ludzie sami przecież wymyślili" (Chesterton)

296
Ja tylko tak przelotem...
Thana 13 maja 2012 pisze:uthModar - serdecznie gratuluję i teraz słuchaj, bo będę wróżyć (a ja nieźle wróżę w tych sprawach): z Ciebie będzie prawdziwy Autor. Tylko musisz naprawdę dużo pisać. Bez przerwy. Tekst za tekstem, bez wytchnienia. Wszystko inne załatwisz po drodze, tylko nie zatrzymuj się.
No i Thana wywróżyła :)
Od poniedziałku, 27.04, rusza przedsprzedaż mojej debiutanckiej książki utrzymanej w konwencji comic fantasy, "Cuda i dziwy Mistrza Haxerlina". W najnowszej Fantastyce Wydaniu Specjalnym można przeczytać opowiadanie reklamujące antologię. To już moja czwarta publikacja w NF :)

Na forum się nie udzielam, ale uważnie je śledzę i zawsze jestem na bieżąco, gdy wybuchają jakieś płomienne dyskusje. Nie udzielam się z prozaicznego powodu: podążam za cytowaną wyżej radą od momentu jej otrzymania. Piszę, piszę i piszę, w każdej wolnej chwili, a rozmawianie na forach przestało mnie relaksować, jedynie absorbuje czas.

Dwa lata szukałem wydawcy, omal nie naciąłem się na obietnice szarlatanów spod szyldu selfpubu - wiecie, w pewnym momencie człowiek po prostu się poddaje, kiedy zewsząd przychodzą odmowy albo gorzej, wydawcy po prostu zbywają cię milczeniem - na szczęście Michał Cetnarowski z NF wybił mi z głowy podobne pomysły i kazał uzbroić się w cierpliwość. Miał rację. Genius Creations, świetnie zapowiadająca się oficyna, przyjęła mnie pod swoje skrzydła. Teraz, kiedy zbliża się premiera, mam już ukończony drugi tom książki i parę fajnych opowiadań, które czekają na swoją chwilę. I cały czas tworzę dalej. To świetne uczucie, gdy debiutujesz na rynku i wiesz, że to nie jest twoje ostatnie słowo.

Dziękuję ekipie z Weryfikatorium przede wszystkim za to, że w sieci istnieje miejsce, gdzie ludzie za darmo i z prawdziwą pasją podejmują się trudu oceny naszych literackich możliwości. Gdybym swego czasu nie odkrył tego forum, pewnie rzuciłbym pisanie i zajął się czym innym. Patrząc z boku na toczące się dyskusje nie zawsze zgadzam się z opiniami "ludzi trzymających władzę" (wydaje mi się, że niepotrzebnie lekceważycie potencjał, jaki tkwi w prostych, rozrywkowych tekstach, przeciwstawiając im literaturę ambitną - i taką też spodziewacie się ujrzeć w TuWrzuciu), ale odwalacie kawał dobrej roboty. Na koniec chciałbym pogratulować wszystkim, którym również udało się znaleźć na papierze oraz złożyć szczególne podziękowania dla Andrzeja Pilipiuka za blurba do mojej książki :)

297
HA! (post niejednowyrazowy). :D
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium

Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka

298
uthModar, super wieści, gratki!
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

301
Carewna - Gratulacje!!! Czytałem Twój tekst nie wiedząc jeszcze, że jest Twój i bardzo mi się podobał (świetna końcówka). Ciekawe, czy tylko mi trochę kojarzył się z bardzo klimatyczną prozą Radka Raka.

uthModar -Brawo! Super! Dobrze się wstrzeliłeś - zamieniłem wczoraj parę słów z GC i są teraz totalnie oblegani przez debiutantów.

A tak w ogóle pozdrowionka dla Wszystkich z zapchanego pociągu z Pyrkonu ;D
pozdrawiam - Bartek
Dzikopis znaleziony w sieci...

Wróć do „Sukcesy Weryforumowiczów”