Latest post of the previous page:
Musimy obalić ze spająkiem szampana i niech nam postawi pizzałke w dominium. No co, stać go teraz. Wygrał kupę forsy ;pTjaa, wydawało mi się, że mam wielu przyjaciół, a oni wszyscy byli tylko iluzją ;p.
Moderatorzy: Poetyfikatorzy, Weryfikatorzy, Moderatorzy, Zaufani przyjaciele
Miałam napisać dokładnie to samo. Z lenistwa zacytuję xDDwa lata się zbieram do udziału w tym konkursie, do trzech razy sztuka.
Tylko najpierw, rzecz jasna, muszę się dowiedzieć, co to jest ta paralaksa...
A ja tu widzę postęp. Bo kiedyś pisano "zamieszkały na terenie Polski", czyli nikt mieszkający poza krajem nie mógł brać udziału.lakeholmen pisze:Fajne, bo konkurs jest imigrant-proof. Zaden syryjski albo erytrejski chłystek nie będzie nam tutaj mieszał w polszczyźnie.
Ja widzę raczej przesunięcie. Tym razem obywatele innych krajów mieszkający na terenie Polski od 40 lat nie mogą pisaćMelfka pisze:A ja tu widzę postęp. Bo kiedyś pisano "zamieszkały na terenie Polski", czyli nikt mieszkający poza krajem nie mógł brać udziału.lakeholmen pisze:Fajne, bo konkurs jest imigrant-proof. Zaden syryjski albo erytrejski chłystek nie będzie nam tutaj mieszał w polszczyźnie.
Aż dziw, że człowiek mieszkający w Polsce od 40 lat nie ma jej obywatelstwa...lakeholmen pisze:Ja widzę raczej przesunięcie. Tym razem obywatele innych krajów mieszkający na terenie Polski od 40 lat nie mogą pisaćTak to jest, jak ktoś chce za dużo. Co za różnica czy to pisze obywatel rosyjski czy niemiecki?
Wróć do „Konkursy literacko-poetyckie”