31

Latest post of the previous page:

Musimy obalić ze spająkiem szampana i niech nam postawi pizzałke w dominium. No co, stać go teraz. Wygrał kupę forsy ;p
Tjaa, wydawało mi się, że mam wielu przyjaciół, a oni wszyscy byli tylko iluzją ;p.

32
Szampan w dominium? Wszystkiego trzeba spróbować :)

Znam ten ból. Moi wymyśleni przyjaciele w ogóle mają problem z wiarą w istnienie prawdziwego świata...
I pity the fool who goes out tryin' to take over da world, then runs home cryin' to his momma!
B.A. = Bad Attitude

33
Kolejna odsłona:
Termin:
15 września 2014r.
Temat:
„Miejska paralaksa”.
Tonaż:
do 30 tysięcy znaków ze spacjami.

W konkursie zostaną przyznane następujące nagrody i wyróżnienia:
I nagroda – 3 000 zł brutto
II nagroda – 2 000 zł brutto
III nagroda – 1 000 zł brutto
pięć wyróżnień po 350 zł
Nagrodzone i wyróżnione utwory zostaną opublikowane w antologii pokonkursowej.
"Natchnienie jest dla amatorów, ten kto na nie bezczynnie czeka, nigdy nic nie stworzy" Chuck Close, fotograf

37
I kolejna odsłona...

Organizatorem konkursu jest samorządowa instytucja kultury Wydawnictwo Miejskie Posnania. Konkurs jest adresowany do osób pełnoletnich. W tym roku konkurs odbywa się pod hasłem „Antymiasto”.

Każdy uczestnik może zgłosić jedno opowiadanie o objętości do 30 tys. znaków. Miejscem akcji musi być Poznań. Teksty nie mogą być wcześniej publikowane ani nagradzane. Prace należy przesyłać e-mailem (w formacie doc lub rtf). Nagrodzone i wyróżnione opowiadania zostaną opublikowane w antologii pokonkursowej, która zostanie wydana w połowie 2016 r.

Termin: 4 stycznia 2016 r.
Nagrody: I miejsce - 3000 zł
II miejsce - 2000 zł
III miejsce - 1000 zł
pięć wyróżnień po 300 zł

Strona konkursu i regulamin
http://lubimyczytac.pl/autor/141613/nat ... czepkowska

...

38
Fajne, bo konkurs jest imigrant-proof. Zaden syryjski albo erytrejski chłystek nie będzie nam tutaj mieszał w polszczyźnie. (Węgierski też nie, rzecz jasna :) )
Ostatnio zmieniony pt 18 wrz 2015, 11:55 przez lakeholmen, łącznie zmieniany 1 raz.

39
lakeholmen pisze:Fajne, bo konkurs jest imigrant-proof. Zaden syryjski albo erytrejski chłystek nie będzie nam tutaj mieszał w polszczyźnie.
A ja tu widzę postęp. Bo kiedyś pisano "zamieszkały na terenie Polski", czyli nikt mieszkający poza krajem nie mógł brać udziału.
O pisaniu i innych nałogach

40
Melfka pisze:
lakeholmen pisze:Fajne, bo konkurs jest imigrant-proof. Zaden syryjski albo erytrejski chłystek nie będzie nam tutaj mieszał w polszczyźnie.
A ja tu widzę postęp. Bo kiedyś pisano "zamieszkały na terenie Polski", czyli nikt mieszkający poza krajem nie mógł brać udziału.
Ja widzę raczej przesunięcie. Tym razem obywatele innych krajów mieszkający na terenie Polski od 40 lat nie mogą pisać :) Tak to jest, jak ktoś chce za dużo. Co za różnica czy to pisze obywatel rosyjski czy niemiecki?

41
lakeholmen, Ty to byś książkę napisał, a nie w konkursy będziesz się bawił :P
I pity the fool who goes out tryin' to take over da world, then runs home cryin' to his momma!
B.A. = Bad Attitude

42
B.A.Urbański pisze:lakeholmen, Ty to byś książkę napisał, a nie w konkursy będziesz się bawił :P
Nie sztuka napisać, sztuka wydać :) Tymczasem można pobawić się w konkursy :)

43
lakeholmen pisze:Ja widzę raczej przesunięcie. Tym razem obywatele innych krajów mieszkający na terenie Polski od 40 lat nie mogą pisać :) Tak to jest, jak ktoś chce za dużo. Co za różnica czy to pisze obywatel rosyjski czy niemiecki?
Aż dziw, że człowiek mieszkający w Polsce od 40 lat nie ma jej obywatelstwa... ;) Z drugiej strony może to nawet nie takie dziwne, gdy pomyślę o naszej biurokracji.
Może warto wysłać zapytanie do organizatorów? ;)
O pisaniu i innych nałogach

44
Mieszkam w Polsce 23 lata, obywatelstwo mam niecałe 2. Też mnie takie kruczki denerwują, z tego powodu latam nie mogłam startować w konkursach literackich. Innych w sumie też.
"ty tak zawsze masz - wylejesz zawartośc mózgu i musisz poczekac az ci sie zbierze, jak rezerwuar nad kiblem" by ravva

"Between the devil and the deep blue sea".
ODPOWIEDZ

Wróć do „Konkursy literacko-poetyckie”