Latest post of the previous page:
Zaczęłam poprawiać rozdział IX. Na liczniku 511 k znaków. Jak ja mogłam tak wszystko pomerdać? Rozumiem, że ciężko mi było ogarnąć sześciu narratorów, ale wszyscy nie mogą "gadać" na raz. Odchwaszczanie w toku. Najważniejsze pytanie tej sesji poprawkowej: i kto tu mówi? Ale widać światełko w tunelu i to raczej nie jest nadjeżdżający Shinkansen.Dziennik imadoki
437Chyba trochę za dużo tych narratorów 

Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson
dr Samuel Johnson
Dziennik imadoki
438Wiem, że jest ich mnogo, ale w momencie gdy zauważyłam problem i zaczęłam go rozwiązywać, poszczególne sceny stały się bardziej czytelne. Trzymam się jednego osobnika i wywalam inne punkty widzenia z obrębu sceny, to znaczy przerabiam tak, żeby pasowało do aktualnego narratora.
Everything happens for a reason
Dziennik imadoki
439Jak mówi Biblia: "Po owocach ich, poznacie ich"
Zobaczymy jaki będzie efekt.

Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson
dr Samuel Johnson
Dziennik imadoki
441Dobrze proszpani 

dr Samuel Johnson
dr Samuel Johnson
Dziennik imadoki
442Mój dzisiaj ulubiony fragment mojego. Tak mnie jakoś w dobry nastrój wprawia.
Skończyli jeść i wtedy Maksymilian podniósł się z miejsca.
- Ciągle na nas patrzą – szepnął jej do ucha, odsuwając krzesło, by mogła wstać. – Chodźmy do tego Kruka.
- Do Kruka? – zapytała bliska płaczu.
- Chyba nie myślałaś, że kupię ci pierścionek zaręczynowy w automacie z gumą do żucia?
Zakryła dłonią usta, by nie parsknąć śmiechem. Był niemożliwy, ale nie dało się go nie lubić.
Skończyli jeść i wtedy Maksymilian podniósł się z miejsca.
- Ciągle na nas patrzą – szepnął jej do ucha, odsuwając krzesło, by mogła wstać. – Chodźmy do tego Kruka.
- Do Kruka? – zapytała bliska płaczu.
- Chyba nie myślałaś, że kupię ci pierścionek zaręczynowy w automacie z gumą do żucia?
Zakryła dłonią usta, by nie parsknąć śmiechem. Był niemożliwy, ale nie dało się go nie lubić.
Dziennik imadoki
443Bez "wtedy" 

dr Samuel Johnson
dr Samuel Johnson
Dziennik imadoki
444Navajero, to wersja alfa, jeszcze będę ją zmieniać. Staram się w naturalny sposób wprowadzić jakąś chemię i zauważam pierwsze iskierki. 
Added in 2 minutes 41 seconds:
Kwa kwa, i zaledwie kawałek dalej złapałam omnipotenta. Ja to jestem zdolna.

Added in 2 minutes 41 seconds:
Kwa kwa, i zaledwie kawałek dalej złapałam omnipotenta. Ja to jestem zdolna.
Dziennik imadoki
445Połowa za mną, mam nadzieję, że teraz będzie już tylko lepiej
Odrobina optymizmu jeszcze chyba nikomu nie zaszkodziła.

Dziennik imadoki
446525 585 znaków ze spacjami, 82 678 słów... Jestem wykończona, ale i w pewien sposób szczęśliwa. Napisałam to, najlepiej jak potrafiłam. Inaczej nie umiem. Teraz idę odpocząć
Dziennik imadoki
447Brawo!
Dziennik imadoki
449To i ode mnie brawo
. To już po poprawkach, jak zrozumiałem? I co teraz? Co dalej? 

Pisarz miłości.
Dziennik imadoki
450Dzięki

Muszę napisać konspekt, a to jest chyba trudniejsze, niż napisanie powieści. Na razie mam opisaną w punktach 1/3 rozdziałów i jest tego prawie 3 strony. Bardziej nie streszczę, to naprawdę jest minimum z minimum
Dziennik imadoki
451Czyli w dłuższej perspektywie: ta wersja leci do wydawnictw, tak? 

Pisarz miłości.