Latest post of the previous page:
Brawa dla Panów i gratulacje!
Latest post of the previous page:
Brawa dla Panów i gratulacje!Melfka pisze: 2017 nie zaczął się dla mnie zbyt pozytywnie, bo mój ukochany laptop wyzionął cyfrowego ducha, ale jest też nieco przyjemniejsza wiadomość: moje opowiadanie fantasy "The Arcanist and the Mage Killer" ukazało się w kanadyjskim magazynie "Phantaxis".
Miałam podobne odczucia zanim zaczęłam. Ale z praktycznego punktu widzenia: w Polsce nie mieszkam od ponad 9 lat i ponad połowa moich znajomych, włączając męża, mówi po angielsku. Ciężko się z nimi dzielić polskimi tekstami.
Dzięki. Ostatnio zaniedbałam go trochę - trzeba się znów wziąć do pracy.
Po polsku też tak jestMelfka pisze:Inna sprawa, że jak już zaczęłam pisać to odkryłam, że pisanie "literackie" w obcym języku to zupełnie inna planeta niż "bycie komunikatywnym".
Wcale nie łatwiej tylko ty wcześnie zaczęłaśMelfka pisze:Prawda. Ale w ojczystym jakoś tak ławiej
No, no, robi wrażenie. Życzę, by to był początek wielkiej kariery, bo im więcej polskich autorów w anglojęzycznych magazynach, tym łatwiej będzie następnikomMelfka pisze: 2017 nie zaczął się dla mnie zbyt pozytywnie, bo mój ukochany laptop wyzionął cyfrowego ducha, ale jest też nieco przyjemniejsza wiadomość: moje opowiadanie fantasy "The Arcanist and the Mage Killer" ukazało się w kanadyjskim magazynie "Phantaxis".
W ojczystym nie musiałam się martwić o gramatykę i idiomy.
Dzięki. Niestety, choć niestety jak wielka by moja kariera nie była, raczej niczego nie ułatwi. W magazynach średnio interesują się krajem pochodzenia (choć ostatnio Chiny stały się modne), a moje teksty są pisane po angielsku, więc nawet nie są zachętą do inwestowania w tłumaczenia.
Wróć do „Sukcesy Weryforumowiczów”