Tu się chwalimy publikacjami w sieci (także e-bookami)

247
Nieźle znam angielski, ale chyba bym się za pisanie nie wzięła. Gratki :mrgreen:
Serwus, siostrzyczko moja najmilsza, no jak tam wam?
Zima zapewne drogi do domu już zawiała.
A gwiazdy spadają nad Kandaharem w łunie zorzy,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie mów o tym.
(...)Gdy ktoś się spyta, o czym piszę ja, to coś wymyśl,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie zdradź nigdy.

248
Melfka pisze: 2017 nie zaczął się dla mnie zbyt pozytywnie, bo mój ukochany laptop wyzionął cyfrowego ducha, ale jest też nieco przyjemniejsza wiadomość: moje opowiadanie fantasy "The Arcanist and the Mage Killer" ukazało się w kanadyjskim magazynie "Phantaxis".

Wow. Gratulacje!
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

251
Dziękuję wszystkim :). Mam cichą nadzieję, że to nie ostatnie wieści na ten rok.
ravva pisze: Nieźle znam angielski, ale chyba bym się za pisanie nie wzięła.
Miałam podobne odczucia zanim zaczęłam. Ale z praktycznego punktu widzenia: w Polsce nie mieszkam od ponad 9 lat i ponad połowa moich znajomych, włączając męża, mówi po angielsku. Ciężko się z nimi dzielić polskimi tekstami. :)
Inna sprawa, że jak już zaczęłam pisać to odkryłam, że pisanie "literackie" w obcym języku to zupełnie inna planeta niż "bycie komunikatywnym". Ale się da. :)
Jason pisze: Blog też fajnie wygląda
Dzięki. Ostatnio zaniedbałam go trochę - trzeba się znów wziąć do pracy.
O pisaniu i innych nałogach

255
Melfka pisze: 2017 nie zaczął się dla mnie zbyt pozytywnie, bo mój ukochany laptop wyzionął cyfrowego ducha, ale jest też nieco przyjemniejsza wiadomość: moje opowiadanie fantasy "The Arcanist and the Mage Killer" ukazało się w kanadyjskim magazynie "Phantaxis".
No, no, robi wrażenie. Życzę, by to był początek wielkiej kariery, bo im więcej polskich autorów w anglojęzycznych magazynach, tym łatwiej będzie następnikom :D
http://radomirdarmila.pl

256
Jason pisze: Wcale nie łatwiej tylko ty wcześnie zaczęłaś
No i w języku obcym bardziej się rzuca w oczy.
W ojczystym nie musiałam się martwić o gramatykę i idiomy. ;) "Same przyszły" :D.
szopen pisze:
No, no, robi wrażenie. Życzę, by to był początek wielkiej kariery, bo im więcej polskich autorów w anglojęzycznych magazynach, tym łatwiej będzie następnikom
Dzięki. Niestety, choć niestety jak wielka by moja kariera nie była, raczej niczego nie ułatwi. W magazynach średnio interesują się krajem pochodzenia (choć ostatnio Chiny stały się modne), a moje teksty są pisane po angielsku, więc nawet nie są zachętą do inwestowania w tłumaczenia.
Za to mam nadzieję, że zachęci to osoby znające angielski do prób twórczych w tym języku. :) Wiadomo, początki są ciężkie (i dłuuuugie), ale jak widać na załączonym przykładzie - da się.
O pisaniu i innych nałogach

Wróć do „Sukcesy Weryforumowiczów”