Początki zawsze będą trudne

1
Witam...zaczyna mi się tutaj podobać. Byłam wczoraj i jestem już dzisiaj po godzinie 02:00.
Na wstępie chcę powiadomić wszystkich zainteresowanych tutaj tym tematem, że z języka polskiego podobno, podkreślam podobno byłam jedną z lepszych w pisaniu opowiadań w szkole hmm gimnazjalnej, ale...(ale które jest często spotykanym słowem w naszym życiu, a szkoda bo często komplikuje nasze sprawy....to tak pół żartem pół serio) wracając do tego co jest po tym "ale..." nie śmiejcie się :) .
Byłam wtedy raczej dumna nie tak ze swoich wypracowanych wtedy opowiadań szkolnych, jak dumna a zarazem mile zaskoczona. Kiedy kończyłam sobie czytać w klasie była cisza i wszyscy słuchali tych moich szkolnych opowiadań (wymyślanych oczywiście moja wyobraźnia chyba przekraczała lekko moje granice hihi ) co ciekawe i też dziwne, te opowiadania były emocjonalne hmm...może dlatego troche poruszające i ciekawe. Do czego zmierzam? Krótko mówiąc zraził mnie fakt iż moja nauczycielka, powiedziała mi, że pisać to ja może i potrafię, ale błędów to jak makiem zasiał...
Konsekwencją problemów stylistycznych, ortograficznych i wielu innych było porzucenie pisania do dziś dnia. Postanowiłam wrócić do pisania ponieważ mam mały cel w swoim dotychczasowym życiu praktykowałam pewną ważną dla mnie sprawę dlatego cokolwiek, napisze, opisze, przekaże będzie prawdziwe :). Tutaj pojawiłam się dla nauki pisania poprawniej, czyli powrót do lat szkolnych :)
Ktoś cierpliwy jest gotowy na poznanie mojej historii? Będzie ze mną ciężko ...
"BLISS"

2
Jesteś w liceum teraz?
Serwus, siostrzyczko moja najmilsza, no jak tam wam?
Zima zapewne drogi do domu już zawiała.
A gwiazdy spadają nad Kandaharem w łunie zorzy,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie mów o tym.
(...)Gdy ktoś się spyta, o czym piszę ja, to coś wymyśl,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie zdradź nigdy.

3
do ravva
nie jestem, moje świadectwo ukończenia liceum czeka od ponad roku do odebrania :) mam 29 lat

Added in 5 minutes 55 seconds:
Moim celem nie jest usiłowanie wydania książki, chcę umiejętnie przekazać, opisać historię prawdziwą opartą na życiu. (FAKTY, kilkunastoletnie doświadczenie)
"BLISS"

4
mm1988 pisze: nie jest usiłowanie wydania książki, chcę umiejętnie przekazać, opisać historię prawdziwą opartą na życiu
Jedno przeczy drugiemu ;)
Bo czym jest chęć przekazania czegoś, jak nie chęcią upublicznienia swoich myśli?
Szukasz czytelników = w jakiś sposób chcesz "wydać" swoją historię na świat.

5
Szukasz czytelników = w jakiś sposób chcesz "wydać" swoją historię na świat.[/quote]

rozumiem sprzeczność,
dla mnie chęć przekazania "czegoś", jest formą pomocy sobie i bliskich.
czytelników znalazłam, lecz z trudnych powodów często moja sprzeczność utrudnia mi chęć przekazania czegoś

Added in 29 seconds:
bliskim *

Added in 7 minutes 41 seconds:
Szukam osoby aby wspólnie się motywować i oceniać teksty

... nie potrafię powiedzieć że wiem jak motywować i oceniać teksty z powodu bycia laikiem - tak o sobie tutaj mówię, ponieważ zdaje sobie sprawę z umiejętności własnych chcę odnaleźć swoje miejsce tutaj i współpracować z kompetentnymi osobami a nawet jedną/jednym człowiekiem z którym nawiążę ten kontakt i myślę, że prędzej czy później ktoś mnie tu znajdzie ...
"BLISS"

6
mm1988 pisze:
... nie potrafię powiedzieć że wiem jak motywować i oceniać teksty z powodu bycia laikiem - tak o sobie tutaj mówię, ponieważ zdaje sobie sprawę z umiejętności własnych chcę odnaleźć swoje miejsce tutaj i współpracować z kompetentnymi osobami a nawet jedną/jednym człowiekiem z którym nawiążę ten kontakt i myślę, że prędzej czy później ktoś mnie tu znajdzie ...
Spokojnie, wrzucisz tekst a gwarantuję Ci, znajdą się osoby, które utwór ocenią, skomentują, zweryfikują. Brać tylko trzeba poprawkę, że potrafimy skomentować surowo, to procentuje w przyszłości.

Pozdrawiam.

7
moja inspiracja
" Wojna, odwietrzny towarzysz ludzkości, walczymy o władzę, bogadztwa , prawa i wolność. Wygląda na to, że zawsze jest o co walczyć. Na wojnie nie zmienia się jedno, zawsze jest ktoś kto wymyśla strategie."

Added in 1 minute 31 seconds:
do RebelMac

postaram się przyjmować krytykę, nie jest mi obca ;)
"BLISS"
ODPOWIEDZ

Wróć do „Centrum Wzajemnej Pomocy”