Podobno pierwsze zdanie jest najważniejsze

1
Witam,
mam na imię Patrycja i nałogowo poszukuję inspiracji: w codzienności, w drugim człowieku, w emocjach, w wyobraźni, w muzyce, w ciszy... Wszędzie. Nie szukam po to, by mieć o czym pisać, chociaż muszę przyznać że to cudowny skutek uboczny mojego uzależnienia. Szukam po to, by móc oddychać. Cytując Młynarskiego "Memu ciału wystarczy 36 i 6, mojej duszy potrzeba znacznie więcej".

Mam 27 lat i jestem idealistą. Odrzuca mnie fałsz, płytkość, bezmyślne okrucieństwo i głupota (nie mylić z brakiem wiedzy. To drugie może być piękną sprawą).

Mieszkam na Śląsku i jestem uosobieniem chaosu. Tysiąc myśli na sekundę przekute w dziesiątki tysięcy słów. Słowa płynnie przechodzą w działanie, a działanie w gotowe projekty. Oddychający zbitek optymizmu, chaosu i negacji pojęcia "nie da się". Nie da to się parasola w d**** otworzyć... Podobno. :roll:

Pracuję z psami. Jestem behawiorystą i zoopsychologiem. Emocje i zdolność ich odczytywania jest wszystkim, zarówno w kontaktach ze zwierzętami, jak i z ludźmi. Mimo tego nadmiernie rozwinięta empatia jest jednocześnie drogowskazem i największym przekleństwem.

Piszę i nie piszę. Aktualnie werbalizuję historię, która długo siedziała w mojej głowie. Jednak jednocześnie muszę walczyć z niedoskonałościami mojego warsztatu. Mam cichą nadzieję, że pomożecie mi w tej nierównej walce i za jakiś czas będę w stanie czytać to co napisałam, bez poczucia frustracji i myśli tłuczącej mi się po głowie: Nie, nie, nie... To wszystko nie tak!

Ach. I mam problem z przecinkami, a one ze mną. Nie bijcie, proszę.

Na przełamanie lodów dzielę się piosenką. Co tu dużo mówić... inspiruje mnie :>
https://www.youtube.com/watch?v=HvuhWWf0WIo
Sometimes you win. Sometimes you learn.

7
Zdecydowanie nie fantasy :) Uniwersum oparte jest na zasadach realnego świata. Aktualnie tworzy się rozdział szósty, ale z wrzucaniem jeszcze troszkę poczekam. Jestem fanką uczenia się na cudzych błędach, więc póki co poczytam, poanalizuję itd. Zresztą jeśli się nie mylę, to obowiązuje zasada nie wrzucania tekstów przez pierwsze 30 dni?

11
Zresztą jeśli się nie mylę, to obowiązuje zasada nie wrzucania tekstów przez pierwsze 30 dni?
Nie jest tak źle. :)
Regulamin:
§ 1. Użytkownik może zamieszczać teksty w dziale Tu wrzuć tekst do zweryfikowania dopiero po napisaniu trzech komentarzy do innych tekstów umieszczonych w Tu wrzuć...
Nie ma ograniczeń czasowych.

13
Witaj, Koloryzacjo :)
"Werbalizujesz historię... jaką? Wymyśloną czy prawdziwą? Wolę te drugie :)
PS. Dla mnie istnieją dwa gatunki zwierząt - konie i psy. Psy chyba wyczuwają we mnie bratnią duszę... jeszcze żaden mnie nie ugryzł :)
Piszę. Wspomnienia. Miniaturki. Satyriady. Drabble. Fraszki. Facecje. Podobne. Wystarczy.

15
Wolha.Redna, Rumcajs - Mam nadzieję, że uda nam się trochę podyskutować. W pisanej przeze mnie historii kluczową rolę odgrywa właśnie aspekt psychologiczny. Muszę przyznać, że czasami gubię się w jego zawiłościach i zastanawiam się czy nie stosuję zbytnich uproszczeń lub wręcz przeciwnie, czy nie wpadam w pułapkę analizowania czegoś, co tego nie wymaga.

Gorgiasz - O, dzięki za sprostowanie :) Nie czytałam jeszcze regulaminów poszczególnych działów i bazowałam na liście powitalno - pomocowym:
Zwróć uwagę zwłaszcza na zapis w Regulaminie Forum o konieczności przywitania się przed podjęciem jakiejkolwiek aktywności, oraz ten w regulaminie działu Tu Wrzuć o trzydziestodniowym okresie oczekiwania na zamieszczenie pierwszego tekstu.
Hardy Historia wymyślona. Na szczęście :wink: Mnie już kilka psów chciało zeżreć, ale powiedzmy że nie był wtedy w najlepszej formie :>

Romek Pawlak I to jest dobre podejście... dopóki teoretyzujemy ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”