Pytania do Andrzeja Pilipiuka

2686

Latest post of the previous page:

Komunikat:

Jesienią ukaże się moja książka - zbiór reportaży z 7 podróży po Skandynawii, gęsto okraszony lokalnymi ciekawostkami głównie historycznymi. Tytuł "raporty z północy".

Pracuję nad 3 tomem przygód wampirów z warszawskiej Pragi. Jeszcze kawał do końca ale walczę...

2689
Andrzej Pilipiuk pisze: Sukcesy... Trochę tak - ale czuję że jestem strasznie spóźniony z robotą.
Rozleniwiło mnie to lato - z drugiej strony pojechałem żeby coś zobaczyć - więc dorzuciłem tylko 45-50 tyś znk.
Czuję podobnie, te wyrzuty sumienia, że nie napisałam ani 1k, ale to się zbilansuje w przyszłości (naładowane akumulatory procentują).
Nie myśl o tym w kategoriach zmarnowanego czasu ;)
To też robota, tylko inna.

2690
Andrzej Pilipiuk pisze: Komunikat:

Jesienią ukaże się moja książka - zbiór reportaży z 7 podróży po Skandynawii, gęsto okraszony lokalnymi ciekawostkami głównie historycznymi. Tytuł "raporty z północy".

Pracuję nad 3 tomem przygód wampirów z warszawskiej Pragi. Jeszcze kawał do końca ale walczę...
Czekam, pytań brak.
Nie ma rzeczy bar­dziej niewiary­god­nej od rzeczywistości.

2692
Bardzo wstępnie.

W przyszłym roku latem planuję zorganizować pierwszą edycję warsztatów literackich w Wojsławicach.
Zakwaterowanie byłoby w dwu gospodarstwach agroturystycznych - a zajęcia byłyby u mojego kuzyna -
mamy tam zaplecze.

termin - myślę że ostatni tydzień lipca - po Dniach Wędrowycza.

powiedzmy 6 dni po 6-8 godzin zegarowych.
grupa 10 - max 12 osób.

Kwalifikacja na podstawie przesłanych próbek tekstu

Koszt? hmm... do skalkulowania
w granicach 700-800 zł chyba.
albo więcej :twisted:

Ergo: taniej niż u wydrwigroszy którzy prowadzą warsztaty bez jakiegokolwiek dorobku literackiego :roll:

*

Zyski (tj. to czego nie zeżre podatek) przeznaczamy na budowę chaty Jakuba.
Ponieważ wszystko robimy "po legalu" być może będzie to można sobie odliczyć
od podstawy opodatkowania jako udział w szkoleniu.

*

Powiedzmy tak: 75% czasu to będzie wałkowanie tekstów uczestników ale dodamy do tego wykłady - jeśli uczestnicy podeślą odpowiednio wcześnie listę interesujących ich zagadnień - postaram się uwzględnić.

2693
Czy w ramach pozostałych 15% są przewidziane rozmowy na tematy okołoliterackie przy bimbrze? :wink:

Bardzo fajna idea.

G.
"Każdy jest sumą swoich blizn" Matthew Woodring Stover

Always cheat; always win. If you walk away, it was a fair fight. The only unfair fight is the one you lose.

2694
Ja chce :-) cieszę sie, ze w koncu pomysl zaczyna nabierać ciala :-) brawo andrzej :-)
Serwus, siostrzyczko moja najmilsza, no jak tam wam?
Zima zapewne drogi do domu już zawiała.
A gwiazdy spadają nad Kandaharem w łunie zorzy,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie mów o tym.
(...)Gdy ktoś się spyta, o czym piszę ja, to coś wymyśl,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie zdradź nigdy.

2695
chętnie bym się zapisał... gdzie i kiedy zapisy? :D
"Im więcej ćwiczę, tym więcej mam szczęścia""Jem kamienie. Mają smak zębów."
"A jeśli nie uwierzysz, żeś wolny, bo cię skuto – będziesz się krokiem mierzył i będziesz ludzkie dłuto i będziesz w dłoń ujęty przez czas, przez czas – przeklęty."

2697
You got my attention :piwo:
Ostatecznie zupełnie niedaleko odnalazłem fotel oraz sens rozłożenia się w nim wygodnie Autor nieznany. Może się ujawni.
Same fakty to kupa cegieł, autor jest po to, żeby coś z nich zbudować. Dom, katedrę czy burdel, nieważne. Byle budować, a nie odnotowywać istnienie kupy. Cegieł. - by Iwar
Dupczysław Czepialski herbu orka na ugorze

2699
Andrzej Pilipiuk pisze: Zakwaterowanie - to na pewno.

Posiłki chyba każdy we własnym zakresie - ale może i coś w tym kierunku wykombinujemy.

Rozmowy o d... Maryni wieczorem przy bim... tj. przy grilu.
Okej :)
Jak Ravva się zdecyduje, chcę z nią mieć pokój :D
Wchodzę w to :)
Oczywiście, gdy się kwalifikuję ;)

2701
Andrzej Pilipiuk pisze: Zakwaterowanie - to na pewno.

Posiłki chyba każdy we własnym zakresie - ale może i coś w tym kierunku wykombinujemy.

Rozmowy o d... Maryni wieczorem przy bim... tj. przy grilu.
no a kiedy kwalifikacje? Czy może chętnych z tego forum... czy jak to tak?
"Im więcej ćwiczę, tym więcej mam szczęścia""Jem kamienie. Mają smak zębów."
"A jeśli nie uwierzysz, żeś wolny, bo cię skuto – będziesz się krokiem mierzył i będziesz ludzkie dłuto i będziesz w dłoń ujęty przez czas, przez czas – przeklęty."

Wróć do „Strefa Pisarzy”