Nie ufaj rowerom [drabble]

1
Rower to zdradzieckie urządzenie. Kto by pomyślał. Codziennie dojeżdżałem do pracy, na swoim ex-góralu. Gruba rama, prosta kierownica, może za twarde siedzenie. Dodatkowo bagażnik - żeby czasem podwieźć plecak, albo dziecko - oraz błotniki. Daleko nie mam. Wyjeżdżam z osiedla do głównej drogi, potem w dół, a od połowy, zaczyna się wspinaczka. Można powiedzieć, że zawsze mam z górki. Albo pod… Zależy, czy jest się optymistą, czy realistą. Jak jesteś pesymistą, to ci pęka obręcz i idziesz pieszo. I to w dniu, kiedy musisz po pracy do lekarza na drugim końcu miasta. Teraz mam zakwasy, że ja cię pie.. złomasie pogięty ty...
"Im więcej ćwiczę, tym więcej mam szczęścia""Jem kamienie. Mają smak zębów."
"A jeśli nie uwierzysz, żeś wolny, bo cię skuto – będziesz się krokiem mierzył i będziesz ludzkie dłuto i będziesz w dłoń ujęty przez czas, przez czas – przeklęty."

3
P.Yonk pisze: Codziennie dojeżdżałem do pracy, na swoim ex-góralu.
ex-góral, czyli góral przerobiony na crossowy? Dołożenie bagażnika i błotników na to wskazuje...
Bez przecinka przed "na".
P.Yonk pisze: żeby czasem podwieźć plecak, albo dziecko
bez przecinka
P.Yonk pisze: a od połowy, zaczyna się wspinaczka
j/w

Puenta jest... bolesna.

Strach na wróble, rozkraczył ci się kiedyś rower w trasie? :)
Dark side of the Force

Odwiedź mój fanpejdżObadaj moje książkiNa Esensji też jestem

5
Strach na wróble pisze: są autobusy i taksówki.
...kasybrak :P - stąd nogi

to jest na faktach drabbla... :)

Added in 2 minutes 5 seconds:
Strach na wróble pisze: A jakaś pointa?
zakwasy

Added in 4 minutes 13 seconds:
uniwers pisze: ex-góral, czyli góral przerobiony na crossowy? Dołożenie bagażnika i błotników na to wskazuje..
- coś w ten deseń... jeszcze gumy uniwersalne, ale się nie zmieściły. Bagażnik był ważniejszy... :)

Dzięki
"Im więcej ćwiczę, tym więcej mam szczęścia""Jem kamienie. Mają smak zębów."
"A jeśli nie uwierzysz, żeś wolny, bo cię skuto – będziesz się krokiem mierzył i będziesz ludzkie dłuto i będziesz w dłoń ujęty przez czas, przez czas – przeklęty."

6
Dla mnie puenta jest. Wielokrotnie to przerabiałem... może już nie zakwasy, a bardzo przyjemną wymianę dętki w deszczu... Na szczęście bez pękniętej ramy.
P.Yonk pisze: i idziesz pieszo
To popularne powiedzenie, ale można próbować uniknąć tej tautologii.
Piszę. Wspomnienia. Miniaturki. Satyriady. Drabble. Fraszki. Facecje. Podobne. Wystarczy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Miniatura literacka”