Now You see me

1
Witam.

Ktokolwiek czyta to w tym momencie może liczyć na to, że ni większych ni mniejszych sensacji się tu nie dopatrzy. Z czystej kurtuazji pominę sporą część informacji na swój temat; to w końcu nie jest biografia, zatem - ad rem.

Mam dwadzieścia cztery lata, tendencję do rzeczy rozpoczynania i ich niekończenia. Między innymi dlatego jestem właśnie tutaj, właśnie teraz. Lubię wiedzieć, doświadczać i odczuwać do zdarcia własnego jestestwa, unikam wypowiadania się bądź opisywania tematów o których nie mam zielonego pojęcia. Hobbystycznie przyszło mi studiować filologię polską, psychologię i obecnie - już bardziej z domeny ewentualnych planów na życie - zielarstwo. Pracuję, płacę podatki, na bieżąco śledzę sytuację polityczną i generalnie jestem przykładnym obywatelem biorącym udział w wyborach, gdy przychodzi na nie czas. Radośnie staram się wywalczyć sobie każdy kolejny dzień i cieszyć się nim z wrodzonej przekory.

Dogadzam sobie kawą, niestety palę i przesypiam stres. Dzięki temu jestem osobą nieosiągalną za dnia i aktywną po dobranocce. Pisanie jest dla mnie rozrywką dwojaką - jednocześnie mi służy (forma autoterapii) i motywuje do doświadczania, o którym mowa we wcześniejszym akapicie. Dla przykładu wspomnę, że samodzielne nastawianie złamanego palca, podróż przez polskie bezdroża w bagażniku czy maskowanie wesołej ,,śliwy" pod okiem pomogło mi wczuć się w sytuacje wykreowanych przeze mnie bohaterów. Dzięki temu opis wydarzenia przychodził mi łatwiej i jakoś zwięźlej przylegał do realiów.

Przepadam za muzyką, nie bacząc na jej gatunek. Od Liszta poprzez brzmienia dark ambientowe, aż do klasyków lat 80-tych. Smakuje mi ciemne piwo, lukrecja i czarny humor, a w wolnym czasie - o ile go mam i akurat nie śpię - gram na skrzypcach, ćwiczę karciane sztuczki (świetny sposób na zagajenie rozmowy z nieznajomym), przy dobrym towarzystwie zagram i w szachy. A ponieważ zrobiło się z lekka emfatycznie, podpowiem jeszcze, że mam i mniej ambitne hobby; zbieram darmowe saszetki po cukrze.

Now You see me

3
Polonistka zielarka? Dorzuć jeszcze tarota i będzie komplet :) Witaj.
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

Now You see me

4
Navajero pisze: Polonistka zielarka? Dorzuć jeszcze tarota i będzie komplet :) Witaj.
Polonistka zielarka? Polonista zielarz~
Z tarotem nadal się oswajam, karty mnie nie słuchają. Może i to dlatego, że dziedziczone.

Now You see me

5
Shilly-Shally pisze: zbieram darmowe saszetki po cukrze
Tutaj tylko darmowa gorycz, ze słodyczą gorzej ;)
Witaj :)
“So, if you are too tired to speak, sit next to me for I, too, am fluent in silence.”
(Zatem, jeśli od znużenia milkniesz, siądź przy mnie, bom i ja biegły w ciszę.)

R. Arnold

Now You see me

7
Psychologia - znaczy bratnia dusza :) cześć :)
"ty tak zawsze masz - wylejesz zawartośc mózgu i musisz poczekac az ci sie zbierze, jak rezerwuar nad kiblem" by ravva

"Between the devil and the deep blue sea".

Now You see me

8
Wolha.Redna pisze: Psychologia - znaczy bratnia dusza :) cześć :)
Witam~ Niestety podziałem gdzieś ostatnio duszę, więc nie mogę za nią ręczyć pod jej nieobecność. Ale z pewnością by się zainteresowała brataniem.

Now You see me

10
Shilly-Shally pisze:Witam~ Niestety podziałem gdzieś ostatnio duszę, więc nie mogę za nią ręczyć pod jej nieobecność. Ale z pewnością by się zainteresowała brataniem.
Bezdusznaś:) ale test na empatię przejdziesz?;)

Now You see me

11
Witaj :)
„Styl nie może być ozdobą. Za każdym razem, kiedy nachodzi cię ochota na pisanie jakiegoś wyjątkowo skocznego kawałka, zatrzymaj się i obejdź to miejsce szerokim łukiem. Zanim wyślesz to do druku, zamorduj wszystkie swoje kochane zwierzątka.” Arthur Quiller-Couch

FB - profil autorski

Now You see me

12
Lubisz zaczynać i nie kończyć? Mam nadzieję, że nie tyczy się to Twoich tekstów, ponieważ jak kiedyś mnie któryś zaciekawi będę oczekiwała kontynuacji ;)
Elegancja danej wypowiedzi jest wprost proporcjonalna do inteligencji tego, kto ją wygłasza, jej wiarygodność zaś jest wprost proporcjonalna do łatwowierności słuchacza. /C. R. Zafón/

Now You see me

14
brat_ruina pisze:
Shilly-Shally pisze:Witam~ Niestety podziałem gdzieś ostatnio duszę, więc nie mogę za nią ręczyć pod jej nieobecność. Ale z pewnością by się zainteresowała brataniem.
Bezdusznaś:) ale test na empatię przejdziesz?;)
Na upartego przejdę, to nic wymagającego. Jestem empatyczny, ogarnia mnie współczucie do samego siebie za każdym razem kiedy zdaję sobie sprawę z tego, że zbliża mi się deadline na coś, co obiecałem zrobić - i o tym zapomniałem.

Added in 1 minute 38 seconds:
Ata pisze: Lubisz zaczynać i nie kończyć? Mam nadzieję, że nie tyczy się to Twoich tekstów, ponieważ jak kiedyś mnie któryś zaciekawi będę oczekiwała kontynuacji ;)
To zależy o jakich tekstach mowa. Szufladowych raczej nie kończę, zostawiam sobie otwartą furtkę gdyby kiedyś wpadło mi coś jeszcze do głowy. Grafomanie do wglądu osób trzecich raczej staram się domykać.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”