Może coś takiego?

1
Podążam drogą
Którą ucieka czas
Nie pochwycę go

Poniżona
Zniszczona
Na własne życzenie

Dlatego prawa żadnego
Nie mam
By los przeklinać

Lodowate wody objęcia
Zabierzcie oddech mój
Za Avalonu bramy
"Przy całej swej złudności, znoju i rozwianych marzeniach, jest to piękny świat."

Może coś takiego?

2
Beznadziejne, serio - niepotrzebna majaskuła, wersyfikacja z rękawa, wyświechtane zwroty, wręcz niezrozumiałe
.Podążam drogą
Którą ucieka czas
Nie pochwycę go
koszmarek, pewnie że go nie pochwycisz, więc po co o tym pisać :)

Added in 3 minutes 54 seconds:
Przytnij to,
Podążam
poniżona
na własne
rzyczenie los przeklinam...

Zaskocz bo liryki tu nie ma.

Added in 11 minutes 10 seconds:
Nie jestem znawcą, ale poezję czytam i pamiętaj, że to tylko moja opinia.
Nie ma rzeczy bar­dziej niewiary­god­nej od rzeczywistości.

Może coś takiego?

3
Rumcajs pisze: Beznadziejne, serio - niepotrzebna majaskuła, wersyfikacja z rękawa, wyświechtane zwroty, wręcz niezrozumiałe
.Podążam drogą
Którą ucieka czas
Nie pochwycę go
koszmarek, pewnie że go nie pochwycisz, więc po co o tym pisać :)

Added in 3 minutes 54 seconds:
Przytnij to,
Podążam
poniżona
na własne
rzyczenie los przeklinam...

Zaskocz bo liryki tu nie ma.

Added in 11 minutes 10 seconds:
Nie jestem znawcą, ale poezję czytam i pamiętaj, że to tylko moja opinia.
Rozumiem, ale co według Ciebie powinnam poprawić? Pytam, bo chcę się doskonalić
"Przy całej swej złudności, znoju i rozwianych marzeniach, jest to piękny świat."

Może coś takiego?

4
Jak chcesz pisać i co opisywać, według mnie dużo czytać i pisać. Co doskonalić - świetna poetka napisała, nie ma straconych i doskonałych tekstów...potrafisz przyjąć krytykę, nauczysz się - ale nie w jeden dzień tydzień czy rok. Pisz i czytaj, doskonal czytanie, swoich tekstów też.

Może coś takiego?

5
Rumcajs pisze: Jak chcesz pisać i co opisywać, według mnie dużo czytać i pisać. Co doskonalić - świetna poetka napisała, nie ma straconych i doskonałych tekstów...potrafisz przyjąć krytykę, nauczysz się - ale nie w jeden dzień tydzień czy rok. Pisz i czytaj, doskonal czytanie, swoich tekstów też.
A i jeszcze zapytam, dlaczego "rzyczenie"?

Może coś takiego?

6
Pewna świetna poetka (Szymborska) powiedziała też, że na sto jej wierszy, dziewięćdziesiąt ląduje w koszu.
I bądź tu mądry z tymi niestraconymi tekstami... :roll:
Ten wiersz jest stracony.
Ki diabeł te duże litery, a inwersja "wody objęcia" rozwaliła mnie kompletnie. Trudno o większy koszmar poetycki.
Tym bardziej, że całkowicie nieuzasadniony, bo żeby chociaż stworzony pod rym.
A tu nie.
Całość to jakieś żale napisane językiem płaskim jak naleśnik.
Co możesz poprawić? Moim zdaniem tutaj nic.
Czytaj dużo współczesnej poezji. Czytaj z refleksją warsztatową. Zapytaj siebie, dlaczego ten Ci się podoba. Tu metaforyka, tam składnia, przerzutnia, fraza.
Spróbuj napisać coś podobnego.
Nikt nie zaczynał od Szymborskiej, czy Miłosza w szczytowej formie.

Może coś takiego?

7
RikaEllen pisze:
Rumcajs pisze: Jak chcesz pisać i co opisywać, według mnie dużo czytać i pisać. Co doskonalić - świetna poetka napisała, nie ma straconych i doskonałych tekstów...potrafisz przyjąć krytykę, nauczysz się - ale nie w jeden dzień tydzień czy rok. Pisz i czytaj, doskonal czytanie, swoich tekstów też.
A i jeszcze zapytam, dlaczego "rzyczenie"?
Jak zmęczony jestem lub zestresowany to czasem mi się zdarzyć może byka walnąć - nadpobudlwość taka. Zgadzam się z przedmówcą ale z jednym nie zgadzam. Tekst nie jest stracony, przemycasz pewną myśl tylko sposób w jaki to robisz jest do wymiany, całkowicie. Idę odsypiać.

Added in 6 minutes 10 seconds:
nikto pisze: Pewna świetna poetka (Szymborska) powiedziała też, że na sto jej wierszy, dziewięćdziesiąt ląduje w koszu.
I bądź tu mądry z tymi niestraconymi tekstami... :roll:
Ten wiersz jest stracony.
Ki diabeł te duże litery, a inwersja "wody objęcia" rozwaliła mnie kompletnie. Trudno o większy koszmar poetycki.
Tym bardziej, że całkowicie nieuzasadniony, bo żeby chociaż stworzony pod rym.
A tu nie.
Całość to jakieś żale napisane językiem płaskim jak naleśnik.
Co możesz poprawić? Moim zdaniem tutaj nic.
Czytaj dużo współczesnej poezji. Czytaj z refleksją warsztatową. Zapytaj siebie, dlaczego ten Ci się podoba. Tu metaforyka, tam składnia, przerzutnia, fraza.
Spróbuj napisać coś podobnego.
Nikt nie zaczynał od Szymborskiej, czy Miłosza w szczytowej formie.
Szymborska powiedziała a Ty jesteś mądry :D To było jej subiektywne stwierdzenie, że pisanie to ciągłe próby...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poezja biała”