Cieplutko witam wszystkich obecnych :)

1
Cześć, Hej, Czołem!
Mam na imię Amanda. Liczę sobie 17 wiosen i szalenie kocham naturę. Zwierzątka są jak moi mali bracia i siostry.
Od niedawna jeżdżę konno, w czym znalazłam swoją pasję.
Od dziecka w moim sercu drzemie miłość do fantastyki. Pochłaniam ogromną ilość książek z tego właśnie gatunku. W końcu wpadłam na pomysł, by zacząć pisać coś własnego. Na razie wszystko w wersji roboczej, ale mam nadzieję, że szybko się rozwinę. Moje ambicje są dość wygórowane, dlatego mam problem z nawracającą się frustracją. Zaczęłam od aplikacji wattpad. Niestety trudno jest się przebić przez aktualnie popularne tematy pisania. Jest tam wiele ciekawych historii, które nie znajdują uznania (a powinny!), gdyż przyćmiewają je książki typu "bad boy, bad girl".
Tę stronę znalazłam celowo, żeby zasięgnąć dojrzałych, szczerych opinii, które pomogą mi rozwinąć skrzydła.

Standardowo zaczynałam przygodę z czytaniem od Harry'ego Pottera ♥ , który nadal jest dla mnie czymś wielkim. Do moich ulubionych książek zaliczają się również: "Diabelskie maszyny" - trylogia Cassandry Clare oraz "Percy Jackson" - dwie serie Rica Riordana. Bardzo lubię "Władcę pierścieni", ale niestety tylko filmy. J.R.R Tolkien niehybnie miał talent, niestety opisywanie opadającego liścia przez cztery strony to dla mnie zbyt wiele.

Jeszcze raz, bardzo mi miło powitać wszystkich, szczęśliwego nowego roku :)

5
Navajero pisze: Witaj nieletnia :)
łomatko! zachowuj się!!

cześc amanda, nie przejmuj się tym fioletowym łobuzem, rozgośc sie i milej zabawy.

edit: i zaparaszamy do tw.
Serwus, siostrzyczko moja najmilsza, no jak tam wam?
Zima zapewne drogi do domu już zawiała.
A gwiazdy spadają nad Kandaharem w łunie zorzy,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie mów o tym.
(...)Gdy ktoś się spyta, o czym piszę ja, to coś wymyśl,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie zdradź nigdy.

8
O, chyba znalazłam swój rocznik, siema :3
Ech, na Wattpadzie spokojnie da się wybić, gdy ma się coś naprawdę dobrego, ale to wymaga mnóstwa zachodu - pisania długich komentarzy u znanych ludzi, reklam na FB i maaasy cierpliwości. Na początek zdecydowanie nie polecam, bo konstruktywnej krytyki tam również niet. Totalnie niet...

I pani, pani, co mi pani sieje propagandę? :D Rozumiem, że nie każdy zdzierży styl Tolkiena, znam takich ludzi sporo, ale to w Nad Niemnem był dwustronicowy opis księżyca xD. Tolkien rozwodzi się nad wieloma rzeczami, ale jak czytałam trzy razy, tak skumulowanie tego do czterostronicowego opisu liścia to gruba przesada :<. Chlip...

Witam na forum i też życzę Szczęśliwego Nowego Roku ;).
Co cię nie zabije, zawsze może cię dobić...

9
Alice pisze: Tolkien rozwodzi się nad wieloma rzeczami, ale jak czytałam trzy razy, tak skumulowanie tego do czterostronicowego opisu liścia to gruba przesada :<. Chlip...
Faktycznie trochę przesadziłam :/ Może nawet więcej niż "trochę", ale chciałam po prostu zobrazować tym ogromną ilość opisów. Niech mi zostanie wybaczone.
Co do Wattpada to trzeba bardzo dużo czasu poświęcić i reklamować, to prawda.
Witam rówieśniczkę :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”