Mam na imię Amanda. Liczę sobie 17 wiosen i szalenie kocham naturę. Zwierzątka są jak moi mali bracia i siostry.
Od niedawna jeżdżę konno, w czym znalazłam swoją pasję.
Od dziecka w moim sercu drzemie miłość do fantastyki. Pochłaniam ogromną ilość książek z tego właśnie gatunku. W końcu wpadłam na pomysł, by zacząć pisać coś własnego. Na razie wszystko w wersji roboczej, ale mam nadzieję, że szybko się rozwinę. Moje ambicje są dość wygórowane, dlatego mam problem z nawracającą się frustracją. Zaczęłam od aplikacji wattpad. Niestety trudno jest się przebić przez aktualnie popularne tematy pisania. Jest tam wiele ciekawych historii, które nie znajdują uznania (a powinny!), gdyż przyćmiewają je książki typu "bad boy, bad girl".
Tę stronę znalazłam celowo, żeby zasięgnąć dojrzałych, szczerych opinii, które pomogą mi rozwinąć skrzydła.
Standardowo zaczynałam przygodę z czytaniem od Harry'ego Pottera ♥ , który nadal jest dla mnie czymś wielkim. Do moich ulubionych książek zaliczają się również: "Diabelskie maszyny" - trylogia Cassandry Clare oraz "Percy Jackson" - dwie serie Rica Riordana. Bardzo lubię "Władcę pierścieni", ale niestety tylko filmy. J.R.R Tolkien niehybnie miał talent, niestety opisywanie opadającego liścia przez cztery strony to dla mnie zbyt wiele.
Jeszcze raz, bardzo mi miło powitać wszystkich, szczęśliwego nowego roku