Latest post of the previous page:
Poczepiam: "przejścia dla pieszych" brzmią mi anachronicznie, ale może się nie znam
Poczepiawszy, niechże zamacham pomponem.
Arphocras hic cum Drauca bene futuit denario
Moderatorzy: Poetyfikatorzy, Weryfikatorzy, Moderatorzy, Zaufani przyjaciele
Latest post of the previous page:
Poczepiam: "przejścia dla pieszych" brzmią mi anachronicznie, ale może się nie znamFakt. Misieq ma lepsze oko ode mnie. Wychodzi jak "nieznajomy, którego nie znam"
Lampa może umierać, bo to znaczy, że ogień dogada i przestaje "żyć".brat_ruina pisze:Czy lampy mogą umierać?Andy pisze: Czy postać może mieć rozmyte kontury?
Added in 3 minutes 2 seconds:
Czy napis może tańczyć?
Jak tak się na to spojrzy to faktycznie nabiera sensu. Jak mówiłem, nie będę się kłócił
W jednej z rzymskich kronik jest o tych przejściach dla pieszychmisieq79 pisze: "przejścia dla pieszych" brzmią mi anachronicznie
Fakt, nie potrzebuje. Wydryluję go stąd. (nie stąd, bo to Weryfikatorium, ale stąd;))misieq79 pisze: Postać o rozmytych konturach nie potrzebuje jakasia.
W punkt.Eldil pisze:A skoro kontur jest tylko tym, co patrzący widzi, a nie co realnie jest - opisujemy go tak, jak jest w głowie patrzącego. A tam może być rozmyty, zanikający.
Ok, tylko za Tytusa Flawiusza też funkcjonował ten termin. (Racja - kojarzy się bardziej z naszymi czasami)misieq79 pisze:[w kwestii przejścia - bardziej chodziło mi o współczesne brzmienie.
Nie dawało mi to spokoju, na sb już było, tutaj - dla kogoś kto kiedyś odwiedzi to miejsce.Wolha.Redna pisze:Skojarzyło mi się:
Może kliknij w spoiler?Annarosa pisze:Nie potrafię odgadnąć o co chodzi z tymi przejściami dla pieszych.
Tutaj Ci nie pomogę.Annarosa pisze:Przeczytałam, jest obraz ale nie wzbudza we mnie żadnych emocji.
To jest kawałek z podlinkowanego tekstu pieśni Jacka Kaczmarskiego. To tylko nawiązanie.
noo - jeszcze żyję:))Annarosa pisze: I tak jest mi bardzo miło, że ktoś tu odpowiada na mój post. To tez mi daje obraz kto jest kim![]()
ejj prądu za wiele nie stracisz.Annarosa pisze: Nie będę klikać
Dobrze wiesz że to drabble (sama mnie uczyłaś)