ćwiczenie z zapisywania rozmów.
- ... i słuchaj, załadował jakąś bazę z listopada do stejdża, a potem uruchomił zakończenie, to CRON wysłał wszystkim mejle o zakończeniu gry.
- Ale już wcześniej wysłał?
- No tak, bo gra zakończyła się w grudniu. A teraz znów wszyscy dostali mejle o jej zakończeniu. A wiesz, na pewno lista zwycięzców jest inna, bo baza z listopada, gdy gra się zaczynała i tam groszowe konta były...
- Ja piernicze.
- ... no właśnie! Wyobraź sobie, że gra się zakończyła w grudniu, a tu nagle dostajesz drugiego maila, że wygrałeś. I tak do co najmniej trzystu siedemdziesięciu graczy, bo wszyscy mają po tyle samo. A nagrody nie byle jakie, pewnie jakieś ajpady, makbuki. W poprzedniej edycji to były takie małe sztabki złota.
- O kurde. Ale Krystek taki spokojny, jeszcze nie wie co zrobił, czy co?
- No wie.
- Heh, pewnie na aliekspres szuka tych ajpadów, żeby wszystkim kupić i rozesłać. Skoro takie mejle poszły...
- Hehe... pewnie tak.
- Żeby po taniości. A bo to muszą być ajpady? Haha.
- Siema. O kulkach gadacie?
- Cześć.
- Cześć. O jakich kulkach?
- No o tej grze. Teraz wszyscy tu sobie pogrywacie na fonach, jakieś ligi tworzycie.
- Nie, co ty. O grze dla menadżerów banków. Gra giełdowa. Dostajesz wirtualne sto tysięcy i przez jakiś tam okres inwestujesz. Kto zarobi najwięcej wygrywa. Ale ta gra zaczęła się w październiku, do końca grudnia. Już się zakończyła.
- Aaaa... I teraz Krystek nowe zakończenie zrobił?
- No dokładnie. Wszyscy wygrali, bo załadował bazę z początków gry.
- I co teraz?
- No nic. Ze swoich kupi im nagrody. A co, jakbyś dostał takiego maila, to nie zażądałbyś nagrody? "Panie, w mailu było, że wygrałem!"
- No, to nieźle. Podpadł Edycie?
- No podpadł.
Wszyscy wygrali [dialog]
1• "Im więcej ćwiczę, tym więcej mam szczęścia" • "Jem kamienie. Mają smak zębów." •
• "A jeśli nie uwierzysz, żeś wolny, bo cię skuto – będziesz się krokiem mierzył i będziesz ludzkie dłuto i będziesz w dłoń ujęty przez czas, przez czas – przeklęty." •
• "A jeśli nie uwierzysz, żeś wolny, bo cię skuto – będziesz się krokiem mierzył i będziesz ludzkie dłuto i będziesz w dłoń ujęty przez czas, przez czas – przeklęty." •