Ależ walka! Co tu się wyprawia!?

76

Latest post of the previous page:

Poczytałem EFG.
Podobnie jak w przypadku ABD równiaki, trudno wybrać, ale w tym przypadku, w tej rundzie, to bardziej średniaki.
E niezły obyczaj, mnie trochę zabrakło rozwinięcia po stronie ojca, nie do końca czuję, czemu pije, od strony syna rozegrane fajnie.
F mnie przynudziło, niby fajny pomysł z nawiązaniem do klasycznej historii, ale zabrakło pazura. Końcówka miała rozbawić, ale nie bardzo wyszło.
G najbardziej mi się podobało w realizacji tematu, ale z kolei końcówka enigmatyczna i brak wykopu.
Sekretarz redakcji Fahrenheita
Agencja ds. reklamy, I prawie już nie ma białych Francuzów, Psi los, Woli bogów skromni wykonawcy

79
E potwierdza moje domysły gwoli tożsamości Autorki :-P i byłby moim czarnym koniem gdyby rzeczona Autorka zbyt mocno - i jednak poza logikę - nie pie***nęła na zakończenie. Jak już raz była uprzejma uczynić :-P
F się pogubiłem w fabule
G ciekawy i fajnie poprowadzony. Bóstwo z importu o dziwo nie razi.
Ostatecznie zupełnie niedaleko odnalazłem fotel oraz sens rozłożenia się w nim wygodnie Autor nieznany. Może się ujawni.
Same fakty to kupa cegieł, autor jest po to, żeby coś z nich zbudować. Dom, katedrę czy burdel, nieważne. Byle budować, a nie odnotowywać istnienie kupy. Cegieł. - by Iwar
Dupczysław Czepialski herbu orka na ugorze

84
U mnie mała zmiana.
Drugą rundę wygrywa A .
B - szacunek za konsekwentne prowadzenie postaci i fabuły - niezależnie od tematu:)
C- być może jako samodzielny tekst byłby dobry, ale w tej drużynie - wypadł najsłabiej.
Z drugiej grupy - E i G :)
F - podobnie jak C w drugiej grupie - najmniej mnie zachwycił:)
Brniesz w mgłę, a pod stopami bagno, uważaj - R.Pawlak 28.02.2018

87
Sarah pisze: C- być może jako samodzielny tekst byłby dobry, ale w tej drużynie - wypadł najsłabiej.
A gdzie w drugiej rundzie jest tekst C?
"Im więcej ćwiczę, tym więcej mam szczęścia""Jem kamienie. Mają smak zębów."
"A jeśli nie uwierzysz, żeś wolny, bo cię skuto – będziesz się krokiem mierzył i będziesz ludzkie dłuto i będziesz w dłoń ujęty przez czas, przez czas – przeklęty."

89
I A i B ciekawe. Ale po dłuższym zastanowieniu u mnie wygrał B. (W poprzedniej bitwie byłam za A). Co do tekstu D - wydał mi się mało literacki, nie wiem, jak jakaś skondensowana opowieść albo streszczenie, której jeszcze dodatkowo puenta mi nie podpasowała. To nie jest zła opowieść, na dodatek dość zabawna, ale chyba lepiej byłoby napisać tak, żeby nie użyć słowa "priony", a czytelnik domyślił się, że o to chodziło.

90
A i B walczyły w dość wyrównanym boju, ale jednak B. Za warsztat, pomysł kontynuacji i brak błędów.
D tym razem poniżej poziomu konkurentów.

G.
"Każdy jest sumą swoich blizn" Matthew Woodring Stover

Always cheat; always win. If you walk away, it was a fair fight. The only unfair fight is the one you lose.

91
Ale tam, wszystkie trzy zachowują swój poziom, tylko nagle niektórym się wydaje, że D bardzo odstaje od A i B. A to nie prawda. W pierwszej rundzie tłem dla D, było C - a teraz zabawnego tekstu nie ma z czym porównać?

Kolejność:
B niezmiennie nudno na wysokim poziomie.
A dobry obyczaj - wystarczająco przykre uczucia wzbudza - ale nie dlatego, ze źle napisany, przeciwnie
D zabawniejszy niż w pierwszej rundzie.
"Im więcej ćwiczę, tym więcej mam szczęścia""Jem kamienie. Mają smak zębów."
"A jeśli nie uwierzysz, żeś wolny, bo cię skuto – będziesz się krokiem mierzył i będziesz ludzkie dłuto i będziesz w dłoń ujęty przez czas, przez czas – przeklęty."

Wróć do „Turniej o Puchar Administratora 2018”