Dzień dobry !

1
Dzień dobry wszystkim !

Od małego lubiłam czytać i marzyłam o tym, że kiedyś wydam własną książkę ( wiem, wiem, jak prawie każdy tu ;)). Teraz w wieku prawie 30 lat, chcę spełnić swoje marzenie. Na studiach napisałam tekst do wspólnej, studenckiej książki ( jeszcze się nie ukazała, ze względów finansowych). Mam rownież na koncie zdobycie wyróżnienia w konkursie na limeryk o miejscowości, w której mieszkam. Na codzień jestem mamą prawie rocznego synka. Ze względu na pracę z dziećmi, to właśnie do nich skierowane będziemy moje dzieło. Piszę w wolnych chwilach, kiedy synek śpi, dodatkowo próbuje się dokształcić w warsztacie pisarskim.

Miłego dnia

Dzisń dobry !

3
Czytam- notuje- czytam- notuje. Potem czytam to co zanotowane i wyciągam wnioski.

Stwierdzam, że moje słownictwo jest ubogie, ale nie zrażam się. Mój największy problem to budowanie dialogów. Niebawem wrzucę tekst do przeczytania, tylko go poprawię. Problem w tym, z tego co zdążyłam się zorientować to to, że książka dla dzieci musi być napisana „ lekko” i jak to gdzieś przeczytałam, bez zbędnego „pierdu pierdu”

Dzisń dobry !

5
Witaj.
PS na forum jesteśmy wszyscy na ty.
Ostatecznie zupełnie niedaleko odnalazłem fotel oraz sens rozłożenia się w nim wygodnie Autor nieznany. Może się ujawni.
Same fakty to kupa cegieł, autor jest po to, żeby coś z nich zbudować. Dom, katedrę czy burdel, nieważne. Byle budować, a nie odnotowywać istnienie kupy. Cegieł. - by Iwar
Dupczysław Czepialski herbu orka na ugorze

Dzień dobry !

8
mrs.durst1 pisze: Dzień dobry
Dobry! :)
mrs.durst1 pisze: Na studiach napisałam tekst do wspólnej, studenckiej książki ( jeszcze się nie ukazała, ze względów finansowych).
A możesz sprecyzować?
mrs.durst1 pisze: Miłego dnia
Miłego dnia! :mrgreen:
Witaj. :roll:

Dzień dobry !

9
Książka to studenci o studiowaniu, czyli jak wyglądają relacj student- student, student-wykładowca, wszystkie plusy i minusy studiowania. Dlaczego wybrało się taki kierunek a nie inny, co byśmy zmienili na uczelni itp.

Dzień dobry !

10
Jemu chodzi chyba o te względy finanosowe :) Też za własne pieniądze?
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

Dzień dobry !

12
Kreator pisze: Ależ wścibscy jesteście :twisted:

Witaj mrs.durst1 ;)
Chętnie odpowiem. Książka ma być wydana przez wydawnictwo uczelniane. Najpierw się zgodzili, bo „ czegoś takiego jeszcze nie było”. Recenzentka czytała całość, a że pojawiły się też minusy uczelni, to nagle stwierdzili, że nie mają narazie kasy ;) Pomysłodawca nie daje za wygraną i odwiedza ich raz w tygodniu.

Dzień dobry !

13
Skad ja to znam? :P To jak z wydaniem mojego doktoratu: najpierw zaopiniowano, że jest cudowny i trzeba go koniecznie drukiem, a później okazało się, że przesunięto finanse, aby wydać zupełnie niecudowną pracę pewnego profesora :D
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

Dzień dobry !

14
Taka to właśnie sprawiedliwość. A chciałam zapytać, czy może któryś z szanownych, bardziej doświadczonych kolegów, mógłby zerknąć na moje wypociny, tyle że e-mailwo? Chciałabym, żeby ktoś ocenił to profesjonalnym okiem, bo mam parę wątpliwości co do struktury itp. A nie jestem chyba jeszcze gotowa, żeby dziekić się tekstem na forum.

Dzień dobry !

15
Tutaj jest dział służący do prywatnego wymieniania się opiniami. KLIK Można z niego korzystać po 30 dniach od zarejestrowania zamieszczając swoje ogłoszenie i czekając na zgłoszenia chętnych czytaczy. :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”