Latest post of the previous page:
Niedyskrecje Faraona
47Na samym dole jest serduszko. To serduszko jest linkiem do profilu Rubii. Co pewnie znaczy tylko tyle, że Rubia w ten sposób się podpisała, jako współorganizatorka.zakładka Turniej o Puchar Administratora WM 2018 pisze:Drużyna "WeryfikatoriuM":
A, B, E, F, J, P, R, S.
Drużyna "Fioletowa":
Małgorzata "ithilhin" Garkowska,
Katarzyna "Łasic" Szewczyk,
Patryk "Patren" Fijałkowski,
Jacek "uthModar" Wróbel.
PÓŁFINAŁY
Już 10 lipca!
♥
Co też zapewne oznacza, że oprócz podpowiedzi "niewidzialnym atramentem", mamy podpowiedzi "mikroteleportem".
Co w sumie oznacza, że Sarah ma rację, jak zwykle

“So, if you are too tired to speak, sit next to me for I, too, am fluent in silence.”
(Zatem, jeśli od znużenia milkniesz, siądź przy mnie, bom i ja biegły w ciszę.)
R. Arnold
R. Arnold
Niedyskrecje Faraona
48A może jednak serce się liczy? 
Faraon kiedyś powiedział, że w końcówce oddaje ster w inne ręce
Żeby wyjść z niewoli Faraona, trzeba przekroczyć Rubikon?

Faraon kiedyś powiedział, że w końcówce oddaje ster w inne ręce

Szukałem czegoś nowego, może Faraon tylko podaje, kto go zastąpi w 1/2?Faraon pisze: To już nie do mnie, ktoś inny czeka z wyzwaniami na miarę Finału w 1/2...
Żeby wyjść z niewoli Faraona, trzeba przekroczyć Rubikon?

“So, if you are too tired to speak, sit next to me for I, too, am fluent in silence.”
R. Arnold
R. Arnold
Niedyskrecje Faraona
49Eldil, ogłaszam wszem i wobec !
MASZ U MNIE NAGRODĘ ZA CAŁOKSZTAŁT !
i MÓWIĘ SERIO:)
Bon do Gandalfa - na kwotę równą głównej wygranej w ToPa !
MASZ U MNIE NAGRODĘ ZA CAŁOKSZTAŁT !
i MÓWIĘ SERIO:)
Bon do Gandalfa - na kwotę równą głównej wygranej w ToPa !
Brniesz w mgłę, a pod stopami bagno, uważaj - R.Pawlak 28.02.2018
Niedyskrecje Faraona
50Eldil, brawo!
Finał dla tego, kto lepiej podoła wyzwaniu Szefowej Weryfikatorów.
Sarah, wow!

Finał dla tego, kto lepiej podoła wyzwaniu Szefowej Weryfikatorów.
Sarah, wow!

Adres e-mail: kontakt(M@ŁP@)weryfikatorium.pl
WeryfikatoriuM na Facebooku
Land of Fairy Tales
Eskalator.exe :batman:
Land of Fairy Tales
Niedyskrecje Faraona
51Osoba do obwiniania nr 1Faraon pisze: zmotywowałeś mnie, żeby zrobić jakiś przeciek z dedykacjąale to jak Rubia zdecyduje, które ostatecznie utrudnienia przechodzą

Będę patronem czyichś utrudnień, gorszych, niż te które mają pozostaliFaraon pisze: tak, oba półfinały będą wyglądały zupełnie inaczej i tak jak w 1/4 losowanie może komuś prywatnie się podobać albo by wolał być w tym obokwięc zrobię do jednego z dedykacją dla Ciebie, a drugi łatwiejszy

Osoba do obwiniania nr 2

R. Arnold
R. Arnold
Niedyskrecje Faraona
52Patronem trudniejszego przecieku, przygotuję Ci jakąś specjalną łamigłówkę.

Land of Fairy Tales
Land of Fairy Tales
Niedyskrecje Faraona
53Ech, nie spodziewajcie się jakichś super wystrzałowych utrudnień - ja mam świadomość, że TOPA to nie parada żonglerów i linoskoczków równocześnie 

Ja to wszystko biorę z głowy. Czyli z niczego.
Niedyskrecje Faraona
54Rubia, to nie będzie trzeba pisać płonącym piórem?!
Nie tak się umawialiśmy... 

Land of Fairy Tales
Land of Fairy Tales
Niedyskrecje Faraona
55Płonącym sercem, byłoby najlepiej. Chłodnym umysłem i bardzo sprawnym piórem 
Ale to chyba powinno dotyczyć wszystkich tekstów turniejowych :wink:

Ale to chyba powinno dotyczyć wszystkich tekstów turniejowych :wink:
Ja to wszystko biorę z głowy. Czyli z niczego.
Niedyskrecje Faraona
56[youtube][/youtube]
Obstawiam, że to jeden z uczestników poprzedniego ToPA, tyle że nie pod literą "A". Cwaniak
Mamy 2 obrazki.
), czy to jest wskazówka do półfinału - uniwersum Gwiezdnych wojen?
Obstawiam, że kolejny temat to "Trwałość pamięci"
Added in 21 minutes 34 seconds:
... a gatunek to SF, zgodnie z końcowym "błogosławieństwem"
Rozbieramy na czynniki pierwsze

- - Faraon ma brzydki głos i się go wstydzi
- A okazał się facetem (sorry, ancepa). Młodym, sądząc po głosie.
- dziwny dialog:
Czyli nigdy nie brał udziału w ToPA, oprócz tego, że wziął udział poprzednim ToPA? Bez sensu. Oprócz ToPA 2012 był jakiś ToPA mniejszej rangi? A może w ToPA 2012 brał udział w jakiejś nietypowej roli?A pisze:- oby więcej takich konkursów bo powiem szczerze jako uczestnik ukrywający się pod literą A nigdy nie brałem jeszcze w czymś takim udziału
- nie licząc kiedyś jednej edycji turnieju o puchar administratora
- no tak. To jest drobna podpowiedź, aczkolwiek nie
Obstawiam, że to jeden z uczestników poprzedniego ToPA, tyle że nie pod literą "A". Cwaniak

- - "zawodnikowi F", "zawodnika F", "F włożył", "miał". Czyli F to też facet? Albo przynajmniej A uważa F za faceta? Albo żeby się nie bawić z podwójnymi formami stale (zawodnik/zawodniczka, włożył/włożyła) używa formy męskiej jako uniwersalnej? Albo F to jednak kobieta i A wciąż kryje jej tożsamość, celowo sieje wątpliwości? Hmm...
- "kieruję serdeczne podziękowania dla osób, które tak ciepło wypowiadały się o zawodniku A" - nie ma za co
Grafika
Mamy 2 obrazki.
- - Pierwszy jawny: Pinkney Orphanage
https://vignette.wikia.nocookie.net/bat ... 0628230047[/mimg]
To jest bodaj lokacja z uniwersum Batmana. Sierociniec, w którym zapewne metody wychowawcze były bliskie tym z ćwierćfinałowego tekstu F
- Drugi ukryty: Salvador Dali "Trwałość pamięci"https://wiedzialam.files.wordpress.com/ ... amieci.jpg[/mimg] Pojawia się po słowach "a mówił do was nie kto inny niż..."
- - Jeśli podpowiedzią będzie grafika 1, to teksty półfinału mogą dotyczyć Batmana i jego świata, lub sierocińca.
Ale grafika 1 może być też żartem z tekstu F z B16, albo jest użyta wyłącznie ze względu na wielki znak zapytania (na to obstawiam) wskazujący, że należy się tu spodziewać zagadki - zapewne w grafice drugiej.
- Grafika 2 - przyznacie, że "Trwałość pamięci" brzmi jak jeden z tematów bitewnych. Może tak brzmi temat z połówki? Może uczestnicy dostaną do opisu obrazy Dalego? A może np. A ma na imię Salwadori Faraon go w ten sposób pożegnał?

Obstawiam, że kolejny temat to "Trwałość pamięci"

Added in 21 minutes 34 seconds:
... a gatunek to SF, zgodnie z końcowym "błogosławieństwem"

R. Arnold
R. Arnold
Niedyskrecje Faraona
57Niedyskretnie zasugerowałbym także poszperanie w profilach osób, które wczoraj wypowiadały się na czacie. To zagadka z gatunku tych łatwiejszych. :batman: Dodatkowo odpowiada na inne wczorajsze pytanie.
Eldil, świetna robota, ale jeszcze nie doskonała. Tak na 2/3.
Eldil, świetna robota, ale jeszcze nie doskonała. Tak na 2/3.

Land of Fairy Tales
Land of Fairy Tales
Niedyskrecje Faraona
58W tle leci tam jakaś muzyka. Tak cicha, że przy ściszonych głośnikach nie usłyszałem jej wcale. A przy włączonych maxymalnie - tylko pojedyncze nuty. Nie mam pojęcia co to, a pewnie to jest to co opuściłem 

R. Arnold
R. Arnold
Niedyskrecje Faraona
59Hej,
tumi1?
Odpowiada na pytanie "Czy ktoś mnie tu jeszcze pamięta?"
G.
P.S. No chyba, że Szopen - ma w profilu nie wiedzieć czemu samotną literkę "a" , a ta litera jest powiększona w słowie "PodziękowAnia" znajdującym się w tytule filmu
Eldil: Podpowiedź - prawdopodobnie grafika z Batmana znajduje się w materiale dlatego, że Jaśnie panujący ma małego hopla na punkcie Batmana
tumi1?
Odpowiada na pytanie "Czy ktoś mnie tu jeszcze pamięta?"
G.
P.S. No chyba, że Szopen - ma w profilu nie wiedzieć czemu samotną literkę "a" , a ta litera jest powiększona w słowie "PodziękowAnia" znajdującym się w tytule filmu

Eldil: Podpowiedź - prawdopodobnie grafika z Batmana znajduje się w materiale dlatego, że Jaśnie panujący ma małego hopla na punkcie Batmana

"Każdy jest sumą swoich blizn" Matthew Woodring Stover
Always cheat; always win. If you walk away, it was a fair fight. The only unfair fight is the one you lose.
Always cheat; always win. If you walk away, it was a fair fight. The only unfair fight is the one you lose.
Niedyskrecje Faraona
60z drugiej strony padaPada ma tak jedną literkę powiększoną w nicku, "dusza pisarza", może brał udział w poprzednim TOPa, jako przeszkAdzajka - tylko nie mam pojęcia jak przebiegało poprzednie TOPa 

• "Im więcej ćwiczę, tym więcej mam szczęścia" • "Jem kamienie. Mają smak zębów." •
• "A jeśli nie uwierzysz, żeś wolny, bo cię skuto – będziesz się krokiem mierzył i będziesz ludzkie dłuto i będziesz w dłoń ujęty przez czas, przez czas – przeklęty." •
• "A jeśli nie uwierzysz, żeś wolny, bo cię skuto – będziesz się krokiem mierzył i będziesz ludzkie dłuto i będziesz w dłoń ujęty przez czas, przez czas – przeklęty." •
Niedyskrecje Faraona
61Ale Pepe na 100% wczoraj na czacie nie był

G.
"Każdy jest sumą swoich blizn" Matthew Woodring Stover