Niedyskrecje Faraona

47
zakładka Turniej o Puchar Administratora WM 2018 pisze:Drużyna "WeryfikatoriuM":

A, B, E, F, J, P, R, S.

Drużyna "Fioletowa":

Małgorzata "ithilhin" Garkowska,

Katarzyna "Łasic" Szewczyk,

Patryk "Patren" Fijałkowski,

Jacek "uthModar" Wróbel.

PÓŁFINAŁY

Już 10 lipca!

Na samym dole jest serduszko. To serduszko jest linkiem do profilu Rubii. Co pewnie znaczy tylko tyle, że Rubia w ten sposób się podpisała, jako współorganizatorka.
Co też zapewne oznacza, że oprócz podpowiedzi "niewidzialnym atramentem", mamy podpowiedzi "mikroteleportem".
Co w sumie oznacza, że Sarah ma rację, jak zwykle ;)
“So, if you are too tired to speak, sit next to me for I, too, am fluent in silence.”
(Zatem, jeśli od znużenia milkniesz, siądź przy mnie, bom i ja biegły w ciszę.)

R. Arnold

Niedyskrecje Faraona

48
A może jednak serce się liczy? :D
Faraon kiedyś powiedział, że w końcówce oddaje ster w inne ręce :)
Faraon pisze: To już nie do mnie, ktoś inny czeka z wyzwaniami na miarę Finału w 1/2...
Szukałem czegoś nowego, może Faraon tylko podaje, kto go zastąpi w 1/2?
Żeby wyjść z niewoli Faraona, trzeba przekroczyć Rubikon? :)
“So, if you are too tired to speak, sit next to me for I, too, am fluent in silence.”

R. Arnold

Niedyskrecje Faraona

51
Faraon pisze: zmotywowałeś mnie, żeby zrobić jakiś przeciek z dedykacją :P ale to jak Rubia zdecyduje, które ostatecznie utrudnienia przechodzą :twisted:
Osoba do obwiniania nr 1 :)
Faraon pisze: tak, oba półfinały będą wyglądały zupełnie inaczej i tak jak w 1/4 losowanie może komuś prywatnie się podobać albo by wolał być w tym obok ;) więc zrobię do jednego z dedykacją dla Ciebie, a drugi łatwiejszy
Będę patronem czyichś utrudnień, gorszych, niż te które mają pozostali :lol:
Osoba do obwiniania nr 2 :twisted:

R. Arnold

Niedyskrecje Faraona

56
[youtube][/youtube]
Rozbieramy na czynniki pierwsze :)
  • - Faraon ma brzydki głos i się go wstydzi ;)
    - A okazał się facetem (sorry, ancepa ;) ). Młodym, sądząc po głosie.
    - dziwny dialog:
A pisze:- oby więcej takich konkursów bo powiem szczerze jako uczestnik ukrywający się pod literą A nigdy nie brałem jeszcze w czymś takim udziału
- nie licząc kiedyś jednej edycji turnieju o puchar administratora
- no tak. To jest drobna podpowiedź, aczkolwiek nie
Czyli nigdy nie brał udziału w ToPA, oprócz tego, że wziął udział poprzednim ToPA? Bez sensu. Oprócz ToPA 2012 był jakiś ToPA mniejszej rangi? A może w ToPA 2012 brał udział w jakiejś nietypowej roli?
Obstawiam, że to jeden z uczestników poprzedniego ToPA, tyle że nie pod literą "A". Cwaniak :D
  • - "zawodnikowi F", "zawodnika F", "F włożył", "miał". Czyli F to też facet? Albo przynajmniej A uważa F za faceta? Albo żeby się nie bawić z podwójnymi formami stale (zawodnik/zawodniczka, włożył/włożyła) używa formy męskiej jako uniwersalnej? Albo F to jednak kobieta i A wciąż kryje jej tożsamość, celowo sieje wątpliwości? Hmm...
    - "kieruję serdeczne podziękowania dla osób, które tak ciepło wypowiadały się o zawodniku A" - nie ma za co :)

Grafika

Mamy 2 obrazki. Po prostu ozdobniki, czy kolejne podpowiedzi?
  • - Jeśli podpowiedzią będzie grafika 1, to teksty półfinału mogą dotyczyć Batmana i jego świata, lub sierocińca.
    Ale grafika 1 może być też żartem z tekstu F z B16, albo jest użyta wyłącznie ze względu na wielki znak zapytania (na to obstawiam) wskazujący, że należy się tu spodziewać zagadki - zapewne w grafice drugiej.
    - Grafika 2 - przyznacie, że "Trwałość pamięci" brzmi jak jeden z tematów bitewnych. Może tak brzmi temat z połówki? Może uczestnicy dostaną do opisu obrazy Dalego? A może np. A ma na imię Salwador :D i Faraon go w ten sposób pożegnał?
Na koniec słowa: "niech moc będzie z wami". Po prostu się pożegnał (i pobłogosławił ;) ), czy to jest wskazówka do półfinału - uniwersum Gwiezdnych wojen?

Obstawiam, że kolejny temat to "Trwałość pamięci" :)

Added in 21 minutes 34 seconds:
... a gatunek to SF, zgodnie z końcowym "błogosławieństwem" ;)

R. Arnold

Niedyskrecje Faraona

58
W tle leci tam jakaś muzyka. Tak cicha, że przy ściszonych głośnikach nie usłyszałem jej wcale. A przy włączonych maxymalnie - tylko pojedyncze nuty. Nie mam pojęcia co to, a pewnie to jest to co opuściłem ;)

R. Arnold

Niedyskrecje Faraona

59
Hej,

tumi1?

Odpowiada na pytanie "Czy ktoś mnie tu jeszcze pamięta?"

G.

P.S. No chyba, że Szopen - ma w profilu nie wiedzieć czemu samotną literkę "a" , a ta litera jest powiększona w słowie "PodziękowAnia" znajdującym się w tytule filmu :)

Eldil: Podpowiedź - prawdopodobnie grafika z Batmana znajduje się w materiale dlatego, że Jaśnie panujący ma małego hopla na punkcie Batmana :)
"Każdy jest sumą swoich blizn" Matthew Woodring Stover

Always cheat; always win. If you walk away, it was a fair fight. The only unfair fight is the one you lose.

Niedyskrecje Faraona

60
z drugiej strony padaPada ma tak jedną literkę powiększoną w nicku, "dusza pisarza", może brał udział w poprzednim TOPa, jako przeszkAdzajka - tylko nie mam pojęcia jak przebiegało poprzednie TOPa :P
"Im więcej ćwiczę, tym więcej mam szczęścia""Jem kamienie. Mają smak zębów."
"A jeśli nie uwierzysz, żeś wolny, bo cię skuto – będziesz się krokiem mierzył i będziesz ludzkie dłuto i będziesz w dłoń ujęty przez czas, przez czas – przeklęty."

Niedyskrecje Faraona

61
P.Yonk pisze: z drugiej strony padaPada ma tak jedną literkę powiększoną w nicku
Faraon pisze: Niedyskretnie zasugerowałbym także poszperanie w profilach osób, które wczoraj wypowiadały się na czacie. To zagadka z gatunku tych łatwiejszych.
Ale Pepe na 100% wczoraj na czacie nie był :)

G.
"Każdy jest sumą swoich blizn" Matthew Woodring Stover

Always cheat; always win. If you walk away, it was a fair fight. The only unfair fight is the one you lose.

Wróć do „Turniej o Puchar Administratora 2018”