Pytania do Doroty Pasek (dorapy)

31

Latest post of the previous page:

No, bo to łatwy sposób na zapisanie pliku. :lol:

Added in 10 minutes :[/color]
Poza tymi normalnymi nazwami mam też takie podchodzące pod dziwne: AKA, szynk2, S v K, PIS, żółtek... Jakos czasami się tak dziwacznie pokojarzy.
"Natchnienie jest dla amatorów, ten kto na nie bezczynnie czeka, nigdy nic nie stworzy" Chuck Close, fotograf

37
Miałam mieszane uczucia jadąc na to spotkanie, ale pierwszy raz dziennikarka się przygotowała. Przeczytała coś niecoś z książki i dwa moje wcześniejsze opowiadania. Ludzie, wiedziała, o co mnie pytać! Ze dwie godziny pływałyśmy po jeziorach, wiatr rzucał moją fryzurą i spódnicą, ale ostatecznie wracałam do domu zadowolona.
"Natchnienie jest dla amatorów, ten kto na nie bezczynnie czeka, nigdy nic nie stworzy" Chuck Close, fotograf

38
dorapa pisze:Przeczytała coś niecoś z książki i dwa moje wcześniejsze opowiadania. Ludzie, wiedziała, o co mnie pytać!
Rzadkość, nie? :P
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

39
Rzadkość. Poprzednia pani "dziennikarka" rozmawiała ze mną ze 40 minut, nagrała wszystko na dyktafon, po czym przepisała pierwsze pięć minut rozmowy, puściła na stronie i pojechała na urlop. I pytania: jak długo pisałam książkę, jaki jest mój ulubiony pisarz... No, po prostu dziennikarstwo pełną gębą. Moje gimnazjalistki zadawały inteligentniejsze pytania. ;)

42
No szkoda, ale jak poślesz taką dziunię na szczaw, to powiedzą, że zadzierasz nosa. Ja niedawno poprosiłem jedną o restart, kiedy spytała mnie jakim byłbym owocem, gdybym był takowym...
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

43
:lol:
Robiła ci jakąś psychoanalizę. Miała też wydruki z kleksami i pytała, co widzisz?
Kiedyś, dawno i nieprawda, pracowałam chwilę w gazecie i mam pojęcia, jak pracują dziennikarze. I minęło od tego czasu lat 20 i nadal niektórzy chałturzą jak chałturzyli. Ot, panienka ma marzenie być panią dziennikarką i zostaje, mimo że nie ma ani ikry, ani weny, ani chęci do pracy. Może warto spuścić na to zasłonę milczenia, jednak wieść gminna niesie, że czekają mnie kolejne wywiady i pewnie kolejne pytania o to, co zabrałabym na wyspę bezludną. :mrgreen:

46
Cytaty z różnych takich:
"Bardzo smacznie, obrazowo opisane niektóre uczucia i seks. Ten seks to naprawdę odważna figura w tej powieści i nie dla parady tam chyba jest i ślinienia się czytelników, ale jest konkretem, który mnie chyba najbardziej przekonuje w odmalowaniu motywów i emocji bohaterów. "
"... za najsłabsze uważam opisy scen łóżkowych (czy erotycznych – jak kto woli). Nad tym elementem fabuły debiutująca autorka powieści na pewno musi jeszcze popracować, bo – niestety – język jest mało wyszukany."
Ha, i bądź tu autorze mądry i pisz kolejne wiersze. :lol:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Archiwum Pisarzy”