Latest post of the previous page:
napisz jak sie rozlało i co dzięki temu widać, że wydobyło rysy i nierówności powierzchni.
Latest post of the previous page:
napisz jak sie rozlało i co dzięki temu widać, że wydobyło rysy i nierówności powierzchni.
 ), ogólnie jak to w polskiej piwnicy mają jedzenie, picie... samo przetrwanie nie nastręcza im problemów. Skutki psychiczne są szerzej nakreślone. Organizują się, uruchamiają radio i dociera do nich wiadomość o ewakuacji. Utknąłem w przeddzień owej ewakuacji, kiedy szczęśliwi pakują manatki i czekają na wojsko, które ma ich wywieźć na zachód (do obozu dla uchodźców). Mam wizję jakieś tam pożogi na powierzchni, której wcześniej nie widzieli z uwagi na niewychylanie nosa (skażenie, promieniowanie etc.), ale nie chciałbym też po prostu opisać jak wsiadają na jelcza i jadą na najbliższą stację do wagonu bydlęcego
), ogólnie jak to w polskiej piwnicy mają jedzenie, picie... samo przetrwanie nie nastręcza im problemów. Skutki psychiczne są szerzej nakreślone. Organizują się, uruchamiają radio i dociera do nich wiadomość o ewakuacji. Utknąłem w przeddzień owej ewakuacji, kiedy szczęśliwi pakują manatki i czekają na wojsko, które ma ich wywieźć na zachód (do obozu dla uchodźców). Mam wizję jakieś tam pożogi na powierzchni, której wcześniej nie widzieli z uwagi na niewychylanie nosa (skażenie, promieniowanie etc.), ale nie chciałbym też po prostu opisać jak wsiadają na jelcza i jadą na najbliższą stację do wagonu bydlęcego  (analogia historyczna zamierzona).
 (analogia historyczna zamierzona). 

Promieniowanie, opad radioaktywny... no i generalny blackout - nie wiadomo gdzie spierdzielać ani czym (impuls elektromagnetyczny etc.).
 Promieniowanie, opad radioaktywny... no i generalny blackout - nie wiadomo gdzie spierdzielać ani czym (impuls elektromagnetyczny etc.).Natomiast Kielce-Białystok-Radom-Sosnowiec-Ostrołęka to co innego

Akurat nie bardzo... Ostrołęka - elektrociepłowniaNatomiast Kielce-Białystok-Radom-Sosnowiec-Ostrołęka to co innego
 - jest celem :p
 - jest celem :p
 Jest od dawna ustalona kolejka:
 Jest od dawna ustalona kolejka: Wszystko zależy od strategii, sytuacji na froncie itd.
 Wszystko zależy od strategii, sytuacji na froncie itd.