Pytania do Tomasza Gnata (Iwar)

1
Oto temat, w którym można zadawać wszelkie pytania dotyczące twórczości Tomka. Chodzi tu nie o bardziej ogólne porady, bo tych jest pełno w różnych działach, ale właśnie o pytania do naszego Autora.

Obrazek
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

Pytania do Tomasza Gnata (Iwara)

5
brat_ruina, Leszek Pipka, dzięki!
brat_ruina pisze: na Wery to zostaniesz, nie
No ba! Z wrzucaniem było/będzie różnie, bo ostatnio cała moja wena idzie w pracę niehobbystyczną i wymyślanie postów na facebooku. No ale jeść się chce, więc się robi.
Leszek Pipka pisze: Bez dzięciolenia na forum i rozrywania szat nad każdym rzeczywistym i wydumanym problemem
Czasem i chciałem, ale jestem świadomy ograniczoności czasu. 10min dziędziolenia można poświęcić na 10min rozwiązywania problemu.
Leszek Pipka pisze: od wprawek do gotowego
Podoba mi się fakt, że można tak wrócić do początku. Dla mnie to była ciekawa i pouczająca podróż.
brat_ruina pisze: Ładnie wszedł jeszcze ze stemplem Orbitowskiego
To jest w ogóle ciekawa historia. Jest nawet nagranie z naszego pierwszego spotkania (ja to ten łysy):
Uwaga! Spoiler![youtube][/youtube]
Strona autorska.

6
Pełne gratulacje Iwar, i zazdro.
:clap:
Leszek Pipka pisze: Tak się pracuje. Bez dzięciolenia na forum i rozrywania szat nad każdym rzeczywistym i wydumanym problemem. I zazdraszczania innym.
;)
"Im więcej ćwiczę, tym więcej mam szczęścia""Jem kamienie. Mają smak zębów."
"A jeśli nie uwierzysz, żeś wolny, bo cię skuto – będziesz się krokiem mierzył i będziesz ludzkie dłuto i będziesz w dłoń ujęty przez czas, przez czas – przeklęty."

7
Nooo, po kwestii z wysypywaniem maku z makówki odważę się na pytanio-prośbę:
Obrazek na Weryfikatorium.plhttps://imgc.allpostersimages.com/img/h ... 254827.jpg[/mimg]
Iwar pisze: 10min dziędziolenia można poświęcić na 10min rozwiązywania problemu.
Ale w niniejszym wątku chyba podziędziolisz? :D
Ostatecznie zupełnie niedaleko odnalazłem fotel oraz sens rozłożenia się w nim wygodnie Autor nieznany. Może się ujawni.
Same fakty to kupa cegieł, autor jest po to, żeby coś z nich zbudować. Dom, katedrę czy burdel, nieważne. Byle budować, a nie odnotowywać istnienie kupy. Cegieł. - by Iwar
Dupczysław Czepialski herbu orka na ugorze

10
P.Yonk, Misieq79, Romecki, ithi, dziękuję.
Misieq79 pisze: odważę się na pytanio-prośbę
Konsumuje człowiek internet/kulturę/popkulturę i potem śnią mu się dziwne rzeczy. Snów mam pod dostatkiem. U mnie większy problem jest z przetłumaczeniem tych snów na język zrozumiały dla innych.
Misieq79 pisze: w niniejszym wątku chyba podziędziolisz
Wypada. Czytelnikom teraźniejszym i przyszłym należy się szacunek :)
Romecki pisze: Nad czym teraz pracujesz
Oficjalnie nad: "Niepamięć operacyjna. Dyskursy pamięci, zapomnienia i post-pamięci w rozrywce interaktywnej." :P
A nieoficjalnie jestem mniej więcej w połowie (250k) piątej i ostatniej części opowieści, która zaczęła się w "Niebożątkach..." Wiem, że to ryzykowne, biorąc pod uwagę, że nie wiadomo jak przyjęta zostanie część pierwsza. Jednak piszę głównie jako hobby, więc się tam nie przejmuję zbytnio takimi szczegółami.
ithi pisze: kiedy druga książka
To już decyzja Szanownych Czytelników i Wydawcy. Osobiście chciałbym skończyć część ostatnią, żeby poprawiać całość. Ale jak się pierwsza nie sprzeda, no to będą to poprawki w ramach miłego spędzania czasu z tekstem.
Strona autorska.

12
Gratulacje Tomku :happy-cheerleadersmileyguy:
Fajne uczucie zobaczyć na papierze, prawda? :D
„Styl nie może być ozdobą. Za każdym razem, kiedy nachodzi cię ochota na pisanie jakiegoś wyjątkowo skocznego kawałka, zatrzymaj się i obejdź to miejsce szerokim łukiem. Zanim wyślesz to do druku, zamorduj wszystkie swoje kochane zwierzątka.” Arthur Quiller-Couch

FB - profil autorski

13
Gratulacje! :clap:

Ja tylko tak wspomne, ze zupelnie inaczej sobie ciebie wyobrazalam. A tu misiek pakuje linka do profilu na fb, a tam iwar. Tylko nie ten z wyobrazni.

W kazdym razie powodzenia i niech sie bestsellerzy :mrgreen:
Serwus, siostrzyczko moja najmilsza, no jak tam wam?
Zima zapewne drogi do domu już zawiała.
A gwiazdy spadają nad Kandaharem w łunie zorzy,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie mów o tym.
(...)Gdy ktoś się spyta, o czym piszę ja, to coś wymyśl,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie zdradź nigdy.

14
ravva pisze: Ja tylko tak wspomne, ze zupelnie inaczej sobie ciebie wyobrazalam. A tu misiek pakuje linka do profilu na fb, a tam iwar. Tylko nie ten z wyobrazni.
poka poka daj link niech zobaczę facjatę bo nie widziałem człowieka:) nie mam fb ale looknąć można:)

15
brat_ruina pisze: niech zobaczę facjatę bo nie widziałem człowieka
Że zacytuję XXX, taki szopen ale z wąsem i bez okularów :D
Ostatecznie zupełnie niedaleko odnalazłem fotel oraz sens rozłożenia się w nim wygodnie Autor nieznany. Może się ujawni.
Same fakty to kupa cegieł, autor jest po to, żeby coś z nich zbudować. Dom, katedrę czy burdel, nieważne. Byle budować, a nie odnotowywać istnienie kupy. Cegieł. - by Iwar
Dupczysław Czepialski herbu orka na ugorze
ODPOWIEDZ

Wróć do „Archiwum Debiutów”