Zawsze w takich konkursach mam dylemat: oceniać na podstawie tego co do mnie trafia? Czy nie oceniać w ogóle, bo się nie znam?
A co w sytuacji, gdy widzę kunszt, a jednocześnie teksty do mnie w ogóle nie trafiają? Nie poruszają, nudzą...
Musiałem przetrawić, poczytać kilka razy. Po pierwszym razie, spłynęło jak po gumowej kaczce, którą jestem

Także - drogi autorze - wybacz, ale w ogóle nie przejmuj się moją opinią. Zwyczajnie nie jestem targetem.
Ale najpierw:
Eldil pisze: dopytujący się na czacie o terminy P.Yonk
Tu mnie masz. No, zgadza się, pytałem. BY OSZACOWAĆ CZY SIĘ WYROBIĘ! Się nie.
ithi, że zacytuję kogoś - bo widzę, że same pozytywy od Ciebie płyną
rava pisze:Jak Ona to robi?
T1: J. W. Waterhouse Magiczny Krąg
Ogólnie na
nie. Za duży chaos, naciągana jak dla mnie fabuła.
Podejrzani: Eldil, Wrotycz, ela, Kadah
T2: Vincent van Gogh Gwiaździsta noc
Ogólnie na
nie. Po kilku czytaniach. Dopiero teraz znajduję "fajne" zdania. To za mało.
Podejrzani: Chii, Quincunx
T3: Vincent van Gogh Gwiaździsta noc
Ogólnie na
tak. Podoba mi się pomysł ze wspomnieniem, które wywołuje obraz. Gogh malował z pamięci i tu mamy odtwarzane obrazy z pamięci, stąd uproszczenia, może. Nie wiem. I nawet zakończenie mi się podoba: bohater nagle wyrwany ze swoich wspomnień. Choć mogło być bardzie zauważalne. Tak by się czytelnik nigdy nie domyślił, czy tam do czegoś doszło, czy nie

Podejrzani: Eldil
T4: David Hockney Pan i Pani Clark oraz Percy
Ogólnie na
nie. Wybacz autorze, nie potrafiłem się przez to przebić, nawet po wielokrotnych próbach. Gubię wątek i przysypiam, albo odwrotnie... Przykro mi.
Podejrzani: szopen (bo na chacie się podzielił pomysłem), Emma, Kadah
T5: Edward Hopper Biuro nocą
Generalnie na bardzo
tak. Żywo i zgrabnie. Lekkie, doświadczone (wydaje się) pióro. Ta opinia jest bez sensu. Po prostu podobało mi się.
Podejrzani: ...
T6: Honoré Daumier Masakra na ulicy Transnonain
Najlepszy. Wymagał sporo pracy z riserczem. Subtelny humor wśród tragedii i dramatu.
Podejrzani: ... dobre pióro, ale nie wiem