Dyskusja o tekstach/typowanie autorów/typowanie wybierających obrazy

50
Tekst 6 pozamiatał :P Można zakończyć cały konkurs ;) Żartuję. Mam nadzieję, że reszta autorów weźmie sobie na wzór i w kolejnym starciu zaangażują się mocniej i przyłożą bardziej. :P
Godhand pisze: Ciekawe czy założyliście, że ja też wziąłem udział :)
W ogóle. Jako organizator chyba nie masz takiego prawa :P

Nie jestem pewny w 100%, stąd słowo "chyba" :P
"Im więcej ćwiczę, tym więcej mam szczęścia""Jem kamienie. Mają smak zębów."
"A jeśli nie uwierzysz, żeś wolny, bo cię skuto – będziesz się krokiem mierzył i będziesz ludzkie dłuto i będziesz w dłoń ujęty przez czas, przez czas – przeklęty."

51
W ogóle. Jako organizator chyba nie masz takiego prawa :P
Dlaczego? Jeśli Rubia i Ithi udowodnią (za pomocą screenów i swojego słowa), że o ich obrazach dowiedziałem się równo z Wami, a mój tekst nie był na temat obrazu, który ja wybrałem i jednocześnie wpłynął na konkurs jako pierwszy, to czemu nie? :P

G.
"Każdy jest sumą swoich blizn" Matthew Woodring Stover

Always cheat; always win. If you walk away, it was a fair fight. The only unfair fight is the one you lose.

52
Godhand pisze:
Dlaczego? Jeśli Rubia i Ithi udowodnią (za pomocą screenów i swojego słowa), że o ich obrazach dowiedziałem się równo z Wami, a mój tekst nie był na temat obrazu, który ja wybrałem i jednocześnie wpłynął na konkurs jako pierwszy, to czemu nie? :P

G.
Nice try, ale...
Nie przemyślałeś swojej argumentacji. Jako osoba, która wrzucała w poście te obrazy, musiałeś mieć je wcześniej niż wszyscy inni, choćby dlatego, żeby po prostu je wrzucić do posta i opublikować. I ani ithi, ani Rubia nie muszą nic udowadniać (zresztą jak mają udowodnić Twoje podglądactwo na Twoim komputerze?). Wszystkie obrazy miałeś wcześniej niż reszta. I nie dasz rady udowodnić żadnymi screenami, że było inaczej. Szach mat. ;)
Dzwoń po posiłki!

56
Tekst 1
Piękny chaos. I te żabie udka, takie ujmujące :)
Autor: Eldil lub podszywająca się pod niego Chii.

Tekst 2
Autor: Prim E Chum? Bo ja się generalnie mylić nie mogę :) To jest specyficznym językiem napisana pisanka.

Tekst 3
To nie może być Jason. Ze względów oczywistych: wczorajsze spaghetti podgrzewane w mikrofali?! Nie ma takiej możliwości.
Payonk, to Ty napisałeś?

Tekst 4
No diabli! Nie wiem kto napisał ten tekst.

Tekst 5
Autor: Czarna Emma? Isabel? Pewności nie mam.

Tekst 6
Autor: Godhand?
Lekkie pióro jest, research zrobiony na medal.
Najlepsiejszy tekst, moim zdaniem :)
No one said that would be easy.

57
Eldil pisze: Nie chcieliśmy Cię martwić, ale Ty po prostu za cienki jesteś na te teksty :rotfl:
(przepraszam, musiałem :lol: )
Po przemyśleniu sprawy, wydaje mi się, że masz rację. Kiepska mistfikacja z uczestnictwem, kiedy umiejętności brak.

G.
"Każdy jest sumą swoich blizn" Matthew Woodring Stover

Always cheat; always win. If you walk away, it was a fair fight. The only unfair fight is the one you lose.

58
ela pisze: Tekst 6
Autor: Godhand?
Lekkie pióro jest, research zrobiony na medal.
Najlepsiejszy tekst, moim zdaniem
Żartujemy sobie, a ela zaraz przywróciła porządek - Godhand należy do czołówki na Wery. Sądzę, że raczej nas podpuszcza, ale kto wie? Gdyby był w tym turnieju i właśnie badał grunt, jak byłoby to przyjęte, to NIKT nie ma nic przeciw temu. A Chii pewnie by się zapłakała, gdyby "jeden z autorów musiał się wycofać i chciał pozostać anonimowy". Zwłaszcza, jeśli ela ma rację i Godhand w tej chwili idzie na finał.
Uważam, że go tu nie ma, ale trzeba to powiedzieć.

Uwagi do tekstów już wrzuciłem.
Moje typowania :
  1. Rebel
  2. Chii
  3. P.Yonk
  4. Emma
  5. Kadah
  6. Adrianna
“So, if you are too tired to speak, sit next to me for I, too, am fluent in silence.”
(Zatem, jeśli od znużenia milkniesz, siądź przy mnie, bom i ja biegły w ciszę.)

R. Arnold

59
Eldil, prawie się zgadzam z Twoim typowaniem, poza dwoma uwagami:
1. Co ja tam robię z tekstem nr 3?
2. Może ważniejsze - gdzie jesteś Ty?
"Im więcej ćwiczę, tym więcej mam szczęścia""Jem kamienie. Mają smak zębów."
"A jeśli nie uwierzysz, żeś wolny, bo cię skuto – będziesz się krokiem mierzył i będziesz ludzkie dłuto i będziesz w dłoń ujęty przez czas, przez czas – przeklęty."

61
Głosy oddałem jakiś czas temu, moim głównym kryterium było: "tekst w którym stylu najchętniej przeczytałbym w drugim etapie?".
Z tego powodu zagłosowałem na drugi i szósty tekst. Spośród wszystkich opowiadań, jedynie "Karykatura" naprawdę mnie wciągnęła. "Zamknięci" są interesujący i napisani zaskakująco prostym i zrozumiałym językiem, jak na tak nietypowo ujęty temat.

W pozostałych miniaturach coś mi zgrzytało, żadna nie była zła, czego dowodzą równo oddane głosy, ale nie zależało mi specjalnie by którąś przeczytać jeszcze raz. Choć tu najwyżej oceniłbym "Karolinę" spod trójki. Chyba jedyny powód dlaczego nie oddałem na ten tekst głosu, to taki, że wolałbym przeczytać powieść napisaną w ten sposób, a nie opowiadanie.
ichigo ichie

Opowieść o sushi - blog kulinarny

Wróć do „Malowane słowem, czyli mistrzowie obrazowania”