Latest post of the previous page:
Wspaniały przedsmak tego co nas czeka i jaka motywacja do dalszej pracy.

A jak z mailami pochwalającymi twórczość, dostajesz ich znacznie mniej, czy w ogóle?
Latest post of the previous page:
Wspaniały przedsmak tego co nas czeka i jaka motywacja do dalszej pracy.Tenshi pisze:A tak w ramach "mocnej krytyki" to mam pytanie.
Ostatnio próbuje coś tam, gdzieś tam, jakoś się dostać i ogólnie świecę swymi dziełami na lewo i prawo.
Manveru pisze: Na tym polu nie specjalnie widzę konkurencję, bo ciężko odnaleźć mi część wspólną w twórczości. .
czasy rzutu pospólstwa na Wiedźmina pamiętam jako posuchę w literaturze polskiej fantastycznej. Dziś jest dokładnie 180 stopni odwrotnie - wchodzę do księgarni i pensji by mi brakło na wszystkie polskie fantastyki z półki. .
Gdy dorwałem się do historii o kuzynkach Kruszewskich, za mistrza języka uważałem AS, po zakończeniu lektury ten ideał upadł. Warsztat językowy AP jest co najmniej równie mocny. .
Choć uwierzyć, że drewno zebrane w odpowiedniej fazie księżyca jest niepalne oczywiście się nie da... .
Vangelis, Biliński, Jarre, Tangerine Dream, The Alan Parsons Project... Andrzeju co o nich sądzisz? Jeśli miałeś okazję słuchać? .
Czy tworząc lubisz ciszę? Czy słuchasz muzyki w czasie zapełniania kolejnych wierszy stronic? .
słyszałem, że są tacy pisarze, którzy bez rytmu stukającej maszyny do pisania nie są w stanie tworzyć. Warsztat pisarza nie kończy się jednak na komputerze. .
Andrzeju, Czy używasz w swojej pracy dyktafonu? .
Czy notatki robisz na komputerze, czy w notesie/zeszycie? .
Jak dużo czasu w liczbie średnich godzin tygodniowo na rok spędzasz w bibliotekach przeglądając materiały? Ew. jak dużo takich materiałów wypożyczasz do domu? internet kopalnią wiedzy jest, ale pewnych informacji ze świecą szukać - stąd pytanie. .
Na koniec jeszcze mała uwaga do wątku o humanistach i ścisłowcach... O ile czyści humaniści mogą istnieć (dwie lewe ręce do techniki itp.), to absolutnie nie ma dobrego inżyniera bez nutek humanizmu. .
Ciężko się wypromować ale jednak można.
GreyMoon pisze: Tak przy okazji, czy warto narzucać sobie jakąś dzienną poprzeczkę, powiedzmy cztery strony dziennie, czy iść na żywioł
I jeszcze jedno - jak Pan redaguje swój własny tekst? Tzn. po wydrukowaniu wersji alfa, bierze Pan w dłoń marker/ołówek/cokolwiek i... co dalej?
czytam, tu coś utnę tu coś rozbuduję, tu wywalę powtarzające sie za blisko wyrazy.
Są jakieś zasady, w stylu "IF blaaa THEN pleee"?
Hehe. Ja tylko żartowałem. Oczywiście, że tak nie myślęo jeszcze jeden nainiak któremu sie wydaje że pisarze maja jachty ;-P
Tak. Właśnie. To jeszcze nie jest z nami chyba tak źle... Już jest lepiej i będzie coraz więcej pisarzy z tego co można zauważyć.cieszy mnie że rynek sie podnosi i że mamy coraz więcej pisarzy.
> 9. Proszę określić jak się panu żyje w naszym społeczeństwie od 1 - 10.
7-8
Racja. Piszmy co sami chcemy pisać.za komuny pisarze mieli dobrze - pod warunkiem że pisali to co władza zamówila. Ale to nie dla mnie.
To świetnie> 6. Jakie byłoby pańskie wymarzone wydawnictwo Smile?
podoba mi się to ktore mnie wydaje.
Dziennikarzem nie będę, ale wyobrażam sobie, jak muszą być znienawidzeni właśnie za takie pytania ;-P> 12. Która z pańskich książek i opowiadań uważa pan za najsłabsze?
bana prowokatorowi ;-P
Słusznie :-)> 18. Jacy pisarze wg. pana całkiem nie słusznie, nie zasłużenie stali się
> uznawanymi i sławnymi spośród polskich i zagranicznych pisarzy? Razz
nie odpowiem. po co siać ferment?