Po prostu: cześć!

1
Cześć!

Długo się zastanawiałam, co kreatywnego o sobie napisać, ale stwierdziłam, że nie będę udawać kogoś, kim nie jestem i silić się nie wiadomo na co, bo sztuczność zawsze widać. :)

Streszczenie: tak, ja też lubię pisać. Będę chętnie czytać i komentować teksty, jeśli tylko czas mi na to pozwoli. Lubię koty, zieloną herbatę i pisanie do szuflady. Nadmiernie się rozpisuję. Kocham fantastykę i uwielbiam reportaże. Nie pogardzę też kryminałem.

Wersja dla wytrwałych:

Mam prawie trzydzieści lat – mentalnie jakieś dwanaście. Lubię puchate kotki, pluszowe jednorożce, a także śmiać się z siebie i swoich głupot (również tych wychodzących w pisaniu), Pochodzę trochę stąd, a trochę stamtąd – jak dobrze pójdzie, może zwiążę się na stałe ze stolicą Dolnego Śląska. Mam pięćdziesiąt nowych hobby w ciągu roku i każde w końcu mi się nudzi. Każde poza czytaniem i pisaniem. W wolnych chwilach trochę rysuję, ale raczej idzie mi to mozolnie.

Pisaniem (choć w innym języku) od kilku lat zarabiam na życie. Nie jest to pisanie kreatywne, ale z drugiej strony nie nazwałabym tego copywritingiem. Chyba taki urok korporacji i nowych technologii. Nie marzę o zostaniu światowej sławy autorką lub utrzymywaniu się z pisania, a wydanie się widzę tylko jako miły dodatek do hobby, nie cel sam w sobie. Po prostu lubię proces sklejania ze sobą literek.

Na Weryfikatorium przychodzę głównie czytać i komentować. Jakiś staż w użytkowaniu innych forów czy portali mam, ale miejsca, które kiedyś uważałam za wartościowe albo już nie istnieją, albo ledwie istnieją... a na Weryfikatorium jakoś tak było mi nie po drodze, bo zawsze uważałam, że dla mnie tu za wysokie progi i zostanę zjedzona. :P Poza tym przeraża mnie to, jak agresywnie w innych miejscach ludzie odnoszą się do krytyki swoich tekstów – nawet jeśli to zwykłe poprawienie kilku pogubionych przecinków i zaproponowanie urwanego ogonka w miejscu, w którym go zabrakło. Mam nadzieję, że tutaj będzie inaczej. Może sama ośmielę się i coś kiedyś wrzucę.

Jeszcze raz: cześć!
Taka już robota pisarza, że jak siedzi i patrzy za okno, to najpewniej pracuje. ~ Ktoś kiedyś w Internecie.

2
Witaj CzornyKocie, :)
Życzę dobrego pisania i przyjemności z korzystania forum
Mamy dla Ciebie List Powitalny
a w nim dużo pomocnych informacji:)
A co do krytyki - tak samo często irytują się autorzy, co czytelnicy. Najważniejsze - umieć zachować dystans. I do samego siebie i do czytanych komentarzy :)
Baw się dobrze :)
Brniesz w mgłę, a pod stopami bagno, uważaj - R.Pawlak 28.02.2018

4
Cześć!
CzornyKoteł pisze: (sob 20 mar 2021, 20:24) Mam prawie trzydzieści lat – mentalnie jakieś dwanaście
No proszę, to tak jak ja.
CzornyKoteł pisze: (sob 20 mar 2021, 20:24) Lubię puchate kotki, pluszowe jednorożce
Ah, pluszaki są cudowne!
CzornyKoteł pisze: (sob 20 mar 2021, 20:24) Mam pięćdziesiąt nowych hobby w ciągu roku
I kolejna nasza wspólna cecha.
Wiesz, osoby kreatywne nigdy się nie nudzą, więc pewnie coś w tym jest.
CzornyKoteł pisze: (sob 20 mar 2021, 20:24) wydanie się widzę tylko jako miły dodatek do hobby
I takie podejście jest najlepsze.
CzornyKoteł pisze: (sob 20 mar 2021, 20:24) Może sama ośmielę się i coś kiedyś wrzucę.
Będę czekała z niecierpliwością! A tymczasem pozostaje mi tylko życzyć Ci dobrej zabawy i nauki pisania. Bardzo mi miło, że do nas dołączyłaś. Do zobaczenia w tematach!

5
Sarah pisze: (sob 20 mar 2021, 20:28) Najważniejsze - umieć zachować dystans. I do samego siebie i do czytanych komentarzy
No raczej. Jakbym miała rwać włosy z głowy przez każde powtórzenie lub dziwnie użyty podmiot, który zmienił sens całego zdania, to byłabym łysa. A tak przynajmniej jest wesoło, jak się każdy może pośmiać. :)
Navajero pisze: (sob 20 mar 2021, 20:30)Witaj
Hej! :)
Lamia pisze: (sob 20 mar 2021, 20:32) A tymczasem pozostaje mi tylko życzyć Ci dobrej zabawy i nauki pisania.
Dziękuję. :)
Taka już robota pisarza, że jak siedzi i patrzy za okno, to najpewniej pracuje. ~ Ktoś kiedyś w Internecie.

6
Jeden plus za nick i avatar, drugi za podejście do krytyki. Koniecznie musisz wrzucić coś do skrytykowania :)
Też na początku się zapierałem z wrzucaniem tu czegoś swojego (gorzej, odezwać się pod cudzym tekstem było trudno :) ). Ale z pomocą Wery rozkręciłem się. Mam nadzieję, że na Ciebie Wery też tak podziała :)
Po 50 postach włączy Ci się czat i dołączysz w pełni do społeczności :)
“So, if you are too tired to speak, sit next to me for I, too, am fluent in silence.”
(Zatem, jeśli od znużenia milkniesz, siądź przy mnie, bom i ja biegły w ciszę.)

R. Arnold

8
CzornyKoteł pisze: (sob 20 mar 2021, 20:55)
No raczej. Jakbym miała rwać włosy z głowy przez każde powtórzenie lub dziwnie użyty podmiot, który zmienił sens całego zdania, to byłabym łysa. A tak przynajmniej jest wesoło, jak się każdy może pośmiać. :)
Spokojnie, tu ( za bardzo) nie biją ;)
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

9
Eldil pisze: (sob 20 mar 2021, 20:58) Jeden plus za nick i avatar, drugi za podejście do krytyki.
Miło mi. :)
Eldil pisze: (sob 20 mar 2021, 20:58) Koniecznie musisz wrzucić coś do skrytykowania
Kiedyś coś się na pewno znajdzie. Miałam trochę dłuższą przerwę w pisaniu krótkich form z dość różnych powodów, często niezależnych ode mnie. W zasadzie nie napisałam nic, hm, sensownego od 2017, kiedy wysłałam coś na konkurs konwentowy pod pseudonimem i jakimś cudem zajęło trzecie miejsce. Teraz planuję trochę rozruszać palce i spróbować sił w jakichś konkursach (o ile wcześniej sama siebie nie storpeduję i nie zrezygnuję w przedbiegach). Jak się nigdzie nie dostanę, to wrzucę na forum. A jak się dostanę, to się przynajmniej pochwalę. :D Ewentualnie wrzucę te starocie konkursowe (tylko je trochę doszlifuję), ale przeczytam jeszcze raz regulamin, żeby sprawdzić, czy można (w sumie były wrzucone tylko do informatora konwentowego i przez pół roku wisiały na stronie i żadna umowa mnie z nikim nie wiązała).
Eldil pisze: (sob 20 mar 2021, 20:58) Też na początku się zapierałem z wrzucaniem tu czegoś swojego (gorzej, odezwać się pod cudzym tekstem było trudno ).
O, widzisz. A to ja mam odwrotnie. Nie boję się komentować (zakładam, że jeśli nie zamierzam robić kałszkwałów i ogólnie szukać guza, to nie ma się czego obawiać), ale do wrzucenia czegoś swojego muszę się najpierw bojowo nastawić... :D
szopen pisze:Obrazek
Podobno najlepsze bestsellery to te, których nie pisze się z myślą o tym, by były bestsellerami. Ale zobaczymy, jakby się kiedyś jednak udało, to powiem, że to przez mema na jednym forum. :D
Navajero pisze: (sob 20 mar 2021, 21:12) Spokojnie, tu ( za bardzo) nie biją
Bez obaw, ja z tych, co mieli promotora, który poprawiał sam siebie po dwadzieścia razy albo na fragment, którego zapomniałam poprawić w pracy, kiwał głową i z uznaniem mówił „no, teraz dobrze” – więc wiele zniosę. :D

10
No i to jest prawidłowa postawa: co nas nie zabije, to nas wzmocni ;)
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

11
CzornyKoteł pisze: (sob 20 mar 2021, 20:24) Mam prawie trzydzieści lat – mentalnie jakieś dwanaście. Lubię puchate kotki, pluszowe jednorożce, a także śmiać się z siebie i swoich głupot (również tych wychodzących w pisaniu)
Aż zwątpiłam czy nie założyłam drugiego konta w chwili niepoczytalności :D Ale mój pluszowy jednorożec mówi, że nie :D
Witaj, baw się dobrze.
Jagoda, elfy i świnki morskie

13
jagoda139 pisze: (ndz 21 mar 2021, 00:21) Aż zwątpiłam czy nie założyłam drugiego konta w chwili niepoczytalności Ale mój pluszowy jednorożec mówi, że nie
Witaj, baw się dobrze.
Może jestem Twoją zaginioną siostrą bliźniaczką? :lol:
Fallen pisze: (ndz 21 mar 2021, 03:03) Z tego co widzę łączy nas wiek, podejście do życia i podejście do życia Czyli kolejna pozytywna osoba do kompletu
Najważniejsze, że zgadza się podejście do życia! :D Dzień dobry. :)

15
Cześć, Koteł. Tylko nie siadaj wszystkim na książkach podczas czytania. ;)
„Words create sentences; sentences create paragraphs; sometimes paragraphs quicken and begin to breathe.” – Stephen King
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”