2
Przez ułamek sekundy miałem nadzieję, że będzie o wódce. Niestety. Jeśli dobrze liczę, masz 22 lata, wystarczająco dużo, żeby Cię nie oszczędzać
Jeśli już ładujesz się w poezję sentymentalną, to pamiętaj chociaż o jednej rzeczy - język ewoluuje. Poranna rosa, mgiełki, ciepłe palce słońca są przerzute przez poezję XVIII wieku jak guma Turbo przez młodzież wczesnoszkolną. Poezja poszukuje nowego języka, nowych form wyrazu, wrażliwość rozumując w sensie najbardziej zindywidualizowanym. Powielasz schematy, a Twoja Finlandia nie ma nic ciekawego do zaproponowania - jest sztampowa. Polecam Ci wiersz Grochowiaka "Rozmowa o poezji" - polecam nieprzypadkowo.

Jeśli już ładujesz się w poezję sentymentalną, to pamiętaj chociaż o jednej rzeczy - język ewoluuje. Poranna rosa, mgiełki, ciepłe palce słońca są przerzute przez poezję XVIII wieku jak guma Turbo przez młodzież wczesnoszkolną. Poezja poszukuje nowego języka, nowych form wyrazu, wrażliwość rozumując w sensie najbardziej zindywidualizowanym. Powielasz schematy, a Twoja Finlandia nie ma nic ciekawego do zaproponowania - jest sztampowa. Polecam Ci wiersz Grochowiaka "Rozmowa o poezji" - polecam nieprzypadkowo.
3
A mówiłam, że jesteś moim ulubieńcem! Widzisz pisać poezji nie da się nauczyć, ją trzeba czuć, a żeby czucie było wiarygodne trzeba się trochę cofnać, tak do romantyzmu może. Nie każ mi się uczyć się pisać poezji, bo wyjdzie z tego fake 
PS. Jakbyś był w Finlandii to wiedziałbyć co i jak.
PSS. Guma Turbo była moją ulubioną gumą

PS. Jakbyś był w Finlandii to wiedziałbyć co i jak.
PSS. Guma Turbo była moją ulubioną gumą

4
W tym przypadku mam dosłownie te same uwagi co Przemo (też pierwsze skojarzenie miałem z wódką), poza jedną, najistotniejszą- nie uważam, żeby nie była to poezja która nie szuka swojego języka. Szuka.
- Nie skazują małych dziewczynek na krzesło elektryczne, prawda?
- Jak to nie? Mają tam takie małe niebieskie krzesełka dla małych chłopców... i takie małe różowe dla dziewczynek.
9
Azrael - ty wierszy nie potrafisz pisać.
świadczą już o tym wielkie litery na początku każdego wersu. Tak się nie pisze. Absolutnie! Jeżeli stawiasz gdzieś przecinek, to po nim zawsze występuje wyraz z MAłEJ litery. Z wielkiej występuje wtedy, gdy wcześniej jest kropka.
Można też pisać bez interpunkcji i wielkich liter. Jak kto woli.
Wygląd wiersza - nie, nie i jeszcze raz nie! To nawet na wiersz nie wygląda.
Po przeczytaniu dochodze do wniosku, że ty uważasz poezję na równi z prozą. To wielki błąd.
Nic tu nie ma emocjonującego. Wszystko sche, podane na tacy, jak w zwykłym gniocie pisanym prozą. Nie ma tu w ogóle poezji! Nic a nic! Stawiasz Enter bez przemyślenia tego ruchu. Tego się nie da czytać. Z trudem dobrnęłam do końca.
Jeżeli masz zamiar tak dalej pisać, to sobie lepiej daruj!
Pozdrawiam
Patka, co od niedawna poezję komentuje.
świadczą już o tym wielkie litery na początku każdego wersu. Tak się nie pisze. Absolutnie! Jeżeli stawiasz gdzieś przecinek, to po nim zawsze występuje wyraz z MAłEJ litery. Z wielkiej występuje wtedy, gdy wcześniej jest kropka.
Można też pisać bez interpunkcji i wielkich liter. Jak kto woli.
Wygląd wiersza - nie, nie i jeszcze raz nie! To nawet na wiersz nie wygląda.
Po przeczytaniu dochodze do wniosku, że ty uważasz poezję na równi z prozą. To wielki błąd.
Nic tu nie ma emocjonującego. Wszystko sche, podane na tacy, jak w zwykłym gniocie pisanym prozą. Nie ma tu w ogóle poezji! Nic a nic! Stawiasz Enter bez przemyślenia tego ruchu. Tego się nie da czytać. Z trudem dobrnęłam do końca.
Jeżeli masz zamiar tak dalej pisać, to sobie lepiej daruj!
Pozdrawiam
Patka, co od niedawna poezję komentuje.
13
Czytam i gotuje sie we mnie!
patkazoom262 bardzo Cie prosze, przestań doszukiwać się WIELKICH LITER na początku każdego wersu,przestań domagać się przecinków ,,,,, - wiesz dlaczego? Bo to nonsens. Wiersze, to emocje całkowicie wykraczające poza granicę poprawności.
Zgadzam się z Azrael i będę bronić naszych przekonań.
Bo gramatyka dla mnie nie istnieje.
patkazoom262 bardzo Cie prosze, przestań doszukiwać się WIELKICH LITER na początku każdego wersu,przestań domagać się przecinków ,,,,, - wiesz dlaczego? Bo to nonsens. Wiersze, to emocje całkowicie wykraczające poza granicę poprawności.
Zgadzam się z Azrael i będę bronić naszych przekonań.
Bo gramatyka dla mnie nie istnieje.