Mae wita się uprzejmie

1
A zatem... ekhm... Jam jest z pseudonimu Speedway Maestrina (zdrobniale Mae, w ostateczności ujdzie też Speedy), z imienia Joanna, z inicjałów zaś J.K.R. (zbieżność z inicjałami pani Rowling, niestety, czysto przypadkowa).

Piszę od... Właściwie to od zawsze, acz dopiero od trzech lat myślę o pisaniu całkiem serio. Od tamtej pory napisały mi się cztery powieści (z czego jedna wspólnie z przyjaciółką) i stos opowiadań, acz zawsze odczuwam lęk przed pokazaniem twórczości mej komuś, kto się na tym zna.

W kwestiach formalnych zaś jestem szesnastolatką, przyszłą dziennikarką sportową (przynajmniej wedle założeń) i torunianką z warszawskim epizodem w życiorysie. Niczego więcej chyba nie chcecie o mnie wiedzieć ;)
Ta historia jest prawdziwa, jest z TV...

(Maryla Rodowicz, "Opera mydlana")

2
Czekamy! Czekamy!

Pokazuj... No, dajesz... ;]

A, co najważniejsze, witamy!
Najtrudniej nauczyć się tego, że nawet głupcy mają czasami rację. – Winston Churchill

3
łiii, kolejna szesnastka, cobym się nie czuła samotna :lol: Ja chcę wiedzieć: ile stron miała Twoja najdłuższa powieść? Bo chciałam się załamać, ale tak cicho, żeby nikogo nie obudzić.

4
Witamy w naszych nieskromnych progach. Dlaczego "niestety"?
"Ważna jest opowieść, nie opowiadający" Stephen King

6
Dziękuję za powitanie :)

Najdłuższa powieść? 223 strony w Wordzie Timesem New Roman dwunastką. Niby nie tak dużo, ale jak bydlę wydrukowałam i chciałam przewieźć, to... Dramat ;)

A niestety, bo zawsze to miło by brzmiało, że zbieżność nieprzypadkowa :)
Ta historia jest prawdziwa, jest z TV...

(Maryla Rodowicz, "Opera mydlana")

9
Witam serdecznie! Tez chyba wole szuflady, choc skoro sie tu pojawilismy to niezawodny, ze trzeba zaczac szukac klucza;). Ja -niech mi to z gory bedzie wybaczone- na razie sie nie odwarze wrzucic czegos do weryfikatorium. Ale z czasem... Natomisat ciekaw jestem chocby skrawka Twojej tworczosci.
''Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, aż znajduje się taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to robi.''

<Einstein>

11
Witaj Mae,

Imponujące jak piszą Ci sie te powieści :lol:

Ja też bym tak chciał, ale zdaje sie, że bez mojej pomocy nic samo sie nie napisze :)

Jak na razie, to co mam szuflada ocenia, ale... zobaczymy jeszcze

Acha, no i imponujące osiągnięcia jak na Twój wiek - gratuluję i czekam aż coś podrzucisz.
Jak mam ręką dotknąć życia, skoro drugą dotykam wieczności?

12
Witam serdecznie
"Rada dla pisarzy: w pewnej chwili trzeba przestać pisać. Nawet przed zaczęciem".

"Dwie siły potężnieją w świecie intelektu: precyzja i bełkot. Zadanie: nie należy dopuścić do narodzin hybrydy - precyzyjnego bełkotu".

- Nieśmiertelny S.J. Lec

13
Witam,

Respekt za te 220stron w wieku 16 lat. Mi nigdy na tyle zapalu nie starczalo ;)
Opisy u ciebie szwankują, rasizmem trąci na kilometr, brak tolerancji i zrozumienia rzeczy powala na kolana

15
Za dużo pomysłów w głowie?

Nie sprawdza się ;)

Wierz mi - ja mam ich za dużo, o wiele za dużo i przysłowiowa dupa nadal blada...
Huginn ok Muninn flięga hverian dag

i??rmungrund yfir;

óomk ek of Huginn, at hann aptr ne komit,

þó si??mk meirr um Muninn.

-------------------------------------------------------

Witajcie w Kraju Umarłych!

Tutaj śmiech zniewoli Wasze lęki!

A marzenia i sny...

Spełni Wielki Papier!!!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”