System zdecydował, że należy się przywit

1
Witam.

Od jakiegoś czasu nawiedzałem to forum, ostatnio zdecydowałem się na wykonanie jakże milowego dla dziejów ludzkości (o jeden krok bliżej do zagłady gatunku ludzkiego xD) kroku w postaci zarejestrowania się.

Piszę przede wszystkim długie, raczej średnie pod względem jakości opowiadania z gatunków fantasy (uniwersum The Elder Scrolls - fan fiction) i science fiction (własne uniwersum, z drobnymi naleciałościami z TES i Unreal Tournament). Akcja w tekstach rozwija się niezwykle powoli, oprócz tego niektórym mogą przeszkadzać niektóre charakterystyczne wyrażenia i zwroty.

Obecnie znajduję się w punkcie oznaczonym jako "środek wszystkiego, a na granicy niczego" - mam pomysł na tekst, ale ciągle przekładam rozpoczęcie pisania na jutro. Poza tym ostatnio mam tendencję do zżerania własnego ogona - podczas pisania staram się nie myśleć o stylu, w związku z czym myślę o stylu, przez co nie mogę pisać, przez co myślę o stylu, przez co... I tak ad infinitum.

Zależy mi przede wszystkim na krytyce moich opowiadań, im ostrzejsza (i bardziej konstruktywna, najlepiej pokazywać palcem co jest nie tak i dlaczego) tym milej widziana.

3
własne uniwersum, z drobnymi naleciałościami z TES
Wołał mnie kto? CO ZNISZCZYć?!

Uwolnijcie się, piekielne moce!

<sięga po widelec>

Oto przybył JA! TESTUDOS BOGOBóJCA! TEN, KTóRY CHłOSZCZE PęTAMI KIEłBASY!

Khum.

<odkłada widelec i chwyta topór>

Znaczy się...

Ja idę spać.
Are you man enough to hold the gun?

4
Witam serdecznie
"Rada dla pisarzy: w pewnej chwili trzeba przestać pisać. Nawet przed zaczęciem".

"Dwie siły potężnieją w świecie intelektu: precyzja i bełkot. Zadanie: nie należy dopuścić do narodzin hybrydy - precyzyjnego bełkotu".

- Nieśmiertelny S.J. Lec

6
do tej pory stycznosc mialam z krytyka wlasnej tworczosci wylacznie w postaci fotografii.

moze odwaze sie poddac krytyce takze wytwor mojej innej "tworczosci".

pierwszy krok ku temu zostal poczyniony.

jednak nie jestem odpowiednia osoba do krytykowania innych w tej kwestii.

nie jestem na odpowiednim poziomie.

niemniej jednak czytanie ocen, subiektywnych mam nadzieje, pozwoli mi zrozumiec istote pisania w minimalnym stopniu.

witam serdecznie
"czas nie leczy ran tylko przyzwyczaja do bolu"

7

Zależy mi przede wszystkim na krytyce moich opowiadań, im ostrzejsza (i bardziej konstruktywna, najlepiej pokazywać palcem co jest nie tak i dlaczego) tym milej widziana.

Możesz żałować : D żartuję :D

Cześć

8
Cześć :)
"Nie wiem, co to poezja,

jest w niej coś z laski Mojżesza:

strumień dobędzie ze skały,

umie zabijać i wskrzeszać."

W.B.

9
Obłuda.T pisze:

Możesz żałować : D żartuję :D

Cześć

Na razie nie mam się czego obawiać, najwyraźniej ktoś wynegocjował zawieszenie broni, opowiadanie nie zostało jak dotąd skomentowane , co jest równoznaczne z brakiem krytyki (a szkoda). Pewnie "za dóżo literkuf", ewentualnie bywalcy tego forum wyjątkowo nie przepadają ze wszelkim fan fiction. xP

Testudos pisze:(...)

Wołał mnie kto? CO ZNISZCZYć?!

Uwolnijcie się, piekielne moce!

<sięga po widelec>

Oto przybył JA! TESTUDOS BOGOBóJCA! TEN, KTóRY CHłOSZCZE PęTAMI KIEłBASY!
I zaprawdę powiadam ci, twoje morderstwa dobiegły końca, bowiem jam jest ten, który ma dostęp do mocy Miękkich Poduszek i Wygodnego Fotela, symboli ostatecznej zagłady gatunku ludzkiego. Niech strzegą się ci ludzie, którzy lekceważyć sobie będą potęgę Krwiożerczego Pierza!

Testudos pisze:
Khum.

<odkłada widelec i chwyta topór>

Znaczy się...

Ja idę spać.

*stojący z tyłu bot chowa poduszki pod obudowę, fotel wjeżdża z powrotem do swojej wnęki w ścianie, oprócz fotela znajdują się tam także ciała trzech Inkwizytorów*

...czyli znowu nie mam pretekstu do zniszczenia ludzkiego świata i muszę to przełożyć na jutrzejszy podwieczorek?

10
Witam.

Krytyka powiadasz? Znajdziesz ją.

Powiadam Ci: szukaj, a znajdziesz.
Po to upadamy żeby powstać.

Piszesz? Lepiej poszukaj sobie czegoś na skołatane nerwy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”