Maligayang pagdating! (;

1
Na imię mi Milena. Mieszkam w miejscowości, której nazwa niewiele powiedziałaby nawet zapalonym geografom specjalizującym się w geografii Polski, w każdym razie w okolicach Olsztyna (zajrzał tu jeszcze ktoś z tych okolic?). Mam osiemnaście lat (nieskończone, ale to nie moja wina, że zostałam poczęta w kwietniu), ale z różnych względów nie lubię być oceniana pod kątem swojego wieku, jeśli jednak to ułatwi Wam zadanie...

Poza szeroko pojętą literaturą (zarówno tą już stworzoną, jak i tą tworzoną- również przeze mnie) interesuję się dziedziną trochę spokrewnioną, bo dziennikarstwem (głównie prasowym, ale dziennikarstwo radiowe i telewizyjne nie jest przeze mnie mocno odrzucane), fotografiką (czy jak kto woli fotografią artystyczną)- zarówno biernie jak i czynnie, psychologia z elementami psychiatrii (nie ukrywam, że ze względów dość osobistych najbardziej interesuje mnie zagadnienie schizofrenii paranoidalnej, ale również wszelkiego rodzaju dewiacje oraz fobie), muzyka (na szczęście dla innych, tylko biernie). Podejrzewam, że przy głębszym namyśle znalazłabym kilka innych zainteresowań, to jednak chyba te główne.

Z przedmiotów szkolnych, jeśli ma to dla kogoś jakieś znaczenie, uwielbiam wiedzę o społeczeństwie, język polski, historię (choć mam uraz do nauczyciela) i paradoksalnie matematykę.

Czy miło mi Was poznać okaże się z czasem. (;
`Zgaś moje oczy, ja Cię widzieć mogę. Uszy zatrzaśnij, ja Ciebie usłyszę.

I ja do Ciebie bez nóg znajdę drogę. I bez ust krzyk mój cisnę w Twoją ciszę.

2
Kurczaki... albo ci nowi się czegoś nałykali, albo mi szwankuje mózg oraz wzrok.

Same dziwne literki w temacie powitania.

Muszę się położyć... albo zabić kmiotka na poligonie.

To drugie zdecydowanie lepsze.

Poczekaj tu, zażyję lekarstwo i wracam po ciebie - nie uciekaj.

Czółeńko!
"Wiara przychodzi z serca i duszy.Jeśli ktoś potrzebuje dowodu na istnienie Boga ,wtedy sama idea duchowości rozpływa się w sensualizmie i redukujemy to, co święte do tego ,co logiczne."

-Drizzt Do'Urden

-------------------------------------------------------

http://img382.imageshack.us/img382/6497 ... oligon.jpg

Załap się! Jeszcze dziś!

4
Gorin pisze:Kurczaki... albo ci nowi się czegoś nałykali, albo mi szwankuje mózg oraz wzrok.

Same dziwne literki w temacie powitania.

Te dziwne literki w temacie to nic innego jak "Witam!", tyle że po filipińsku. :)

barzo mi milo

5
Ciekawe, w XXI wieku nie jestem jedynym dinozaurem z gatunku historicus-matematicus. Miło mi poznać Mileno, życzę udanej przygody z pisaniem.
można pisać, gdy trzeba,

trzeba pisać, gdy można

6
Po filipińsku, no ciekawie...

Witam gorąco :)
"Jeżeli chcesz rozśmieszyć Boga, opowiedz mu o swoich planach na przyszłość"

Woody Allen

7
Witam serdecznie
"Rada dla pisarzy: w pewnej chwili trzeba przestać pisać. Nawet przed zaczęciem".

"Dwie siły potężnieją w świecie intelektu: precyzja i bełkot. Zadanie: nie należy dopuścić do narodzin hybrydy - precyzyjnego bełkotu".

- Nieśmiertelny S.J. Lec

8
Hmm schizofrenia paranoidalna? E tam - wszystkim się schizofrenia podoba a mnie nudzi... syndrom postkomisurotomiczny - o tym poczytaj.

Witam i pozdrawiam serdecznie :)
"It is perfectly monstrous the way people go about, nowadays, saying things against one behind one's back that are absolutely and entirely true."

"It is only fair to tell you frankly that I am fearfully extravagant."
O. Wilde

(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature help him take over the world.

9
Arrianna pisze:E tam - wszystkim się schizofrenia podoba

Mówisz, że wszystkim się podoba? Kogo bym nie zapytała o schizofrenię, to zawsze otrzymuję odpowiedź: "No, jakieś tam rozdwojenie jaźni". Ach, i jeszcze osoby w moim wieku bądź starsze kojarzą z tą chorobą Magika. Ot, i wszystkim się podoba, bo Łuszcz z okna wyskoczył (swoją drogą, ciekawa jestem ile z tych osób, które kojarzą schizofrenię z Magikiem, wiedzą jak on się nazywa :D).

Z resztą tak jak mówiłam schizofrenia zainteresowała mnie ze względów dość osobistych, nie ma tu racji bytu lubię czy nie lubię.

O syndromie postkomisurotomicznym słyszałam, aczkolwiek nie potrafię nigdzie znaleźć o tym konkretnych informacji. Poradzisz coś?[/quote]

10
książka "wszyscy mamy dwa umysły" Schieffer się chyba autor nazywa - miałam ją ale mi nasza anglistka porwała ;D (świetna babka więc się nawet nie burzę). Poza tym o samej komisurotomii możesz na stronie Sperrego poczytać(dostał nobla za badania nad rozszczepionym mózgiem) - wpisz Roger Sperry w google i już :P
"It is perfectly monstrous the way people go about, nowadays, saying things against one behind one's back that are absolutely and entirely true."

"It is only fair to tell you frankly that I am fearfully extravagant."
O. Wilde

(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature help him take over the world.

12
A ja to bym sobie porozmawiała o zespole Cotarda! O!

Hist(e)rie z nim związane zawsze mnie rozwalają :D

Witam serdeczniasto i zapraszam też do poezji :)
"To, co poczwarka nazywa końcem świata, reszta świata nazywa motylem." Lao-Cy, Księga Drogi i Cnoty

"Litterae non erubescunt." Cyceron

13
Może przenieśmy się z tą psychologią do hyde parku? :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”