Zuz miała rację - nie musiała. Zasada jest taka: wypowiedzi dwóch weryfikatorów i przenosimy do zweryfikowanych<dwie opinie, żeby mieć dwa różne punkty widzenia>. Zuz nie ma w obowiązku komentować wszystkich tekstów, bo tego akurat autora może skomentować ktokolwiek inny. Po to właściwie istnieje zasada odnośnie pisania gatunku przy tekstach, żebym mogła omijać fantasy i czytać obyczaje, na ten przykład. Wiadomo - co kto lubi.
Praca weryfikatora nie jest obowiązkiem - przynajmniej mi się nie jawi jako obowiązek

Mając ten tytuł czujemy sie zobligowani do częstszego komentowania niż reszta userów ale nikt nie siedzi za nami z pałkami i nie mówi: panowie, norma na dzisiaj to 10 tekstów
Jasne - kiedy zarośniemy, musimy potem przysiąść i rozluźnić trochę sytuację w dziale, bo userzy się niecierpliwią i jest za dużo tekstów, żeby to umysłem ogarnąć
Może mam złe wrażenie ale dla mnie to nie obowiązek

to czysta przyjemność ;P
Fakt, kiedy nie komentujemy długo jakiegoś tekstu, nasze komentarze mogą być mniej pomocne ale czasem nie można za wiele na to poradzić... jedni mają egzaminy, drudzy sprawy rodzinne a inni po prostu dostają białej gorączki jak czytają pierwsze trzy linijki tekstu. Może czasem, to że tekst leży odłogiem też o czymś świadczy
Jeśli chodzi o wybór weryfikatorów, cóż - wybieramy ich w demokratycznych wyborach w gronie weryfikatorów
Bierzemy pod uwagę zaangażowanie, czas spędzany na forum(zwłaszcza w dziale "tu wrzuć do zweryfikowania

) i co najważniejsze jakość komentarzy. Poza tym nie proponujemy tego byle komu, zazwyczaj są to osoby, do których mamy zaufanie a przynajmniej kilku z weryfikatorów ma, bo żeby się dostać do tego (przezacnego

) grona, ktoś nasze kandydatury musi poprzeć. Nie zwracamy uwagi na wiek(duża rozbieżność wśród weryfikatorów) a raczej na to, czy dana osoba trafnie potrafi podsumować jakiś utwór i zwrócić uwagę nie tylko na błędy ale i na pozytywne strony tekstu(tak, się to konstruktywną krytyką nazywa - najtrudniejsza rzecz na świecie). Jest jeszcze pewnie szereg innych czynników ale my też musimy mieć swoje tajemnice(tajne stowarzyszenie mające na celu eliminację innych tajnych stowarzyszeń!)
Nie martwcie się - sytuację powoli ogarniamy i każdy skomentowany zostanie

"It is perfectly monstrous the way people go about, nowadays, saying things against one behind one's back that are absolutely and entirely true."
"It is only fair to tell you frankly that I am fearfully extravagant."
O. Wilde
(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature help him take over the world.